לעוגה הזאת אתם יכולים לקרוא עוגת ספוג או עוגת לייקעך ויש כאלה שאפילו מכנים אותה טורט, אבל לא משנה איך תקראו לה, מה שחשוב כאן זה איך תכינו אותה בשביל שהיא תצא רכה ועסיסית כמו ענן. אני מוסיף לעוגה הזאת מיץ תפוזים סחוט טרי, והיא מקבלת ניחוח הדרי משגע שאין כמותו. זאת העוגה המושלמת לחורף לצד כוס תה. מומלץ לנסות את זה בבית.
2 צפייה בגלריה
עוגה של מיקי שמו
עוגה של מיקי שמו
(צילום: באדיבות בוש)
המצרכים: 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר 200 גר' (1 כוס) סוכר 350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח 10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה 240 מ"ל (1 כוס) שמן 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מיץ תפוזים סחוט טרי גרידת תפוז מחצי תפוז
2 צפייה בגלריה
עוגה של מיקי שמו
עוגה של מיקי שמו
(צילום: באדיבות בוש)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 8-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח. במקביל מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז בהדרגה על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת קלות ואופים במשך 50 דקות, עד שקיסם שמחדירים לעוגה יוצא כשעליו מעט פירורים לחים.
המתכון באדיבות מיקי שמו ובוש