את ליל הסדר עברנו, גם את החג שאחריו ואת חול המועד, ועכשיו - רק עוד ארוחת חג אחת, וזהו: כל מי שהזיע וטרח בשבוע הפסח הזה מכיר את התחושה שבה מגיעים לחג השני - מותשים מבישולים וממשפחתולוגיה. אבל היי, מחר כבר מימונה וכולנו נוכל לתקוע מופלטות ולשכוח מהמצות.
10 צפייה בגלריה
פילה סלמון עם סירופ מייפל -  ויקטור גלוגר
פילה סלמון עם סירופ מייפל -  ויקטור גלוגר
פילה סלמון בתנור
(צילום: ירון ברנר)
במיוחד בשביל כל מי שהתעייף מהחג, קיבצנו עשרה מתכונים משגעים למנות טעימות וכשרות פסח שתוכלו להכין בקלי קלות מבלי שאף אחד יחשוד שלא טרחתם עליהן חצי יום במטבח.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

צלי בפטריות ויין

רועי חזן
המצרכים:
1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות 2 בצלים גדולים, קצוצים 8 שיני שום, קלופות חתוכות לפרוסות 2 סלסלות פטריות, חתוכות גס 3 גזרים, חתוכים לרצועות 1 כוס יין אדום 3 כוסות מים שבהם בושל הבשר ½1 כף רסק עגבניות
לתיבול - ½1 כף דבש 1 כף פפריקה ½1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
אסאדו, רועי חזן
אסאדו, רועי חזן
(צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
  2. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.

לבבות ארטישוק ממולאים

המצרכים:
12-10 לבבות ארטישוק (בגודל בממוצע)
לקציצות בשר - 500 גר' בשר טחון 8 שיני שום כתושות מלח, פלפל 1/2 1 כוס קמח חומוס 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק 2 ביצים
לרוטב - שמן, לטיגון 1/2 בצל, קצוץ דק 4-3 שיני שום, קצוצות דק מלח, פלפל 1/2 כף כורכום 1/2 כפית בהרט מים לכיסוי הארטישוקים (בערך 5 ספלים) מיץ מ-2 לימונים חופן נענע, קצוצה 2 גבעולי סלרי, קצוצים
10 צפייה בגלריה
אוכל מצרי מהמטבח של ג'ולי
אוכל מצרי מהמטבח של ג'ולי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקציצות - מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל אחיד, וממלאים כל ארטישוק בקציצה.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר רחב שוליים עם שמן מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, ומוסיפים פנימה את הכורכום והבהרט. יוצקים מעל את המים, מוסיפים את הסלרי, מיץ הלימון והנענע הקצוצה ומביאים לרתיחה.
  3. בזהירות, מניחים בסיר את לבבות הארטישוק הממולאים, ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי.

אסאדו וערמונים

רועי חזן
המצרכים:
1 ק"ג בשר קשתית עם עצם (אסאדו) ½ ק"ג רצועות קשתית (אסאדו) 200 גר' ערמונים בוואקום 1 סלסלת פטריות שמפניון 4 שיני שום 2 כוסות יין אדום 1 כפית קינמון 1 כף סילאן 3 כפות שמן קנולה לטיגון 2 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם 2 עלי רוזמרין
10 צפייה בגלריה
אסאדו, רועי חזן
אסאדו, רועי חזן
(צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מעט שמן קנולה במחבת וצורבים את נתחי האסאדו עד להזהבה קלה. מוציאים את הבשר ומניחים על תבנית רחבה.
  2. מפזרים על הבשר את הערמונים. חותכים את בסיס הפטריות ומניחים גם אותם על הבשר.
  3. חותכים את שיני השום לחתיכות גדולות ומפזרים גם.
  4. שופכים לתוך כלי קיבול את היין, הקינמון, סילאן, מלח ופלפל, ומערבבים הכל יחד. יוצקים מעל הבשר.
  5. שמים מעל 2 כפות שמן זית ומסדרים את עלי הרוזמרין. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך כ-40 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות, וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות.
  6. אחרי שעתיים מוציאים את נייר הכסף ומשאירים את התבשיל בתנור לעוד 15 דקות להשחמה אחרונה.

