ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג דג בורי או פלמידה או נסיכת הנילוס 1/3 כוס שמן 3-2 כפות רסק עגבניות 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה (מי שלא אוהב חריף יכול להפחית את הכמות לרבע כפית) 20 שיני שום, כתושות 1/2 כף מלח 1/2 כף כמון 1/3 כף קימל 1/2 1 מים
2 צפייה בגלריה
סדר פסח של מאיר בולקה
סדר פסח של מאיר בולקה
חריימה
(צילום: מאיר בולקה)
אופן ההכנה:
  1. שמים שמן במחבת רחבה ומחממים אותו על להבה בינונית. אחרי שקצת מתחמם מוסיפים את הרסק, מערבבים ומבשלים כחצי דקה.
  2. מוסיפים את השום ומבשלים עוד כדקה.
  3. מוסיפים את הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה והמלח. מערבבים את הכל יחד. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מבשלים כחמש דקות.
  4. מוסיפים עוד כוס מים (או קצת פחות, תרגישו את הרוטב, הוא צריך להיות סמיך). מוסיפים את הכמון והקימל, ומבשלים כ-3 דקות על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את הדגים ומבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית. חשוב להשגיח על המחבת ולשים לב שאם המים מתאדים להוסיף עוד קצת מים נוספים. מוזגים את הדג עם הרוטב לצלחת, סוחטים מעל לימון, ואוכלים.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
4 עלי פילו עגולים 4 ביצים 1 תפוח אדמה, מבושל במים עד שהתרכך ומעוך למחית (מרקם של פירה) מלח שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
הדוקטור זולל בוריק
הדוקטור זולל בוריק
הדוקטור זולל בוריק
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן עמוק במחבת.
  2. פורסים את העלה בתוך קערית קטנה, כך שנוצרת גומה.
  3. לתוך הגומה שוברים ביצה. מתבלים במלח. מוסיפים כפית תפוח אדמה.
  4. מקפלים את קצוות העלה, כשהוא עדיין בתוך הקערית, ויוצרים את צורת חצי הירח המוכרת של הבוריק. מחזיקים היטב את הקצוות בשביל שהמילוי לא יברח החוצה, וזורקים לתוך השמן.
  5. מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג (או בשיטת בינו - לתוך קרטון של תבנית ביצים), ומגישים חם.
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות