סלט עגבניות צבעוניות עם מוצרלה ובזיליקום

רפי כהן
המצרכים: 3-2 עגבניות תמר או עגבניות שטח אדומות ובשלות 20-15 עגבניות שרי מסוגים שונים (תמר, מנומרות, צהובות) 2-1 כדורי מוצרלה מחלב בופאלו (טריים ככל האפשר) עלי בזיליקום – ירוקים, סגולים, ומיקרו בזיליקום מלח גס 1/4 כוס שמן זית
6 צפייה בגלריה
סלט עגבניות צבעוניות ומוצרלה
סלט עגבניות צבעוניות ומוצרלה
(צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את העגבניות הגדולות לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בצלחת הגשה. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומסדרים בצלחת.
  2. קורעים את כדורי המוצרלה בידיים ל-4-3 קרעים כל אחד ומסדרים על גבי העגבניות.
  3. מוסיפים עלי בזיליקום ובוזקים מלח גס. יוצקים שמן זית בנדיבות ומגישים.

ממרח פסטו

מיכל מוזס
המצרכים (ל-3/4 כוס ממרח): עלים מצרור בזיליקום גדול ללא גבעולים 1 שן שום כתושה (לא חובה) 1/4 כוס צנוברים קלויים 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת או גראנה פדנה או פקורינו מיושנת 120 מ”ל (1/2 כוס) שמן זית מלח
6 צפייה בגלריה
רוטב פסטו
רוטב פסטו
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מעבדים בזיליקום, שום, צנוברים, פרמזן וחצי מכמות שמן הזית במעבד מזון בפולסים.
  2. מוסיפים את שמן הזית שנותר בהדרגה עד לקבלת מטבל קצוץ גס (לא מחית). מתבלים במלח לפי הצורך.

קרפצ'יו עגבנייה

המצרכים: 5 עגבניות אדומות יפות 5 כפות שמן זית 5 כפות חומץ בלסמי משובח חופן גבינת פרמזן, מגוררת 1/2 לימון, סחוט מלח, פלפל שחור גרוס 15 עלי בזיליקום קצוצים דק
אופן ההכנה:
  1. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  2. מניחים את הפרוסות על הצלחת בצורת מניפה (בחפיפה, אחת על השניה).
  3. מפזרים על העגבניות מלח, פלפל שחור גרוס ובזיליקום. מזלפים שמן זית, בלסמי ומיץ לימון.
  4. לסיום, מפזרים את גבינת הפרמזן, ומגישים.

זוקיני צרוב עם בזיליקום ונענע

טליה הדר
המצרכים (3-2 מנות): 3-2 זוקיני גדולים מאוד, רצוי ישרים 2-1 כפות שמן זית כ-20 עלי בזיליקום כ-20 עלי נענע 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים מלח פלפל שחור גרוס
6 צפייה בגלריה
זוקיני בזיליקום
זוקיני בזיליקום
(צילום: טליה הדר)
אופן ההכנה:
  1. חוצים כל זוקיני לרוחבו ואז לאורכו. חותכים כל חתיכה ל-3-2 מקלות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים בה את מקלות הזוקיני בשכבה אחת, כשאחד מצדיהם החתוכים פונה כלפי מטה (אם המחבת קטנה מדי, עובדים בכמה סבבים). מתבלים במעט פלפל ומלח וצורבים כ-2 דקות, עד שהזוקיני משחימים מעט. הופכים לאחד הצדדים החתוכים האחרים וצורבים כ-2 דקות נוספות, עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום, עלי הנענע והשקדים, מקפיצים כדקה ומעבירים לקערה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

פטוצ'יני פסטו (טרפנזה)

רועי ענתבי
המצרכים: שקדים בחמאה 50 גר' שקדים, קצוצים דק 40 גר' חמאה
לפסטו - 70 גר' עלי בזיליקום 70 גר' עלי פטרוזיליה 30 גר' צנובר 50 גר' פרמזן מגוררת 130 גר' שמן זית מלח - לפי הטעם
למחבת - פטוצ'יני 60 גר' למנה 2 כפות עגבניות שרי אדומות, חלוטות מקולפות וקצוצות 1/2 1 כפות פסטו 1 כף שקדים חלוטים, קלופים וקצוצים מעט חמאה רכה, לטיגון מלח - לפי הטעם 2 כפות שמן זית 20 גר' פקורינו, מגוררת גרידת לימון מחצי לימון
6 צפייה בגלריה
פטוצ'יני פסטו
פטוצ'יני פסטו
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. במחבת ממיסים חמאה עד לבעבוע ראשוני. מוסיפים את השקדים ומעט מלח, ומערבבים היטב עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים למגש או לתבנית עם נייר אפייה, ומצננים בטמפרטורת חדר.
  2. לפסטו - חולטים את עלי הפטרוזיליה והבזיליקום כ-45 שניות במים רותחים מומלחים. מעבירים למי קרח. מסננים, סוחטים וקוצצים גס.
  3. בבלנדר מניחים את העלים החלוטים והקצוצים, וטוחנים היטב. מוסיפים צנובר וטוחנים. מוסיפים פרמזן, וטוחנים עד לקבלת ממרח.
  4. מוסיפים את שמן הזית ומלח, ומערבבים עד לקבלת משחה במרקם נעים. מתקנים תיבול.
  5. להרכבת המנה - בסיר מרתיחים מים עם מעט מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.
  6. במחבת עם שמן זית, מטגנים את השקדים עם רוטב הפסטו ועגבניות השרי עד להזהבה.
  7. מוסיפים פנימה את הפסטה, את מי הפסטה והפקורינו ומערבבים בזהירות. מוסיפים גרידת לימון. מתקנים תיבול , מערבבים ומגישים.