עוף בגריל ממולא בעשבי תיבול

המצרכים:
1 עוף גדול לימון 1 פרוס 2 כפות שמן זית
לתערובת שום ועשבים - צרור עלי טימין טרי, ללא גבעול צרור קטן של רוזמרין, ללא גבעול 1/4 כוס שמן זית 1 לימון סחוט 6 שיני שום, כתושות מלח לפי הטעם פלפל טרי גרוס לפי הטעם
10 צפייה בגלריה
עוף בגריל - אילוסטרציה
עוף בגריל - אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם הטימין, הרוזמרין, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
  3. מנקים את העוף ומייבשים אותו מבפנים ומבחוץ. מורחים את תערובת הזמן והעשבים בחלק הפנימי של העוף. מפרידים בעזרת הידיים בין העור לעוף ומכניסים גם שם מעט מתערובת השום והעשבים. מניחים את ענפי הטימין ופרוסות הלימון בחלל של בטן העוף.
  4. מברישים את העור בשמן הזית ומתבלים במלח. מניחים את הכנפיים מתחת לעוף, ואז קושרים אותו בחוט. מניחים את העוף בתבנית אפייה מלבנית גדולה.
  5. אופים את העוף ומבשלים בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס במשך שעתיים וחצי. אפשר להתחיל שעה וחצי ראשונות עם כיסוי לתבנית ואחר כך להוריד אותו בחצי השעה האחרונה על מנת שישחים. מוציאים את העוף מהתנור, מקשטים בענף רוזמרין או טימין, ומגישים.

פילה סלמון עם ירקות

ויקטור גלוגר
מצרכים (ל-4 מנות):
4 חתיכות של פילה סלמון עם העור במשקל של 200 גר' כל אחד 2 בצלים ירוקים 1 פלפל ירוק 1 פלפל אדום גמבה 1 פלפל אדום חריף (לא חובה, רק למי שאוהב חריף) 1 קישוא 1 חציל קטן 4 שיניי שום 6 כפות מלח גס פטרוזיליה, קצוצה מעט שמן זית מים מלח ופלפל מלח ים אטלנטי (לא חובה)
10 צפייה בגלריה
סלמון עם ירקות
סלמון עם ירקות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים פסטו - חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים לפי הסדר: בצל, פלפלים, שום, חציל וקישוא, מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. לסנן ולשמור את הנוזל.
  2. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל. משמנים תבנית עם שמן זית, מרטיבים את המלח הגס, מניחים את הסלמון בתוך התבנית עם הצד של העור כלפי מעלה, ומכסים את העור שמעל עם המלח הגס הרטוב.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך כ-8 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים בעדינות את העור עם המלח בעזרת מזלג.
  4. להגשה - שמים את הפסטו מתחת לדג או לצדו. יוצקים מעל הדג את הנוזלים שנשארו מהפסטו. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל, ומגישים.

דג דניס עם ירקות בתנור

ויקטור גלוגר
מצרכים (ל-4 מנות):
4 דגי דניס 3 בצלים 1 חציל קטן 2 זוקיני או קישואים קטנים 3 עגבניות קטנות 1 כוס יין לבן יבש טימין ורוזמרין טריים, קצוצים גס מעט שמן זית חופן עלי בזיליקום גרידת לימון
10 צפייה בגלריה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל לפרוסות דקות. מחמים במחבת קטנה שמן זית ומאדים את הבצל עד שהופך שקוף.
  2. חוכים בעזרת סכין חדה שלושה חריצים לרוחב בכל דג עד לעומק האדרה. מתבלים במלח ופלפל.
  3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומחדירים אותם בחריצים של הדג: חציל, עגבנייה, זוקיני. מתבלים במלח ופלפל ומגררים מעל מעט לימון.
  4. מניחים בתבנית את הבצל המאודה, מעל מניחים את הדניס, יוצקים כוס יין לבן, מפזרים את הטימין ועלי הרוזמרין מעל ומוזגים שמן זית בנדיבות. אופים ב-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך 15 עד 20 דקות.
  5. להגשה - מרטיבים את הדג בנוזלים שנשארו ומפזרים עלי בזיליקום טריים ויפים.

