עוגת גבינה אפויה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 10*20):
2 כוסות פתי בר טחונות
150 גר' חמאה מומסת
1 ק"ג גבינת שמנת 30% שומן
5 ביצים
50 גר' (כ-2 כפות) קמח
1 כוסות סוכר
עוגת הגבינה של יונתן רושפלדעוגת הגבינה של יונתן רושפלד
עוגת הגבינה של יונתן רושפלד
(צילום: שרון וקס)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת פירורים דקים.
  2. גוזרים נייר פרגמנט בגודל התבנית ומשמנים בספריי שמן. גוזרים נייר גם לדופן התבנית בגובה של 10 ס"מ, מצמידים סביב ומשמנים גם אותו.
  3. משטחים את הבצק על בסיס התבנית.
  4. במערבל עם וו גיטרה מערבבים באיטיות גבינה וסוכר, בהדרגה מוסיפים את הביצים ובסוף את הקמח.
  5. יוצקים את המלית מעל הקרמבל, ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 60 דקות נוספות או עד להזהבה.
  6. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בתוכה יוצא נקי וללא פירורים.
  7. מניחים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר ללילה שלם. מגישים קר.
המתכון באדיבות השף יונתן רושפלד, ממסעדת "קפיטריה" בתל אביב