עוגת לימון בחושה

אורי שפט ורינת צדוק
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3/4 1 חבילות (170 גר') חמאה 1 כוס + 3 כפות (280 גר') סוכר 4 ביצים בגודל L מופרדות לחלמונים וחלבונים גרידת לימון מ- 3 לימונים (12 גר') מיץ מ-3 לימונים (60 גר') 3/4 כוס (170 גר') ריויון קורט תמצית וניל 2 כוסות פחות 2 כפות (250 גר') קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/4 כפית סודה לשתייה קורט מלח לזיגוג - 50 גר' אבקת סוכר מיץ מלימון 1
6 צפייה בגלריה
עוגת לימון בחושה
עוגת לימון בחושה
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפ' של 180 מעלות.
  2. להכנת העוגה: בקערת המיקסר מערבבים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והווניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
  4. בקערה נפרדת מערבבים ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת נוספת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.
  6. מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
  7. מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.
  8. יוצקים לתבניות ואופים בתנור, לאחר שמורידים את הטמפ' ל-160 מעלות, למשך כ-30-35 דקות.
  9. להכנת הזיגוג: מניחים בקערה את מיץ הלימון ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבוב. הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב (כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה).
  10. לוקחים שק זילוף ללא צנתר וממלאים אותו בזיגוג. מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים - שתי וערב. ממתינים עד שהזיגוג יתייבש. אפשר לחלופין גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.

עוגיות לימון טוסקניות

המצרכים (לכ-30 עוגיות): 100 גר' חמאה רכה 1/2 כוס ועוד 2 כפות (125 גר') סוכר 1 ביצה קליפה מגוררת מלימון גדול מיץ מלימון גדול 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גר') קמח 1/2 שקית (5 גר') אבקת אפייה לקישוט: סוכר, אבקת סוכר
6 צפייה בגלריה
עוגיות לימון טוסקניות
עוגיות לימון טוסקניות
(צילום: בת חן דיאמנט)
אופן ההכנה:
  1. טורפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה (או עם מטרפה ידנית). מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עוד כמה שניות. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. שמים בצלחת אחת סוכר רגיל ובאחרת אבקת סוכר. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של עגבניית שרי גדולה, מגלגלים אותם בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית ושומרים על רווחים ביניהם. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון צהבהב ומופיעים על פניהן סדקים (הן עדיין אמורות להיות רכות).
  5. מקררים לגמרי לפני ההגשה. שומרים בקופסה אטומה.

עוגיות לימון והל

רוני ונציה
המצרכים (כ-125 עוגיות‭:(‬ 225 גר' חמאה רכה 1 כוס ‭200)‬ גר') סוכר ‭1/2‬ כפית מלח 1/4 1‬ כפיות הל טחון גרידה מ-1/2 1 לימונים 1 ביצה 1 חלמון ‭1/4‬ כוס שמנת מתוקה 1 כף מיץ לימון טרי ‭1/2‬ כוס ‭65)‬ גר') קורנפלור 1/2 1‬ כפיות אבקת אפייה 3/4 2 כוסות ‭385)‬ גר') קמח הכלים: 2-3 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה
6 צפייה בגלריה
עוגיות לימון הל
עוגיות לימון הל
(צילום: רונן מנגן)
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר, המלח, ההל וגרידת הלימון בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית.
  2. לאט ובהדרגה מוסיפים את הביצה, החלמון, השמנת ומיץ הלימון, ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מנפים ביחד את הקורנפלור, אבקת האפייה והקמח לקערה בינונית, ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבבים בקצרה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחלקים את הבצק ל-7 חתיכות. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מכל חתיכת בצק גליל בקוטר 3 ס”מ ובאורך כ-20 ס”מ. עוטפים את שבעת הגלילים בנייר פרגמנט ומניחים מעל לתבנית שטוחה במקפיא 30 דקות לייצוב.
  5. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬
  6. מגלגלים שוב לגליל עגול ומושלם, ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ בעזרת סכין חדה (אפשר לעצב שוב את העוגיות מעט בידיים לעיגול מושלם בקוטר 3 ס”מ‭.(‬ מניחים את העוגיות בתבניות עם מרווחים של 2 ס”מ ביניהן.
  7. אופים כ־8 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב-בהיר ואפשר לנתק אותן בקלות מהנייר. מצננים 10 דקות בתבנית על רשת, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.

עוגת פרג לימון

מיכל וקסמן
המצרכים: 1/2 1 כוסות קמח מנופה 3/4 כוס סוכר 3/4 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה קמצוץ מלח 3 כפות פרג טחון טרי גרידה מלימון טרי 3 ביצים טרופות 200 גרם חמאה רכה 1/4 כוס חלב
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, גרידת לימון ופרג בקערה.
  2. מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
  3. מרפדים תבנית אינדליש קייק בנייר אפיה.
  4. יוצקים לתוכה את התערובת ואופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגיות לימונענע עם שוקולד לבן

