עוגת גזר

רוני ונציה
המצרכים: 2 כוסות ו-2 כפות ‭300)‬ גר') קמח מנופה 1/2 1 כפיות אבקת אפייה 1 כפית אבקת סודה לשתייה ‭1/2‬ כפית מלח 1 כף קקאו 2 כפיות קינמון ‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט טחון ‭3/4‬ כוס ‭175)‬ גר') סוכר לבן ‭1/2‬ כוס ‭110)‬ גר') סוכר חום בהיר 1 ו‭1/4-‬ כוסות ‭250)‬ גר') שמן צמחי 4 ביצים בטמפרטורת החדר 2 כפיות תמצית וניל 3 כוסות דחוסות ‭375)‬ גר') גזר מקולף מגורד גס 1 כוס ‭150)‬ גר') צימוקים מעורבים ב‭2-‬ כפיות קמח
3 צפייה בגלריה
(צילום: גיא בלומנטשיין)
אופן ההכנה:
  1. מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קינמון ואגוז מוסקט.‬ מקציפים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את 2 סוגי הסוכר, שמן, ביצים ו-ווניל במשך דקה-שתיים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הגזר ומחצית מכמות הצימוקים ומערבלים כמה שניות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית גבוהה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הצימוקים שנותרו (מחדירים אותם בקלילות לתוך התערובת בעזרת גב של כף 6).
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך שעה, או יותר. עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, והעוגה קפיצית למגע ומתחילה להיפרד מהדפנות.
  5. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ‭10-‬ דקות. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים לשחרור, מסירים את החישוק וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.

עוגת קישואים

פסקל פרץ-רובין
עוגה נפלאה נימוחה ונפלאה, השומרת על מרקמה העדין מספר ימים, אם לא חוסלה קודם.
המצרכים (ל-2 תבניות אינגלישקייק באורך 30 ס"מ): 3 ביצים 1 ו-1/2 כוסות סוכר 3/4 כוס שמן 2 כוסות קישואים (כ-3 קישואים בינוניים) קלופים, מגוררים גס וסחוטים היטב 2 שקיות סוכר וניל 1 כפית תמצית רום 1/2 כפית ג'ינג'ר 1/4 כפית אגוז מוסקט 2 ו-1/2 כוסות קמח מנופה 1 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית אבקת אפיה 2 כפות קינמון טחון 1 כוס אגוזי פקאן גרוסים 1/2 כוס צימוקים 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. מערבלים את הביצים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר והשמן. מוסיפים את הקישואים, תמצית הווניל, הרום, הג'ינג'ר, אגוז המוסקט ומערבבים היטב .
  2. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, המלח,אבקת הסודה, אבקת האפייה והקינמון.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים בהדרגה ותוך בחישה מוסיפים את האגוזים והצימוקים ובוחשים עד שהעיסה האחידה.
  4. משמנים את התבניות ויוצקים לתוכן את העיסה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כשעה.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.

עוגת סלקים, שמן זית וקמח כוסמין

מיכל וקסמן
המצרכים: 2 סלקים בינוניים 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה של פעם 1/2 כוס שמן זית 4 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר 3 כוסות קמח כוסמין מלא 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 3/4 כפית סודה לשתיה
3 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הסלקים במים עם הקליפה עד שהם רכים 20-25 דקות.
  2. מקלפים את הסלקים המבושלים ומקררים תחת מים זורמים.
  3. מרסקים במעבד מזון סלקים עם שמנת עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים שמן זית ומפעילים את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים במעבד המזון סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת הסלק ומערבבים.
  5. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה. יוצקים לתוכן את תערובת העוגה ואופים 35 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

עוגת בטטה

המצרכים: 1/2 1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 150 גר' חמאה 1/2 כוס סוכר 4 ביצים 100 גר' קמח 1 תרמיל וניל (או שתי טיפות של תמצית וניל) חופן צימוקים 2 כפות רום
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים ומרסקים ידנית (לא במיקסר). מוסיפים חמאה, ביצים וסוכר,מערבבים ומוסיפים את הקמח. חותכים לחצי את תרמיל הווניל, שופכים את גרעיני התרמיל לתערובת, קוצצים דק את התרמיל עצמו ומוסיפים לבצק, יחד עם הרום והצימוקים.
  2. משמנים תבנית עגולה בחמאה ומפזרים מעט קמח, שופכים לתוכה את בצק העוגה ועם מברשת מורחים מעט חלבון ביצה. בעזרת מזלג מציירים קווים על הבצק .
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשעה. בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה. כשהוא יוצא יבש - העוגה מוכנה.

עוגת דלעת ותבלינים

מזל אבשלום
אל תבהלו מכמות הסוכר והשמן: המתכון שלהלן הוא ל-3 תבניות אינגליש (או תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ ותבנית אינגליש באורך 30 ס"מ בנוסף). אם אין לכם עניין ב-3 עוגות חלקו את המתכון ל-3 והכינו תבנית אחת, אך לטעמי אם כבר מלכלכים את מעבד המזון – כדאי להכין את הכמות בשלמותה. קמח מנופה אורגני של "הרדוף" הוא יצור כלאיים בין קמח לבן וקמח מלא וניתן להשיגו בכל מרכול גדול. במקומו ניתן להשתמש בקמח לבן.
שימו לב לכך שאין לרסק את הדלעת למחית חלקה כי אם לרצועות דקיקות (ז'וליינים). אני עשיתי זאת באמצעות דיסקית הז'וליינים של מעבד מזון. חשוב לסחוט את הדלעת מנוזלים לפני שילובה בעוגה. שימו לב לכך שיש להנמיך את הטמפרטורה במהלך האפייה. לא מומלץ להקפיא עוגה זו.
3 צפייה בגלריה
עוגת דלעת
עוגת דלעת
(צילום: יעל גרטי)
המצרכים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ): 4 ביצים מס' 1 460 גרם (2 כוסות + 5 כפות) סוכר 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מנופה אורגני "הרדוף" או קמח לבן 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתיה 1 כפית קינמון טחון 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון קורט אגוז מוסקט טחון 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה 500 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה 70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים לשימון: שמן קנולה
לסירופ - 1/4 כוס מים 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש במעט שמן קנולה.
  2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי עד לקבלת קצף בהיר.
  3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הביצים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
  6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
  7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
  8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.