שף
שף
פוקאצ'ה מתוקה עם קרם וניל

פוקאצ'ה מתוקה ורכה עם קרם וניל

המאפה האולטימטיבי לסוף שבוע קפוא - פוק'אצה מתוקה, שהיא למעשה עוגת שמרים ממולאת בקרם פטיסייר, בעיצוב קליל ומזמין. ההכנה קצת מורכבת - אבל אתם תודו לנו בכל ביס

פורסם:

המרכיבים

(תבנית בגודל 25X25 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ)

לבצק
  • 40 גרם חמאה
  • 1/3 כוס ועוד 1 כף (100 מ"ל) חלב
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 20 גרם (2 כפות) שמרים טריים או 7 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות סוכר גבישי או סוכר חום בהיר
לסירופ הסוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
לקרם הווניל
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 2 כפות (25 גרם) קורנפלור
  • 1 כף (10 גרם) קמח
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל

ההכנה

1. הבצק: שמים בכלי מתאים את החמאה והחלב, ומחממים על הכיריים או במיקרוגל, עד שהחמאה נמסה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את תמיסת החלב־חמאה ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים כ־10 דקות, לבצק רך וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים
60-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. משמנים היטב את התבנית ומקמחים את משטח העבודה. מעבירים את הבצק אל המשטח, מוציאים ממנו את האוויר ומרדדים לעלה בעובי כ־2 ס"מ, מעט גדול יותר מהתבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים קלות. עם האגודל, יוצרים בבצק 12 חורים עמוקים, במרחק כ־3 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת או בניילון נצמד משומן קלות ומתפיחים כ־30 דקות, להכפלת הנפח.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
5. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים את הסוכר.
6. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב.
7. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את החלב והסוכר ומחממים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהסוכר נמס.
8. מוציאים את המאפה מהתנור ומיד מברישים אותו בסירופ.
9. הקרם: שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים כדקה, עד שמתקבלת בלילה בהירה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים דקה נוספת.
10. יוצקים את החלב לסיר ומביאים לסף רתיחה על להבה בינונית. יוצקים מחצית ממנו לקערת החלמונים ומערבבים היטב. יוצקים את תכולת הקערה לסיר החלב ומחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה כ־3 דקות, עד שנוצר קרם סמיך ומבעבע. מסירים מהאש, מוסיפים את הווניל וטורפים כדקה, לצינון קל. מעבירים לקופסה, מכסים בניילון נצמד ומצמידים אותו אל פני הקרם. מצננים במקרר כ־20 דקות (עדיף למלא כשהקרם חמים מעט). אם רוצים, מעבירים את הקרם לשק זילוף.
11. ממלאים כל שקע ב־2 כפות מהקרם, כך שיבלוט מעל פני המאפה. מגישים.

טיפ: את הקרם ניתן להכין עד 3 ימים מראש ולהקציף קלות לפני המילוי, כדי לרכך אותו

  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: המנה במיטבה בסמוך להכנה. אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button