ריזוטו פטריות

טום אביב
המצרכים: 2 כוסות אורז לבן (אפשר אורז שנשאר מאתמול) חופן פטריות, חתוכות שמן זית 2 שיני שום, פרוסות 1/2 כוס יין לבן 100 גר' חמאה גרידה מלימון אחד מעט תימין
5 צפייה בגלריה
ריזוטו פטריות
ריזוטו פטריות
(צילום מתוך הסרטון)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את היין, ומצמצמים מספר דקות.
  3. מוסיפים חצי מכמות החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נעלמת.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים אותו יחד עם הרוטב.
  5. מוסיפים את גרידת הלימון ואת התימין. מוסיפים את יתרת החמאה, ומערבבים.

אורז מוקפץ עם פרגית

אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-4-5 מנות): 4 כוסות אורז לבן או מלא, מבושל 300-350 גר' פרגיות חתוכות
לתיבול הפרגיות - 1 כף סילאן 1 כף רוטב סויה 1/4 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור ¾ כוס אפונה וגזר, משקית קפואה או מקופסת שימורים 1/2 כוס גרעיני תירס, מקופסת שימורים
לתיבול התבשיל - 3 כפות רוטב סויה קמצוץ פלפל שחור
5 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את הפרגיות בכף סויה, כף סילאן, מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפרגיות למשך 2-3 דקות מכל צד על להבה בינונית.
  2. מוסיפים למחבת את האורז המבושל, תירס, אפונה וגזר ומערבבים.
  3. מתבלים ב-3 כפות רוטב סויה ומעט פלפל שחור, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות, עד לספיגת כל הטעמים.

אושפילאו צמחוני - אורז בסגנון בוכרי

שאול בן אדרת
המצרכים (ל-8 מנות): 3 כוסות אורז בסמטי 4 כפות שמן 2 כוסות גזר, מגוררים בפומפייה 2 כוסות בצל, מגוררים בפומפייה 1 כפית פפריקה 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל לבן 3 כוסות מים 3 כפיות כוסברה טרייה קצוצה 3 כפיות פטרוזיליה טרייה קצוצה
5 צפייה בגלריה
אורז בוכרי
אורז בוכרי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. בסיר עם שמן מטגנים את הגזר והבצל עד להשחמה.
  2. מוסיפים את התבלינים והאורז ומטגנים יחד למשך 2 דקות.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד לאידוי כל המים, כ-15 דקות.
  4. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, מערבבים ומגישים.

אורז עם חזה עוף

אפרת סיאצ'י
המצרכים (ל-3 מנות): 1 כף שמן 1 בצל בינוני, קצוץ 3-2 פרוסות חזה עוף (שניצל), חתוכות לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ 2 שיני שום, קצוצות או כתושות 2 עגבניות בינוניות, קצוצות 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1/2 1 כוסות אורז 1 כף סילאן או כפית גדושה סוכר 1/3 2 כוסות מים רותחים מלח פלפל שחור טחון
5 צפייה בגלריה
אורז אדום עם חזה עוף
אורז אדום עם חזה עוף
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  3. מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות וקורט מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כחמש דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
  4. מוסיפים את האורז, הסילאן, המים הרותחים, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום.
  5. מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה כעשר דקות נוספות. מערבבים את האורז האדום קלות במזלג, ומגישים.

אורז בסמטי עם גזר

מירי צדוק
המצרכים: 2 כפות שמן זית 1 בצל בינוני, קצוץ 3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה 1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב 1 כפית מלח 1/2 כפית כורכום, טחון 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 1 כוסות מים
5 צפייה בגלריה
אורז עם גזר
אורז עם גזר
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה.
  4. מוספים את המלח, הכורכום והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מכבים את האש.
  6. משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות, פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.