אורלי חרמש
המצרכים (לכ-40 עוגיות): 1 כוס עלי נענע קליפה מגוררת מלימון אחד 1 כוס (200 גר') סוכר 1/4 כפית מלח 200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה 1/2 1 כוסות (210 גר') קמח תופח 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 100 גר' שוקולד לבן, קצוץ גס לקישוט: 1/2 כוס (100 גר') סוכר
6 צפייה בגלריה
עוגיות לימננענע
עוגיות לימננענע
(צילום: אורלי חרמש)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את הנענע, קליפת הלימון, הסוכר והמלח, ומעבדים עד שהעלים והקליפה נטחנים ונטמעים בסוכר.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים למחית אחידה. מנקים עם לקקן את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא נטמעת במחית.
  4. מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה, מוסיפים לקערה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד ומערבלים בכמה פולסים, רק עד שהוא מתפזר בבצק באופן אחיד. מצננים את הבצק כ-10 דקות.
  5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ, מגלגלים בסוכר, משטחים מעט ומניחים בתבניות.
  6. אופים בנפרד את שתי התבניות במשך כ-10 דקות, עד שעוגיות הלימונענע מזהיבות בשוליים, אבל מרכזן עדיין רך.
  7. מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט. שומרים בצנצנת אטומה.

מלבניות לימון

רוני ונציה
המצרכים (12 יחידות):
לבצק - 1/2 1 כוסות (210 גר') קמח 1/4 כפית מלח 1/4 כוס (28 גר') אבקת סוכר 150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית - 4 ביצים, טרופות 1/3 1 כוסות (300 גר') סוכר 2/3 כוס (150 מ"ל) מיץ לימון טרי גרידה מ-3 לימונים 1/4 כוס (30 גר') קמח 1/2 כפית אבקת אפייה אבקת סוכר, לקישוט
הכלים: תבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ
אופן ההכנה:
  1. הבצק: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מרפדים את התבנית בנייר אלומיניום עבה עם שוליים עודפים באורך 5 ס"מ. משמנים את נייר האלומיניום.
  3. במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "פולסים" עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מהדקים את הבצק בידיים על תחתית התבנית. אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות. בינתיים, מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) ומכינים את המלית.
  4. המלית: בקערה גדולה שמים את הביצים עם הסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון. מנפים מעל את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם פנימה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. מעבירים את מלית הלימון מעל לבצק האפוי שבתבנית ואופים כ-25 דקות עד שהמלית בצבע זהוב בהיר, והיא יציבה כשנוגעים בה במרכז. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  6. כשהעוגיות צוננות לגמרי, אוחזים בשולי נייר האלומיניום ומעבירים אותן מעל משטח עבודה. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל וחותכים למלבנים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.

עוגיות פרג לימון

מיכל וקסמן
המצרכים (ל-40 עוגיות בינוניות): 100 גר' חמאה רכה 1 כוס קמח מנופה 1/3 כוס סוכר 1 חלמון גדול קמצוץ מלח גרידה מלימון לא גדול 1/2 1 כפות פרג טחון טרי
6 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מקרימים חמאה וסוכר במיקסר או במטרף ידני עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית.
  2. מוסיפים חלמון וטורפים. מוסיפים פרג, מלח, גרידת לימון וקמח ומערבבים עד לקבלת פירורים לחים.
  3. שופכים על משטח העבודה ומעבדים לגוש בצק במינימום זמן והתעסקות, על מנת לא לפגום בפריכותו של הבצק.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. מגלגלים כל חלק לגליל שקוטרו 2.5-3 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד, ומאפסנים בפריזר למשך 40 דקות.
  5. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה. פורסים את הבצק הכמעט קפוא לדיסקים בעובי 1/2 ס"מ בערך, מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות יציבות, שוליהן מתחילות להזהיב אבל שטחן העליון נשאר בהיר.
  6. מקררים היטב (הן מתקשות והופכות פריכות כשמתקררות). מחסלים מיד או שומרים בצנצנת אטומה.

עוגיות ג'ינג'ר ולימון

שירה אפרתי
המצרכים: 220 גר' חמאה בטמפרטורת החדר 1/2 כוס + 1 כף (110 גר') סוכר 2 כוסות קמח 1 חלמון ביצה 80 גר' ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גרידה מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכר ובעזרת מרית מנקים את דפנות המיקסר כדי לוודא שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים מעט.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר וגרידת הלימון.
  5. אין צורך לערבב את הבצק יותר מידי, אנו רוצים לשמור על הבצק פריך ועיבוד יתר של הבצק יניב את התוצאה ההפוכה.
  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעבירים לקירור למשך 30 דקות. קירור הבצק יקל עלינו לגלגל אותו לגלילים אחידים ועגולים.
  7. מוציאים את חלקי הבצק מקירור, מגלגלים כל חלק לעובי של 4 ס"מ, ומעבירים לקירור נוסף של 20 דקות.
  8. מוציאים את הגלילים מהמקרר, אם רוצים אפשר להבריש במים ולגלגל בסוכר וכך העוגיות יקבלו מעיין ציפוי גבישי.
  9. פורסים כל גליל לעוגיות בעובי 1 ס"מ, מניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה (העוגיות מתרחבות מעט) אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של כ-170 מעלות עד שמתקבל גוון זהוב ואחיד, למשך כ-25 דקות.