סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי ושמנת חמוצה

סיון שטרנבך ורונה קובו
המצרכים (ל-10 מנות): 10 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים מעט חמאה מומסת או שמן זית מלח פלפל שחור גרוס 3/4 כוס (כ-75 גר') גבינה חריפה מגוררת, למשל גרוייר 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט סמיך בצל ירוק קצוץ לקישוט
לגוואקמולי - 6 אבוקדו קטנים מזן הס או 3 גדולים מזן אטינגר 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק 1 שן שום כתושה 1 פלפל חריף ירוק או אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק 1 צרור כוסברה, קצוץ דק מיץ מ-1/2 לימון 1 כף שמן זית מלח
4 צפייה בגלריה
סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי ושמנת חמוצה
סירות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולי ושמנת חמוצה
(צילום: סיון שטרנבך)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הגוואקמולי - מעבירים את תוכן האבוקדו לקערה ובעזרת סכין חדה חותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחוררים עם מזלג את תפוחי האדמה בכמה מקומות. מניחים אותם על רשת התנור ואופים כשעה, עד שהם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט (לא מכבים את התנור).
  3. מכינים את תפוחי האדמה - מעבירים את התנור למצב גריל עליון. חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים חלק מבשרם באמצעות כף, מקפידים להשאיר דפנות עבות מספיק. הופכים את תפוחי האדמה ומברישים את הקליפה קלות בחמאה מומסת או בשמן. מניחים על רשת התנור כשהקליפה פונה כלפי מעלה ואופים במדף העליון למשך 2-6 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים וקשים. באמצע האפייה מסובבים את התבנית.
  4. מוציאים את הרשת מהתנור. הופכים את תפוחי האדמה, מפזרים עליהם גבינה ומתבלים במלח ובפלפל. אופים עוד כמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה (גם כעת הופכים את התבנית באמצע).
  5. להגשה - מסדרים את תפוחי האדמה בכלי הגשה וממלאים אותם בגוואקמולי ושמנת חמוצה. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טוסט אבוקדו חריף

מיכל וקסמן
המצרכים: 2 פרוסות לחם שיפון 100% (או איזה שאוהבים), קלויות בטוסטר 1/2 אבוקדו גדול ובשל אך עדיין מוצק, מקולף ופרוס לרוחב 2 צנוניות, פרוסות דק 1/2 בצל סגול, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקים עלי כוסברה שלמים - כמה שאוהבים חריף ירוק בנדיבות נתח גבינה בולגרית או פטה, מפורר לפירורים גסים זרעים סחוטים מ-2 עגבניות שרי בשלות שמן זית לזילוף
4 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בחריף הירוק.
  2. מסדרים מעליו פרוסות אבוקדו. מסדרים מעל האבוקדו צנוניות ובצל.
  3. מפזרים בין הירקות פירורי גבינה. סוחטים עגבניות ומפזרים עלי כוסברה.
  4. מזלפים שמן זית מעל ואוכלים מיד.

גוואקמולי עם סלסת עגבניות

טום אביב
המצרכים: 1 אבוקדו, רך ובשל 1/2 לימון, סחוט למיץ 2 שיני שום, קצוצות דק 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות (כמו בסלט) 1 כפית זרעי צ'יה מעט כמון מעט סומק 2 פלפל שיפקה, חתוך (לא חובה) מלח שמן זית
להגשה: נאצ'וס מקמח תירס
אופן ההכנה:
  1. מחלצים את האבוקדו מקליפתו, ומניחים בקערת ערבוב עמוקה.
  2. מטפטפים מעל קצת לימון, בשביל שהאבוקדו לא ישחיר.
  3. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג.
  4. מוסיפים שום, ומערבבים. מוסיפים את זרעי הצ'יה ומתבלים בכמון, סומק ומלח.
  5. מתבלים על קרש החיתוך את העגבניות במלח גס ובשמן זית, ומערבבים על גבי המשטח.
  6. מצלחתים - מעבירים את האבוקדו לצלוחית הגשה רחבה ועמוקה, ומיישרים אותו בעזרת כף, כך שיהיה מרוח גם קצת על הדפנות.
  7. שמים את העגבניות במרכז הצלחת, מוסיפים מעל העגבניות פלפל שיפקה.
  8. מגישים לצד קערת נאצ'וס.

סלט יפני עם אורז, אבוקדו וג'ינג'ר

אורלי פלאי-בורנשטיין
המצרכים (ל-4 מנות):
1 כוס אורז, רצוי ייעודי לסושי 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות (במקום אבוקדו אחד אפשר להשתמש בשניים קטנים) 1 מלפפון, חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן 1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן 2 אצות נורי, גזורות לרצועות דקות 4 צנוניות, פרוסות דק
4 צפייה בגלריה
סלט יפני עם אבוקדו
סלט יפני עם אבוקדו
(צילום: דן לב)
הצעות לגיוון - 250 גר' קוביות פילה של דג טרי ונא - סלמון, טונה, לוקוס או מוסר פתיתים של 2 ביצים מקושקשות 200 גר' טופו מגורר קופסת טונה, משומרת ומסוננת
לרוטב - 1/4 כוס חומץ אורז 2 כפות סוכר 1 כפית ג’ינג’ר, כבוש קצוץ 1/2 כפית מלח - אפשר להחליף ב-1 כפית רוטב סויה מעט רוטב צ’ילי חריף - אפשר להחליף בקמצוץ אבקת ווסאבי
להגשה - 2 כפות אפונה יבשה, מצופה בווסאבי
אופן ההכנה:
  1. שמים את האורז בסיר עם שתי כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מצננים, ואם ממהרים, שוטפים במים.
  2. בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.
  3. מערבבים את האורז עם יתר החומרים ועם הרוטב, מפזרים אפונת ווסאבי מעל ומגישים מיד.

לחם אבוקדו

המצרכים: 1 אבוקדו בינוני מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון 2 ביצים 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט או לבן 1/4 1 כוסות קמח ¾ כוס קמח תירס 2 כפיות אבקת אפייה 3 כפות סוכר 1 כפית מלח 50 גרם גרעיני דלעת קלויים
4 צפייה בגלריה
לחם אבוקדו
לחם אבוקדו
(צילום: דלית שחם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה בינונית-נמוכה (170 מעלות). משמנים תבנית כיכר מוארכת (כמו של עוגה אנגלית) באורך 25 ס"מ.
  2. מקלפים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין ומועכים את הציפה עם מיץ הלימון והקליפה המגוררת.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם היוגורט. מוסיפים את מחית האבוקדו וטורפים היטב.
  4. בקערה אחרת מערבבים את הקמח עם קמח התירס, אבקת האפייה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את תערובת האבוקדו לתערובת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את גרעיני הדלעת ומבליעים אותם בבלילה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.