בארוחת החג אתם עומדים לפגוש דבש בלא מעט מנות על השולחן - הוא יופיע בראש ובראשונה בצלוחית הברכות לצד תפוח, אבל אחר כך הוא יכול להופיע ברוטב של הסלט, במרינדה של העוף או בקינוח. הדבש אמור להמתיק את המעבר לשנה הבאה עלינו לטובה, אבל הוא גם מוסיף רובד נוסף של טעם במיוחד למאכלים חריפים וחמוצים.
בחרתי כאן ארבעה מתכונים עם דבש לשנה חדשה ומתוקה במיוחד, שמהם תוכלו לסמן את המנה שתככב בשולחן שלכם.

סלט אלחאקורה (גינה)

המצרכים:
צרור פטרוזיליה 2 כפות שמיר, חתוך גס 2 כפות כוסברה, חתוכה גס 2 כפות ריחן, חתוך גס 100 גר' יוגורט יווני או טחינה (לא חובה) 2 כפות דבש 1 לימון סחוט 2 כפות שמן זית 1 כפית מלח
לתערובת הפיצוחים - חופן שזיפים מיובשים חופן קשיו קלוי חופן בוטנים, מקולפים קלויים חופן צנוברים, קלויים
4 צפייה בגלריה
ארמון סהרה, נשאת עבאס
ארמון סהרה, נשאת עבאס
(צילום: יח"צ טל פז)
אופן ההכנה:
  1. בקערה בינונית מערבבים בעדינות את הירק עם הפיצוחים.
  2. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח, ומערבבים.
  3. מורחים על צלחת שטוחה את היוגורט או הטחינה, ועורמים במרכז הצלחת את התערובת.
  4. מזלפים בעדינות מעל הכל את הדבש, ומגישים.

עוף ממולא במרינדה של לימון ודבש

המצרכים:
1 עוף שלם נקי ושטוף (במשקל של קילוגרם וחצי בערך)
למרינדה - 2 כפות דבש 1 כפית רוטב סויה 1 כפית קורנפלור 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית מלח 1 לימון, סחוט 2 שיני שום, כתושות 3 כפות מים גרידה מלימון אחד
למילוי - 1 כוס אורז, מבושל למחצה 1/2 כוס צנוברים, קלויים חופן צימוקים (לא חובה) 1/2 כפית הל טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/2 כפית מלח 1/2 כפית קינמון, טחון
4 צפייה בגלריה
ארמון סהרה, נשאת עבאס
ארמון סהרה, נשאת עבאס
(צילום: יח"צ טל פז)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לצנצנת עם מכסה את כל המרכיבים של המרינדה, סוגרים את המכסה ומערבבים.
  2. מורחים את העוף בכל חומרי המשרה, ומשאירים אותו לנוח במקרר לפחות שלוש שעות, בשביל שהעוף יספוג את כל הטעמים. אפשר גם במשך לילה שלם.
  3. מוציאים את העוף מהמקרר, ממלאים את העוף במילוי וסוגרים היטב (אפשר לקשור את הרגליים בחוט או לסגור באמצעות שיפודי עץ. שמים בתבנית ומוזגים את שאר המרינדה על העוף.
  4. מכניסים לתנור למשך חצי שעה על טמפרטורה של 200 מעלות, ולאחר כך מכסים את התבנית וממשיכים לצלות עוד 3/4 שעה על טמפרטורה של 150 מעלות.

פיקנייה בדבש הדרים

המצרכים:
1 ק"ג נתח פיקנייה 1 כפית מלח גס 1 כפית תימין 1 כפית הל טחון 1 כפית פפריקה מעושנת 1 כפית בהרט 1/2 כפית קינמון 2 כפיות דבש (להברשה אחרי הצלייה)
4 צפייה בגלריה
ארמון סהרה, נשאת עבאס
ארמון סהרה, נשאת עבאס
(צילום: יח"צ טל פז)
אופן ההכנה:
  1. חורצים באמצעות סכין חדה את שכבת השומן של הפיקנייה.
  2. מערבבים את כל התבלינים יחד חוץ מהדבש.
  3. מורחים מעט שמן על החריצים של הפיקניה. מפזרים את תערובת התבלינים על כל הצדדים של הנתח.
  4. מכניסים לתנור וצולים בטמפרטורה של 200 מעלות בערך 25 דקות.
  5. מוציאים החוצה את התבנית, עוטפים את הנתח שמים בנייר אפיה ומכסים בשכבה נוספת מלמעלה של נייר כסף. עוטפים היטב.
  6. שמים את הנתח העטוף בתבנית עמוקה וממלאים את מחציתה במים. ומחזירים לתנור לשלוש שעות בטמפרטורה של 150 מעלות. במשך הבישול חשוב לבדוק אם המים התייבשו, ואם כן אז מוסיפים קצת מים חמים.
  7. אחרי הצלייה מוציאים את הפיקנייה מהתבנית ומחלצים את הנתח מנייר האפייה. מניחים על קרש שופכים מעל דבש הדרים, ומגישים מיד.

אום עלי

קינוח מזרח תיכוני שמקורו במטבח המצרי.
המצרכים (ל-4-6 מנות):
200 גר' בצק עלים, מרודד ואפוי 4 כפות דבש 300 גר' תערובת של צימוקים, תאנים מיובשים, אגוזי מלך, שקדים ואפשר גם קשיו 4 כפות סוכר טחון 200 מ"ל חלב 200 מ"ל קאימק או שמנת מתוקה מוקצפת
לפיזור אחרי האפייה - חופן פיסטוק קלוי וטחון דק
4 צפייה בגלריה
ארמון סהרה, נשאת עבאס
ארמון סהרה, נשאת עבאס
(צילום: יח"צ טל פז)
אופן ההכנה:
  1. שוברים את בצק העלים האפוי לחתיכות. מסדרים בקערה בתבנית.
  2. מפזרים מעל את תערובת הפיצוחים.
  3. מערבבים את הקאימק עם החלב והסוכר הטחון, ושופכים את התערובת לתוך בצק העלים והפיצוחים.
  4. שופכים מעל את הדבש.
  5. מכניסים לתנור ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה מעט.
  6. מוצאים החוצה, מפזרים פיסטוקים ומגישים חם.
נשאת עבאס הוא שף מסעדת ארמון סהרה בכפר נין