חלה לשבת

מתכון של השף קונדיטור אורי שפט ממאפית "לחמים"
המצרכים (ל-2 חלות גדולות):
400 גר׳ מים 13 גר׳ שמרים יבשים (40 גר' טריים) 1 ק"ג קמח (עדיף שטיבל 2 מנופה) 100 גר׳ סוכר 15 גר׳ מלח 75 גר׳ שמן 2 ביצים
לציפוי - 1 ביצה עם קורט מלח וכף מים, כדי להבריק את החלה חופן שומשום או פרג (או מה שתרצו לפזר על החלה)
3 צפייה בגלריה
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
(צילום: ירון ברנר)
3 צפייה בגלריה
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
(צילום: ירון ברנר)
3 צפייה בגלריה
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
סאני דרעי מכינה חלה לשבת
(צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
  1. מוזגים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים ואת הקמח המנופה.
  2. מוסיפים פנימה את הסוכר ואת המלח (שמו לב שהם לא נוגעים ישירות בשמרים), מוסיפים את השמן ו-2 ביצים ומתחילים בתהליך הלישה במשך כ-3-2 דקות במהירות נמוכה. מוודאים שהבצק אכן אסף את עצמו (כלומר - שכל החומרים התאחדו לבצק. אם לא, עזרו לו קצת בעצרת קלף או בעזרת היד).
  3. ממשיכים בלישה עוד כ-6-5 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק ואלסטי. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, וממשיכים בלישה ידנית במשך 3-2 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחזירים את הבצק למשטח העבודה וקולעים ממנו חלה (בחרנו לקלוע חלות עם 4 רצועות - חילקנו כל רצועה ל-200 גר׳ וקלענו צמה. אפשר כמובן לחלק לרצועות קצת יותר שמנות של 3 רצועות, ולקלוע צמה רגילה או כל צורת חלה אחרת שתרצו).
  6. לאחר הקליעה, מורחים על החלה ביצה טרופה עם מעט מים וקורט סוכר בעזרת מברשת ומפזרים שומשום, פרג או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
  7. מתפיחים שוב את הבצק בין 20-15 דקות עד שהחלות תפוחות ואווריריות (שימו לב: לא להתפיח יותר מידי).
  8. אופים את החלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-23 דקות (אחרי 15 דקות של אפייה יש לסובב את התבנית) עד שתחתית החלה אפויה לחלוטין, החלה שחומה, יפה ותפוחה,ובין הרצועות הקלועות הבצק מרגיש ונראה אפוי.