מאפינס עם גבינת פטה ועגבניות שרי

המצרכים (כ-18 מאפינס): 2 ביצים בגודל L 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם) 2 כוסות קמח (280 גרם) 1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל) 3/4 כוס חלב (180 מ"ל) 1/2 כפית מלח (2 גרם) 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 חבילה פטרוזיליה, קצוצה 100 גרם פטה, מפוררת 18 עגבניות שרי, חצויות לרבעים
1 צפייה בגלריה
מיקי שמו מאפינס
מיקי שמו מאפינס
המאפינסשל מיקי שמו
(צילם: דן לב)

אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. 2. מכינים את התערובת: מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת מעט נוזלית. מוסיפים את הגבינה ומחצית מכמות עגבניות השרי. 3. מוזגים את התערובת ל-18 שקעים של מאפינסים רגילים (קטנים, בקוטר 5 ס"מ גובה 3 ס"מ). בכל אחד מניחים 2 עגבנית שרי למעלה, ואופים כ-20 דקות עד אשר התערובת יציבה ומוזהבת קלות. *גיוון:
1. אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות צנוברים קלויים
2. אפשר לפזר מעל המאפינס מעט גבינת פרמזן מגוררת לפני האפייה
3. אפשר לפזר למעלה מעט מלח ים אטלנטי לפני האפייה