סלט תרד ותותים

המצרכים (3-4 מנות): מארז תרד בייבי מארז חסה לבבות חסה 10 תותים חופן פקאן קלוי גבינת מנצ'גו או תום עיזים 1 כף בלסמי מצומצם 2 כפות שמן זית
2 צפייה בגלריה
סלט תרד ותותים
סלט תרד ותותים
(צילום: באדיבות שוקיט)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים ומייבשים היטב את עלי התרד והחסה, את החסה קורעים לחתיכות גדולות ומניחים יחד בקערה
  2. חותכים את התותים לפרוסות ומניחים מעל העלים.
  3. בעזרת קולפן קולפים רצועות מהגבינה ומניחים בסלט, מוסיפים פקאנים קלויים, מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
באדיבות "שוקיט"

סלט אנדיב עם גבינה כחולה ותותים

עובד אלפיה
הטעם העז של הגבינה הכחולה משתדך כאן לרצועות אנדיב מרירות, שמקבלות חיזוק של תותים מתוקים וחמצמצים.
המצרכים (ל-6 מנות): 3 ראשי אנדיב, פרוסים דק לרוחב 1 חבילה לבבות חסה קיסר, קרועים ביד 1 בצל אדום קטן, פרוס דק לרוחב
לויניגרט - 1/2 1 כוסות מיץ תפוחים 1/4 כוס מיץ תפוזים או ליים, סחוט טרי 5-4 כפיות ריבה 2 כפות שמן שומשום 1 פלפל אדום חריף, קלוי ומנוקה מגרעינים ומרצועות לבנות 1 שן שום, כתושה 2 כפות רוטב סויה
להגשה - 2 כוסות תותים, חצויים לאורך 1/2 כוס גר' אגוזי לוז, לא קלויים 200 גר' גבינה כחולה טחונה 100 מ"ל שמנת
2 צפייה בגלריה
סלט תותים
סלט תותים
(צילום: יורם אשהיים)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הוויניגרט - יוצקים את המיצים לסיר, ומצמצים על אש בינונית עד לרבע מהכמות. טוחנים יחד שאר המרכיבים.
  2. מערבבים בקערת ערבוב יחד עם מרכיבי הסלט.
  3. הגשה - טוחנים את הגבינה, ומערבבים עם השמנת. מסדרים את הקרם על צלחת הגשה שטוחה, בדומה לחומוס, ומוסיפים מעל את הסלט. מפזרים מעל תותים ואגוזים, ומגישים מיד.

סלט שומר, תותים ונבטוטים

עמית קאופמן
המצרכים: 4 פקעות שומר 1 סלסלה תותים 1 חבילה נבטוטי קטניות מונבטות מיץ מלימון אחד 3 כפות שמן זית מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. חולטים במים חמים את הנבטוטים כ-4-5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. את השומר פורסים לפרוסות דקות ואת התותים לרבעים. מערבבים ומתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל.

סלט חסה, תות שדה ומוצרלה

יוסי שטרית
המצרכים: 5-6 לבבות חסה אייסברג 4-6 תותים שטופים וחתוכים לרבעים 10-20 עלי אורוגולה 3 כדורי מוצרלה קטנים חצויים 1 כף עירית קצוצה 4 כפות שקדים פרוסים קלויים חופן גרעיני רימונים חופן נבטי צנונית, או נבטי חמניה
לרוטב: 1/4 כוס חומץ פטל או חומץ בן יין כף וחצי דבש 1/4 כוס שמן זית מלח גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מפרקים את לבבות החסה ומניחים בצלחת הגשה.
  2. מסדרים מעליהם את יתר מרכיבי הסלט.
  3. הרוטב: מניחים את המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים היטב במטרפה (אפשר גם בצנצנת)
  4. יוצקים את הרוטב בנדיבות מעל הסלט ומגישים.