אלפים הגיעו אמש (יום א') להפגנת תמיכה בישראל ונגד הטרור באתר "גראונד זירו" שבניו-יורק, בתגובה לגל התקיפות האנטישמיות כלפי הקהילה הישראלית והיהודית-אמריקאית ברחבי ארה"ב, מאז החל מבצע "שומר החומות" בעזה - ועל מנת לעמוד לצידה של ישראל במתקפת הדמוניזציה שנמשכת גם אחרי הפסקת האש.
את הפגנת התמיכה, תחת הכותרת "נלחמים על הבית. מאוחדים נגד האנטישמיות והטרור, כאן ושם", יזם ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC) בניו-יורק וב-14 ערים ברחבי ארה"ב, בשיתוף עם כמאה ארגונים יהודיים שהצטרפו למאמץ, והיא נמשכה במדינות השונות לאורך כל הלילה שבין יום ראשון לשני (שעון ישראל). בין הערים שבהן התקיימו אתמול הפגנות תמיכה דומות: מיאמי, לוס-אנגלס, אורלנדו, אוסטין, דנבר, יוסטון, קנזס סיטי, טנפליי ועוד.
שהם ניקולא, מנכ"ל ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC) אמר כי ״בחרנו את מרכז הסחר העולמי בניו-יורק משום שהוא סמל לחוסנה של האומה האמריקאית נגד טרור ושנאה. בכל רחבי ארה"ב ולעיניי כל העולם הראינו עד כמה אנחנו מאוחדים נגד הטרור והאנטישמיות כאן ובישראל".
"התקפה על כל אחד מאתנו היא התקפה על כולנו"
בין הדוברים בהפגנת התמיכה בגראונד זירו: אלישע ויזל, בנו של ניצול השואה וזוכה פרס נובל לשלום, אלי ויזל ז"ל; שרי סינגר, שנפצעה בפיגוע בקו 14 בירושלים בשנת 2003 - ורוס טודמובסקי, שאיבד את אחותו בפיגועי ה-11 בספטמבר.
אלישע ויזל התייחס בדבריו לספרו של אביו, "יהודי הדממה": "פעם נוספת הפכו רבים מדי מאיתנו ליהודי הדממה", אמר לקהל הרב. "נאבקנו עבור כל מטרה מלבד עבור עצמנו. היום הוא היום שבו אנו מפירים את הדממה ואומרים בקול רם. אנחנו כאן. אנחנו כאן ואנחנו לא הולכים לשום מקום, וגם לא (תודה לאל) מדינת ישראל".
שרי סינגר שנפצעה בפיגוע בקו 14 בירושלים, אמרה: "אם זה בפריז, בלונדון, בריסל, ישראל, ניו-יורק או בכל מקום אחר בעולם – הטרור לא מפלה. זה יכול לקרות בכל מקום ובכל זמן, ואני חושבת שאני מדברת בשם כל קורבנות הטרור מרחבי העולם כשאני אומרת אנחנו – כולנו ברחבי העולם – מחויבים להראות שאנחנו לא הולכים לעמוד בצד ולתת למי שיש להם ערך קטן לחיי אדם, להמשיך לפגוע ולרצוח אנשים חפים מפשע. התקפה על כל אחד מאיתנו היא התקפה על כולנו".
ראש העיר ניו-יורק: "נגביר נוכחות משטרתית"
גם ראש עיריית ניו-יורק, ביל דה בלאזיו, העלה פוסט תמיכה ביהודי המטרופוליטן וגינוי לאנטישמיות, שאותה כינה "מתקפה על העיר שלנו". הוא ומפכ"ל המשטרה נפגשו עם מנהיגי הקהילה היהודית חסידית של בורו פארק, והבהירו כי לא יגיבו בעצימת עין נוכח פשעי השנאה המופנים כלפי יהודים בעיר.
"הפורעים", הבהיר, "יועמדו לדין. ההתקפה שראינו בברוקלין איננה מוסרית. מדובר באנטישמים פורעי רסן, ואנחנו לא צריכים לבדוק בספרי ההיסטוריה מה קורה אם מתעלמים מפשעי שנאה". הוא הבטיח להגביר את הנוכחות המשטרתית בקהילות היהודיות ובסמוך לבתי הכנסת.
"אם אתם רואים משהו, תגידו משהו", אמר. "תדווחו על פשעי שנאה. אם אתם עדים לאלימות, צלצלו 911. זו העיר שלנו. לשנאה אין כאן שום מקום".