"אני לא מתכוון לעצור בלימודי סיעוד, ובהחלט יש לי תוכניות להמשיך וללמוד עוד, ולשלב תחומי ידע. זו רק ההתחלה. הראש לא מפסיק לתפקד בגיל 64, 65. יש לנו עוד הרבה מה לתרום", אומר ד"ר אלברט סבן בן 74 מקריית ים, שיש לו דוקטורט באלקטרוניקה ובמחשבים מאוניברסיטת קולורדו בארצות-הברית, ובעל קריירה עשירה ברפאל. כעת הוא גם סטודנט שנה שנייה ללימודי סיעוד. ד"ר סבן, נשוי, אב לשלושה וסב לשמונה נכדים, מתמחה באלקטרומגנטיות, תקשורת רדיו, אנטנות, הנדסת מערכות תקשורת וביו-רפואה. צפו בסיפורו:
ד"ר אלברט סבן
(צילום: דוברות רמב"ם)
בין השנים 1976 ל-2007, ד"ר סבן היה עובד מחקר בכיר ברפאל. לאחר מכן, בין השנים 2008 ל-2020, היה מרצה בכיר וחבר סגל במכללת אורט בראודה בכרמיאל. במכללה האקדמית כנרת שימש כמרצה מן החוץ במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. סבן, כאמור, מומחה למערכות רפואיות לבישות, היה חלק מצוות הפיתוח של הגלולה המצלמת בחברת גיוון אימג'ינג, שהייתה חברה ישראלית פורצת דרך בתחום המכשור הרפואי.
בנוסף, ד"ר סבן כתב 12 ספרים וחיבר עשרות מאמרים בתחום התקשורת, מיקרוגלים ואנטנות. מעבר לפעילותו האקדמית והמחקרית, ד"ר סבן פירסם גם יצירות ספרותיות, ובהן ספרי שירה כמו "חסד לאברהם" ו"מתנת אל", וכן ספרי פרוזה כגון "מעשה בראשית" ו"מדיניות וגורל".
ד"ר אלברט סבן: "לאחיות ולאחים יש תפקיד מאוד חשוב במערכת. לא פחות חשוב מאשר לצוות הרפואי. יש לי זמן פנוי, זה מעניין אותי ואני אוהב לעזור, אז החלטתי ללכת וללמוד את הנושא, מקרוב. הנכדים שלי אפילו משוויצים קצת שסבא לומד להיות אח. זה נחמד"
ד"ר סבן, שלא נותן לגיל לעצור אותו מלהגשים חלומות, החליט לפני כשנתיים ללמוד מקצוע חדש ולהפוך את התואר "אח" מן המניין לרשימת ההישגים האישיים שלו. בימים אלו הוא מבצע סבב התנסות במסגרת לימודיו, במחלקה פנימית ה' ברמב"ם, לצד סטודנטים נוספים שביניהם מפרידות עשרות שנים ומול מטופלים שבחלקם משתייכים לשנתון שבו נולד.
2 צפייה בגלריה


"הנכדים שלי אפילו משוויצים קצת שסבא לומד להיות אח". ד"ר אלברט סבן
(צילום: דוברות רמב"ם)
"לאחיות ולאחים יש תפקיד מאוד חשוב במערכת. לא פחות חשוב מאשר לצוות הרפואי", הסביר ד"ר סבן. "יש לי זמן פנוי, זה מעניין אותי ואני אוהב לעזור, אז החלטתי ללכת וללמוד את הנושא, מקרוב. הנכדים שלי אפילו משוויצים קצת שסבא לומד להיות אח. זה נחמד".
כשהוא נשאל על הפרשי הגילים והפערים בינו לבין חבריו ללימודים, ד"ר סבן משיב כי גם במקרה הזה, לניסיון יש יתרון. "אני עוסק שנים רבות במחקר ובהוראה, וידע הוא כוח. אז במובן הזה, להיסטוריה שלי יש יתרון על פני הגיל והמרץ שהצעירים יותר מביאים איתם", תיאר. "בסך הכל, כולנו מסתדרים היטב וכולנו מתחילים מאותה הנקודה. אם אני יכול לתרום מניסיוני, אז הטיפ שלי הוא – לומדים, משקיעים ובסוף קוצרים את הפירות. זה מה שאני אומר לנכדים שלי וזה מה שאני אומר לחבריי להתנסות במסגרת הלימודים".
אמנם ד"ר סבן גורם להכשרה החדשה שלו להראות כדבר טריוויאלי, אבל במציאות כולם נפעמים. "בפעם הראשונה שהבנתי שאני מדריך סטודנט בגיל מבוגר, הופתעתי. הייתי אפילו בשוק", אמר ספואת ספי, אח במחלקת פנימית ה' והמדריך הקליני של סבן. "אין ספק שהאתגר שאלברט מתמודד איתו גדול ומשמעותי, ולזכותו ייאמר שהוא לא מפחד מאתגרים".
פורסם לראשונה: 00:00, 04.02.25