משקה יוגורט וענבים

המצרכים (ל-3 מנות): 1/2 ליטר יוגורט 1 גביע (250 גר') גבינת יוגורט טבעית 3% 1/2 כוס מים קרים קצת שמן זית 1/2 כוס ענבים ירוקים או שחורים ללא חרצנים 50 גר' שקדים לבנים פרוסים וקלויים 2 מלפפונים מגוררים בפומפיה גסה מעט שום כתוש (לפי הטעם) מעט נענע, שמיר, עירית 1 כף מיץ לימון
5 צפייה בגלריה
יוגורט ענבים
יוגורט ענבים
(צילום: ענבי טלי)
הוראות ההכנה:
  1. מניחים את היוגורט, הגבינה והמים בקערה גדולה. מוסיפים שמן זית ובוחשים היטב.
  2. חוצים את הענבים ומערבבים עם היוגורט.
  3. מוסיפים את המלפפונים, השקדים, השום מיץ הלימון ועשבי התיבול. מצננים לפני ההגשה.

סלט קינואה אדומה עם ירקות וענבים

תמר עזאני
המצרכים:
להכנת הקינואה - 1 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת 3/4 1 כוסות מים קצת מלח
לסלט - גמבה, גזר, בצל, קצוצים דק אשכול ענבים חתוכים מלח ופלפל שחור מיץ מחצי לימון 3-4 כפות שמן זית
5 צפייה בגלריה
סלט קינואה ענבים
סלט קינואה ענבים
(צילום: ענבי טלי)
אופן ההכנה:
  1. את הקינואה מבשלים במים רותחים, ממש כמו אורז. ברגע שהיא נפתחת מוציאים אותה, מסננים מהמים ונותנים לה להתקרר.
  2. מוסיפים איזה ירקות שרוצים – גמבות במגוון צבעים, גזר, בצל סגול, נקטרינה וענבים חתוכים בצבעים שונים.
  3. לתיבול יש להוסיף קצת שמן זית, מלח, פלפל ולימון.

צלי בקר עם ענבים וכוסברה

הצלי מקבל ארומה וטעם של בשר מבושל ביין אבל למעשה זהו מתכון נטול אלכוהול, התוצאה ארומטית והבשר ממש נמס בפה.
המצרכים: 2 ק"ג בשר בקר לצלי 1 כף שמן צמחי 3-2 בצלים קצוצים 2 שיני שום קצוצות 1/2 1 כוסות ענבים אדומים או שחורים 3 כפות קמח 1/2 כוס כוסברה קצוצה 2 כוסות ציר בקר מאיכות טובה 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם) 1/2 כפית פלפל (או יותר לפי הטעם) 1 ענף טימין 1 עלה דפנה 2 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה
5 צפייה בגלריה
צלי בקר עם ענבים
צלי בקר עם ענבים
(צילום: ענבי טלי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. מחממים את השמן במחבת כבדה ועמוקה, כזו שניתן גם להכניס לתנור, או סיר מתאים, ומשחימים היטב את נתח הבשר מכל צידיו, בסבלנות, 6-4 דקות לכל צד.
  3. מעבירים את נתח הבשר לצלחת בצד. אם השאריות במחבת נראות שרופות מידי, שוטפים אותה ומוסיפים מעט שמן. אם לא – ממשיכים לבשל במחבת.
  4. מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את הענבים, הקמח והכוסברה.
  5. מחזירים את הנתח למחבת מוסיפים את הציר, התבלינים ועשבי התיבול, מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים או עד שהבשר רך מאד.
  6. מוציאים את הצלי מהמחבת ופורסים אותו, מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות מעל להבה בינונית עד שיסמיך. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
  7. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים עם הרוטב בצד.

פנקייק ענבים ברוטב יוגורט

המצרכים: 3/4 כוס קמח 3 כפות סוכר 4 כפות שמן קורט מלח כפית אבקת אפייה 1/4 כפית סודה לשתייה מעט תמצית וניל 1/2 כוס חלב ביצה 1/2 כוס ענבים חצויים 1/2 כוס מיץ ענבים
לרוטב - 1 גביע יוגורט סמיך 1/2 כוס שמנת מתוקה 1 שקית סוכר וניל 1/2 כוס ענבים חצויים קליפת לימון מגוררת
5 צפייה בגלריה
פנקייק ענבים
פנקייק ענבים
(צילום: ענבי טלי)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הפנקייקים - שמים במיקסר את הקמח, הסוכר, השמן, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, תמצית הוניל, החלב והביצה ומפעילים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. מוסיפים 1/2 כוס ענבים חצויים ו-1/2 כוס מיץ ענבים ובוחשים באופן ידני.
  3. מחממים במחבת מעט חמאה ויוצקים בעזרת כף גדולה עיגולים מהתערובת.
  4. כשהפנקייק מוכנים ורואים בועות, מורידים מהאש ומסדרים בצלחת.
  5. להכנת הרוטב - מערבבים את היוגורט, השמנת המתוקה, סוכר הווניל, הענבים וקליפת הלימון, מוזגים לקנקן ומגישים ליד הפנקייקים.

קרטיב ענבים אמיתי

המצרכים: חופן ענבים ירוקים או סגולים 1/4 כוס סירופ סוכר, שמתקבל ע"י בישול מים וסוכר ביחס שווה חופן ענבים אדומים חצויים
5 צפייה בגלריה
קרטיב ענבים
קרטיב ענבים
(צילום" ענבי טלי)
אופן ההכנה:
  1. מרסקים את הענבים עם הסירופ בבלנדר ומסננים.
  2. מוסיפים לנוזלים את חצאי הענבים ומוזגים לתבניות לקרטיבים או לכוסות חד פעמיות מניחים מקל ארטיק או כפית חד פעמית בכוס. מקפיאים.
המתכונים באדיבות ענבי טלי