קציצות סלמון ופסטו

המצרכים: 250 גר' פילה סלמון 250 גר' מחית תפוחי אדמה 1 ביצה 1 כף פסטו תוצרת בית (מתכון למעלה) פירורי לחם קליפה מגוררת מ-1/2 לימון מלח, פלפל 2-3 כפות קמח שמן זית
להגשה - רוטב איולי פלחי לימון
אופן ההכנה:
  1. מבשלים או מאדים את פילה הסלמון כ-8 דקות. מצננים ומפוררים לקערה. מוסיפים את מחית תפוח אדמה, הביצה, כף פסטו, קליפה מגוררת מ-1/2 לימון, מלח, פלפל כמו כם את הקמח ומערבבים.
  2. מקררים שעתיים להתייצבות. יוצרים קציצות מהתערובת, טובלים בפירורי לחם ומטגנים במחבת עם שמן 3-2 דקות משני הצדדים להזהבה.
  3. מגישים עם פלחי לימון ואיולי.

קוסקוס עם בזיליקום ובטטה

אורלי חרמש
המצרכים (5-4 מנות): 1 כוס קוסקוס להכנה מהירה 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות או לקוביות 4-3 כפות ממרח פסטו בזיליקום (קנוי או מתוצרת בית) 1/2 כוס צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן עד להשחמה קלה 3 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס
6 צפייה בגלריה
קוסקוס פסטו
קוסקוס פסטו
(צילום: אורלי חרמש)
אופן ההכנה:
  1. שמים את הקוסקוס בקערה בינונית, מוסיפים 1/4 1 כוסות מים רותחים ומכסים.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים את קוביות הבטטה ואת הבצל ומטגנים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב והבטטה מתרככת. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג. מוסיפים לו את הפסטו ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הבצל, הבטטה והצנוברים. מערבבים ומגישים חם או קר.

סחוג בזיליקום

מיכל וקסמן
טיפ: אפשר להמיר את הבזיליקום בכוסברה ובכך ליצור סחוג תימני כמו שצריך.
המרכיבים: חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים - אפשר להחליף בכוסברה 1 שן שום קטנה פרוסה 1 פלפל ירוק חריף פרוס קורט מלח מיץ מ-1/2 לימון או ליים 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. כותשים או טוחנים בעלי ומכתש או במעבד מזון בזיליקום (או כוסברה), פלפל חריף, שום ומלח.
  2. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.

לחמניות בריוש עם בזיליקום

מירי ארזי
המצרכים (40-45 יחידות קטנות): 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) חלב קר 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 1/2 כוס (100 גר') סוכר 1.2 ק"ג (1 חבילה ועוד 1/2 1 כוסות) קמח, מנופה 2 ביצים 1 כפית פרג שלם 1 כפית אורגנו יבש 1 כפית תימין יבש 5 כפות בזיליקום טרי, קצוץ גס 1 כפית ממרח פסטו איכותי 2 כפות וויסקי או ברנדי 100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 1 וחצי כפית מלח
לקישוט - 1 ביצה טרופה שומשום, אורגנו או מלח גס
6 צפייה בגלריה
בריוש בזיליקום
בריוש בזיליקום
(צילום: שרית גופן)
אופן ההכנה:
  1. שמים את החלב, השמרים והסוכר בקערת המיקסר ומערבבים כדקה במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, התבלינים היבשים, הבזיליקום, הפסטו והאלכוהול. לשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מוסיפים בהדרגה את החמאה הקרה, קובייה אחר קובייה, ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר, עד שמתקבל בצק מבריק שנפרד מדופן קערת המיקסר.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל-40 חלקים שווים (כל לחמנייה אמורה לשקול כ-50 גרם). מגלגלים לכדורים ומניחים במרווחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה (אפשר לאפות את לחמניות הבריוש גם בתבניות אישיות). מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  6. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  7. מברישים את לחמניות הבריוש בביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום, אורגנו או מלח גס. אופים כ-25 דקות, עד להזהבה.

סלט גרגרי חומוס עם פטריות ופסטו

מיכל מוזס
המצרכים: 2 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות מלח, פלפל 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים 1 כף פסטו שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מקפיצים את הפטריות במחבת עם שמן להשחמה ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים את החומוס, מזלפים מעל כף גדושה פסטו ומגישים חם.