תראו איך לקחו את התפוח ועם סיפור תנ"כי אחד טוב, הפכו אותו לפרי הכי סקסי ומפתה בארגז הירקות. היום נכין מהתפוח הזה מעדן פולני, שלא תשכחו.
פולין היא גן עדן של תפוחים, והיא נחשבת למטע התפוחים של אירופה. כל משפחה פולנית שיש לה גינה - יש לה גם עץ תפוחים נטוע בחצר. בזכות החורף הקר, התפוחים של פולין נחשבים למשובחים בעולם, ובמטבח הפולני מרבים להשתמש בהם - מוס תפוחים, כבד אווז עם תפוחים, פאי תפוחים וגם סיידר.
אבל היום נכין קינוח משגע שאימא שלי הייתה מכינה לנו כשהיינו ילדים - תפוחי עץ אפויים בתנור וממולאים במרקחת פטל. המתכון פשוט וקל להכנה, והדבר הכי קשה כאן זה לחכות שהמנה תתקרר.
מתכונים נוספים של ניר צוק:
ביניים
המצרכים:
6 תפוחי עץ 200 גר' פטל טרי 100 גר' סוכר 1/2 לימון, סחוט למיץ
1 צפייה בגלריה
ניר צוק - תפוחים אפויים
ניר צוק - תפוחים אפויים
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בסיר קטן וכבד את הפטל עם סוכר ומיץ מחצי לימון. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס.
  2. מסירים את הרבע העליון מהתפוחים, "כובע התפוח", ובעזרת סכין חדה מרוקנים את פנים התפוח, כך שנוצר ספל עם מכסה.
  3. ממלאים את התפוח במרקחת הפטל, מחזירים את כובע התפוח, ועוטפים את כל התבנית בנייר כסף, כך שנוצר מעין מכסה.
  4. אופים את התבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20-15 דקות. מגישים קר (מומלץ להגיש עם קצפת).
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין