מוגש כשירות לציבור וללא מעורבות בתכנים על ידי חברת נובו נורדיסק
ועידת סכרת 2025
היא מתפתחת ברוב המקרים בלי שמרגישים כלום, הרבה מהסובלים ממנה לא יודעים שהם חולים, אבל בניגוד למחלות אחרות - בסוכרת סוג 2 כן אפשר להחזיר את הגלגל אחורה. עם הטיפול הנכון, יש סיכוי טוב שהיא תפסיק להפריע לחיים.
ועידת הסוכרת השנתית נערכה השבוע ב-ynet עם המומחים המובילים בתחום, שעונים על השאלות שמעסיקות חולים, משפחות וכל מי שרוצה להבין את המחלה. הסוכרת משפיעה על כ-700 אלף איש בישראל והיא מחלה שקטה שפוגעת במערכות רבות בגוף. בעקבותיה יכולים להתפתח סיבוכים קשים במוח, בלב, בכליות ובכבד.
את הועידה הנחה הפרופ' איתמר רז, מומחה ברפואה פנימית, סוכרת והשמנת יתר. "בשנים האחרונות אנחנו עדים לפריצות דרך משמעותיות בתחום הסוכרת", אמר בפתיחת הועידה, "עם טיפולים חדשניים, המאפשרים איזון טוב יותר ואף הפוגה משמעותית מהמחלה".
לצידו של פרופ' רז השתתפו בוועידה מומחים מכל רחבי הארץ: פרופ' נעים שחאדה, נשיא האגודה הישראלית לסוכרת, פרופ' מוטי רביד מאוניברסיטת תל אביב, ד"ר איתן רויטמן מכללית, ד"ר מיכאל ויינפאס, יועץ הסוכרת הארצי במכבי, ד"ר תהילה פישר-יוסף, מומחית ברפואת משפחה ומגישת הפודקאסט "המסכת", לינדה פרז, אחות מומחית קלינית בסוכרת, פרופ' ריפעת ספדי, מנהל מכון הכבד בהדסה, ד"ר טליה דיקר-כהן, אנדוקרינולוגית בכירה מבילינסון, ד"ר עבדאלהאדי זועבי, מומחה ברפואת המשפחה וסוכרת, ליקי רוזנברג-מיכאלי מ"ליקי'ס", ד"ר עידית דותן מבילינסון, פרופ' יבגני מרזון מלאומית, וסימה ארבל, אחות מומחית בסוכרת ומנכ"לית עמותת אמל"י.
האם אפשר להבריא מסוכרת? איך נראה מטופל שבאמת מעורב בטיפול? איך מונעים את הסיבוכים הקשים של המחלה? איך לא ליפול למידע המטעה שמתפשט ברשתות החברתיות? איך מתמודדים עם תופעות הלוואי ומצליחים להחזיק מעמד עם הטיפול? האם התרופות החדשות באמת מביאות תוצאות שונות? על כל זה ועוד - בוועידה.
מוגש כשירות לציבור וללא מעורבות בתכנים על ידי חברת נובו נורדיסק
פורסם לראשונה: 10:00, 10.06.25