גולאש

רועי חזן
המצרכים:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות 10 שיני שום, קלופות 2 גבעולי סלרי, קצוץ דק 4 גזרים, חתוכים 4 כפות שמן זית 5 עגבניות בשלות, חתוכות 700 גר' בשר לבישול ארוך 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה קימל 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור (להוסיף לפי הטעם) 3 תפוחי אדמה בינוניים
אופן ההכנה:
  1. משחימים את חתיכות בשר הגולש - ראשית יש לקחת מגבת נייר ולספוג את הנוזלים מחתיכות הבשר. אחר כך מחממים בסיר שמן ומשחימים בו את חתיכות הבשר. אחרי חמש דקות של השחמה קלה, מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
  2. לוקחים את הסיר שבו הושחם הבשר, ומוסיפים לו מעט שמן. מכניסים את כל הירקות לתוך הסיר חוץ מהעגבניות ותפוחי האדמה, ומטגנים תוך בחישה עד לריכוך קל.
  3. מוסיפים את הפפריקה, הקימל, והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מחזירים את קוביות הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר (כ-4-5 כוסות).
  4. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ומוסיפים לסיר. מביאים בשנית לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהבשר רך ומתפרק.

קציצות קינואה טבעוניות

חגי לפלר
המצרכים (ל-30 קציצות):
1 כוס קינואה אדומה לפני בישול 1 סלק בינוני טרי 1 בטטה בגודל בינוני 2 כפות שקדים, טחונים 1 כף אורגנו טרי, קצוץ מיץ מחצי לימון 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית זרעי כוסברה (לא חובה, אבל משדרג) 1 שן שום, כתושה
10 צפייה בגלריה
ליל סדר טבעוני
ליל סדר טבעוני
(צילום: חגי לפלר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הקינואה האדומה כמו אורז - מעבירים את כוס הקינואה לסיר עמוק, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה כ-20 דקות עד שהקינואה רכה. מסירים מהכיריים ומעבירים לקערה.
  2. מקלפים את הסלק ומגררים על פומפיה עבה. מוסיפים לקערה עם הקינואה.
  3. קולפים את הבטטה לפרוסות עבות ומבשלים במים רותחים (או במיקרו) 15 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
  4. בעזרת מזלג מועכים את הבטטה עד שמתקבל פירה בטטה, ומוסיפים לקערה עם הקינואה. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  5. בעזרת ידיים רטובות מקבבים קציצות מהעיסה. מניחים על מחבת חמה (אין צורך להוסיף שמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד (אפשר גם לאפות בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כ-15 דקות).

כרישה טבעונית

המצרכים (ל-6-8 מנות):
5-6 ראשי כרישה, שטופים היטב – משתמשים בחצי התחתון בלבד 6 עגבניות בינוניות מיץ מ-3-4 לימונים שמן זית, מלח ופלפל – לפי הטעם
10 צפייה בגלריה
כרישה צלויה
כרישה צלויה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מסדרים את ראשי הכרישה בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך חצי שעה. מוציאים ומקררים רבע שעה בטמפרטורת החדר.
  2. מקלפים בעדינות את השכבה החיצונית של ראשי הכרישה. פורסים לרוחב לאצבעות באורך 8 ס"מ.
  3. הגשה: מסדרים 3-4 אצבעות על כל צלחת הגשה. יוצרים חריץ בצורת צלב על ראש כל עגבניה וסוחטים על המנות. מוסיפים מיץ לימון, בוזקים שמן זית לפי הטעם, מלח ופלפל. מגישים פושר.

חצאי קישואים אפויים

רפי כהן
המצרכים (ל-5-8 סועדים):
8 קישואים, קלופים, מרוקנים כסירות וחצויים לאורך (שימו לב- שומרים את תוכן הקישואים למלית) 200 גר' גבינת ריקוטה חופן גבינת פרמזן 2 ביצים 1 כפית שמיר, קצוץ דק 1 כפית נענע, קצוצה דק מלח ופלפל גרידה מלימון אחד תוכן הקישואים שרוּקנו, קצוצים דק ככל האפשר
לרוטב - 10 עגבניות חצויות 1 שן שום שלמה 1/2 פלפל צ'ילי ירוק 2-3 עלי מרווה 1/4 כוס שמן זית
10 צפייה בגלריה
סירות קישואים
סירות קישואים
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - מסדרים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה את העגבניות החצויות, הפלפל ושן השום על נייר אפייה ומפזרים מעל את עלי המרווה ושמינית כוס שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך חצי שעה.
  2. טוחנים את כל המרכיבים יחד עם 1/4 כוס שמן הזית. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומסדרים בתוך סירות הקישואים. שימו לב: אחרי הטחינה, רצוי לסנן את הרוטב במסננת גסה לפני שמעבירים לתבנית האפייה.
  3. מסדרים בתבנית ויוצקים למעלה את רוטב העגבניות. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות או עד שהמלית מזהיבה. מגישים חם.