בשיתוף תנובה

טארט זוקיני טבעוני

3 צפייה בגלריה
טארט זוקיני טבעוני
טארט זוקיני טבעוני
טארט זוקיני טבעוני

המרכיבים (ל-7 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ):
לבצק:
1/14 1 כוסות פחות 1 כפית (180 גרם) קמח לבן
2/3 כוס (80 גרם) קמח מלא
1 כפית מחוקה מלח
1/3 כוס (70 גרם) שמן קוקוס
1/4 כוס בתוספת 1 כף (70 גרם) משקה סויה ללא תוספת סוכר
6-8 כפות מים קרים
למלית:
3 כפות שמן זית
בצל קלוף וקצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס (50 גרם) צנוברים קלויים
1/2 1 גביעים (375 גרם) ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה, בטעם שום שמיר
מלח
2 זוקיני גדולים, חצויים לאורכם ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 מ"מ (בצורת חצי עיגול)
3 כפות שמן זית
להגשה:
2-3 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
  1. בצק: שמים במעבד מזון קמחים, מלח ושמן קוקוס. מעבדים כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת חולית.
  2. מוסיפים משקה סויה ומעבדים עוד כמה שניות.
  3. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד קבלת תערובת גושית.
  4. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה, מעבירים אליו את גושי הבצק, אוספים לכדור ועוטפים בניילון. משטחים לדיסקית ומצננים במקרר 20 דקות (ולא יותר, שימו שעון).
  5. מלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ-4 דקות עד שמזהיב.
  6. מוסיפים שום וצנוברים, מטגנים כדקה.
  7. מעבירים לקערה ומצננים.
  8. מוסיפים ממרח סויה ומעט מלח ומערבבים.
  9. הרכבה ואפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות פאי מותאמות אישית.
  10. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  11. קורצים 7 עיגולים בקוטר 12 ס"מ, מעבירים לתבניות ומהדקים לתחתית ולדפנות.
  12. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ואופים 10 דקות עד שהבצק נראה יבש.
  13. מורחים כל תחתית בצק ב-2 כפות מילוי ומסדרים עליו פרוסות זוקיני במעגלים מחוץ לפנים, כשהפרוסות עולות זו על זו (כמו מניפה).
  14. מברישים בשמן זית ואופים כ-25 דקות עד שהבצק והזוקיני משחימים מעט.
  15. בוזקים צנוברים ומגישים.
טיפ: ניתן להכין את המאפה בתבנית פאי אחת בקוטר 24-26 ס"מ. לאחר רידוד הבצק מרפדים את התבנית (לא קורצים עיגולים) וממשיכים לפי ההוראות.

עוד דברים שכדאי לדעת:
• בקמח כוסמין יש אחוז גבוה של חלבון יחסית לקמח הלבן, עם אחוז נמוך יותר של גלוטן ולכן עשוי להיות סביל יותר לבעלי רגישות מסוימת לגלוטן ולאלרגיים לחיטה. לא לצליאקים.
• הקמח הוא מכיל אחוז גבוה יותר של מינרלים, כמו אבץ ונחושת החשוב לטבעוניים - ומצוין להכנת מאפים ובצקים.
• השימוש במשקה סויה וממרח גבינה על בסיס סויה הינו תחליף למי שאינו אוכל מוצרי חלב, אלרגי, מעדיף או רגיש וזהו תחליף נפלא עם אחוזי שומן נמוכים, וכמות סידן וחלבון איכותית. בתזונה טבעונית, בגלל הימנעות מצריכת מוצרים מהחי, לעיתים קשה להגיע לתצרוכת החלבון והסידן המומלצת ושילוב משקאות סויה או תחליפי יוגורט או ממרחי גבינה על בסיס סויה המועשרים בסידן ומכילים את חלבון הסויה יכולים לסייע במניעת החסר התזונתי הזה.
• כשאתם מחפשים תחליף למוצר חלב – תסתכלו על הערכים שמופיעים בתווית על המוצר ושימו לב לתכולת החלבון, ואם יש בו העשרות של ויטמינים ומינרלים.
• מדובר בארוחה מצוינת לערב משפחתי או ארוחת בוקר במשרד או מהבית. השילוב בין אבות המזון במתכון, השומן, החלבון והפחמימה מבטיח שובע ונינוחות עד לארוחה הבאה.
בשיתוף תנובה