תחלואת החורף ממשיכה להכות: שלושה מטופלים מאושפזים במצב קשה בגלל סיבוכי שפעת ומחוברים לאקמו (מכונת לב-ריאה) בבית החולים בילינסון. אחת מהם, אישה בשנות ה-40 לחייה, אחרי ניתוח קיסרי שבו נולד בנה הראשון. היא אושפזה לפני כחודש וחוברה לפני כשבוע לאקמו. יחד איתה מחוברת לאקמו אישה בשנות ה-50 לחייה וגבר. הם מורדמים ומונשמים. לכל השלושה יש מחלות רקע. שלוש נשים שאושפזו בבילינסון במצב קריטי במשך כמה שבועות שוחררו מטיפול נמרץ, בהן יעל (שם בדוי) בת ה-22. אמה סיפרה ל-ynet: "רצינו להתחסן אבל זה תפס אותה לפני".
לפני שלושה שבועות אושפזה יעל בטיפול נמרץ, וכעת היא מאושפזת במחלקת שיקום במרכז הרפואי בילינסון: "זה התחיל משפעת", מספרת אמה, "היא סבלה משיעול, כאב גרון, נזלת, אבל גם כשנבדקנו בקופת חולים לא היה חשד שזה משהו מעבר לשפעת. אחרי כמה ימים החום שלה התחיל לעלות, היא הרגישה חולשה ברגליים, כמעט לא הצליחה ללכת והרגישה כאבים בגב. המצב שלה החמיר וזה הסתבך לדלקת ריאות.
"לקחתי אותה למוקד לרפואה דחופה. באותם רגעים לא הבנתי שהמצב כל כך קשה, כלומר ידעתי שהיא לא מרגישה טוב אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה, ובמוקד החליטו בסוף לפנות אותה באמבולנס לבית החולים. ממיון טראומה ישר העבירו אותה לטיפול נמרץ והיא הייתה מורדמת ומונשמת שם בערך עשרה ימים עם דלקת ריאות מפושטת בשתי הריאות".
לדברי האם, "הלילה הראשון בטיפול נמרץ היה מאוד קשה, המצב שלה היה קריטי. בסופו של דבר הצליחו לייצב אותה. זה היה חוסר ודאות, לקח זמן עד שהחום שלה ירד. זה היה כמו רכבת הרים, את לא יודעת מתי זה ייגמר ואי אפשר היה להיות רגועים עד שהיא לא יצאה מזה, כל הזמן היו חששות. אחרי עשרה ימים בערך, לאט לאט היא התחילה לחזור לעצמה. היא הייתה מבולבלת, לא הבינה מה היא עושה בבית החולים. אחרי ששוחררה מטיפול נמרץ, היא עברה למחלקה פנימית ואז למחלקת שיקום. כשהיא יצאה מטיפול נמרץ היא בקושי יכלה להזיז את הידיים, היא הייתה צריכה ללמוד לתפעל את הגוף מהתחלה. היום היא עדיין בשיקום. מצבה היום טוב יותר, היא מתחזקת".

"אני אמא שמאוד מקפידה והייתי מודעת לכך שיש מקרים בודדים שהשפעת מסתבכת, אבל זה נשמע מאוד רחוק כשזה לא נוגע לך", אומרת אמה של יעל, "ברגע שזה מגיע אלייך את מרגישה שאת בסרט, שזה לא אמיתי. כשהייתי במחלקה, הבנתי שזו תופעה יותר רחבה מאשר אנשים חושבים. במקרים של שפעת כשהמצב מתחיל להיות יותר חמור, והחום עולה, כדאי לא לקחת סיכון ולהגיע למיון, וכמובן - לכו להתחסן".
במקביל ליעל, השתפר מצבן של שתי נשים נוספות שאושפזו במשך כמה שבועות במצב קשה בטיפול נמרץ כללי בבילינסון בעקבות סיבוך של שפעת והן שוחררו מהמחלקה. ד"ר איליה קגן, מנהל מחלקת טיפול נמרץ כללי בבילינסון, אומר: "כמה מהמטופלים שהגיעו לטיפול נמרץ כללי בחודשים האחרונים לא חוסנו וזה מדגיש את החשיבות של קבלת חיסון לשפעת שיכול למנוע תחלואה קשה, בעיקר בקרב אנשים הנכללים בקבוצות הסיכון".
נתונים אלה מתווספים לדיווח אתמול על שלושה ילדים בגילי שנה, שנתיים ושש, המאושפזים במחלקת טיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי רמב"ם ומחוברים אף הם למכשירי אקמו בעקבות תחלואה נשימתית כשהרופאים נלחמים על חייהם. צפו בד"ר מעין ענתבי מרמב"ם מסביר על מצבם:
מכת תחלואת החורף: ילדים אושפזו במצב קשה ברמב"ם
(צילום: דוברות רמב"ם)
בנוסף, בחודש שעבר דווח על כ-15 חולים במצב קריטי, בהם ילדים ובני נוער, שחוברו למכשירי אקמו, בגלל סיבוכי שפעת. נער בן 13 מעראבה שבגליל התחתון מת בבית החולים זיו בצפת ככל הנראה בגלל סיבוכי שפעת. שבועות ספורים קודם לכן מת ילד בן חמש מבת ים מסיבוכי שפעת. ילדה בת חמש, שסבלה ממחלות רקע, נפטרה בבית החולים מאיר בכפר סבא בעקבות קריסת מערכות בגלל שפעת. עוד שתי נערות מתו משפעת: בת 13 מאלעד ונערה בת 18 מירושלים. אישה בת 40 נפטרה מסיבוך של שפעת בבית החולים סורוקה בבאר שבע.