פילה סלמון עטוף בקדאיף

פילה סלמון עטוף בקדאיף ברוטב חמוץ מתוק

שערות הקדאיף שעוטפות את הסלמון יוצרות שכבה קראנצ'ית עדינה שהופכת כל ביס לתענוג

פורסם: 19.04.21 , 08:31
המרכיבים (5 מנות)
  • 1 ק"ג פילה סלמון ללא העור, מחולק ל־5 נתחים
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח גס
  • לשימון: תרסיס שמן זית או כ־1 כפית שמן זית
למשרה
  • 3 כפות טריאקי (לא מתוק)
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית שמן צ'ילי
  • כ־1 ס"מ שורש ג'ינגר טרי, פרוס דק
  • 1/2 שן שום, פרוסה דק
למעטפת
  • 1/4 חבילת שערות קדאיף, מופשרות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים לרוטב אחיד. מניחים בתוכה את נתחי הדג ויוצקים מהמשרה על הנתחים, לכיסוי מלא. מניחים בצד עד המשך השימוש.
3. המעטפת: שמים בקערה את שערות הקדאיף ופותחים אותן בעדינות בידיים. מוסיפים את שני סוגי השמן ומערבבים עד שהשערות נפרדות לחלוטין. מחלקים את שערות הקדאיף ל־5 חלקים שווים, מעבירים לתבנית ויוצרים מהן 5 משטחים מלבניים באורך כ־15 ס"מ.
4. העיטוף: מניחים נתח דג אחד, לרוחבו, בחלק התחתון של מלבן שערות קדאיף, ומשאירים שוליים של כ־3 ס"מ. מניחים על הדג שכבה נדיבה של עלי בזיליקום ונענע קצוצים, ומפזרים מעט קליפת לימון ומלח גס. מרימים את השוליים התחתונים של שערות הקדאיף, ומגלגלים עם הדג לכיסוי מלא. מברישים בעדינות (או מרססים) מעט שמן זית על חלקה העליון של המעטפת ובוזקים מלח. מכינים כך את יתרת הנתחים.
5. צולים 9 דקות. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וצולים עוד 2 דקות, עד ששערות הקדאיף מזהיבות (אין צורך להפוך). מוציאים ומגישים, מומלץ לצד מטבל (ראו מטה) וירקות ירוקים.
  • איך שומרים? המנה במיטבה בסמוך להכנה. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.