המבורגר תוצרת בית

המדריך להמבורגר ביתי מושלם: מהקציצה והלחמנייה ועד הצ'יפס והרטבים

בשביל המבורגר משובח צריך לא רק קציצה עסיסית, אלא גם לחמנייה רכה, צ'יפס פריך (משלושה ירקות ואפוי בתנור!) ורטבים עוקצניים שיקפיצו את הטעמים. הנה כל המתכונים שיסדרו לכם את המנגל של עצמאות (ולא שכחנו את הטבעונים)

מיכל לוי-אלחלל
פורסם: 11.04.21 , 08:22

המבורגר בשרי

כמה טיפים להמבורגר ביתי:
1. לקנות בשר טרי (לא קפוא)
2. שנטחן פעם אחת בלבד
3. עם כמות שומן מתאימה (תתייעצו בקצבייה)
4. מומלץ לשלב בו אנטרקוט (כ־1/3 מהכמות)
5. כמה שפחות ללוש את הבשר, רק לערבב אותו קלות.
7 צפייה בגלריה
המבורגר בשרי וממרח חרדל
המבורגר בשרי וממרח חרדל
המבורגר בשרי
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים (9-7 יחידות)
  • 1.2 קילו בשר, טחון פעם אחת
  • 1 כפית גדושה מלח
  • פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. מוסיפים לבשר את המלח והפלפל ולשים־מערבבים קלות בלבד. יוצרים מהעיסה קציצות בקוטר 8-6 ס"מ (במשקל 180-150 גרם). אם רוצים לתת לקציצות מראה מהוקצע, מכינים אותן בתוך רינג מתכת בקוטר מתאים. אם אפשר, מניחים אותן על מגש ומאחסנים במקרר כשעה (עד יומיים).
2. מחממים מחבת פסים או גריל וצולים את ההמבורגר משני הצדדים בהתאם למידת ההכנה הרצויה (4-3 דקות מכל צד, לדרגת עשייה מדיום־וול). אפשר לבדוק בעזרת סכין במרכז הקציצה, אם היא עשויה לטעמכם. מסירים מהמחבת (או הגריל) ומגישים מיד.
  • איך שומרים? הקציצות במיטבן כשהן טריות, אבל שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.

המבורגר טבעוני

המרכיב העיקרי ונותנת הטעם המרכזית היא פטריית הפורטבלו, שנותנת גם את הצבע הנכון לקציצה הטבעונית מושלמות.
7 צפייה בגלריה
המבורגר טבעוני ורוטב ברביקיו
המבורגר טבעוני ורוטב ברביקיו
המבורגר טבעוני
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (10-8 יחידות)
  • 1/4 כוס אורז מלא
  • 2/3 כוס עדשים ירוקות
  • 3 ליטרים מים
  • 3–4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/2 ק"ג פטריות פורטובלו (גדולות או קטנות), פרוסות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה
  • לצלייה: שמן זית
  • התוספות שלנו הפעם: אבוקדו שמעכנו עם מלח, פלפל ומיץ לימון; צנון, נבטים ועלי בייבי
ההכנה
1. מבשלים בנפרד את האורז והעדשים: שוטפים כל אחד מהם במסננת מתחת למי ברז, מעבירים לסירים נפרדים ומוסיפים לכל אחד 1/2 1 ליטרים מים (6 כוסות). מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים ללא מכסה (כמו שמבשלים פסטה), עד שכל אחד מהם מתרכך (20-15 דקות). מסננים ומניחים בצד.
2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות (6-5 דקות). מסירים מהכיריים ומוסיפים מלח ופלפל.
3. מעבירים לקערת מעבד המזון את האורז, העדשים, הפטריות והבצל ואת שאר המרכיבים ומעבדים בהפסקות (פולסים) למרקם אחיד. יוצרים מהעיסה המבורגרים בקוטר 8-6 ס"מ (אפשר לעצב אותם בעזרת רינג מתכת, למראה מהוקצע). מניחים בכלי מתאים ומאחסנים במקרר כחצי שעה (עד יום).
4. מחממים מחבת פסים או גריל. מברישים את הקציצות בשמן זית ומטגנים כ־4 דקות מכל צד. מגישים מיד.

לחמניות תלישה להמבורגר

האפייה הצפופה גורמת ללחמניות להיות הכי רכות שיש. מגישים בתבנית, וכל אחד תולש לעצמו לחמנייה ומרכיב מנה. אבל אל דאגה, אם אתם מעדיפים לשמור על ריחוק חברתי, אין שום בעיה לאפות את הלחמניות מופרדות זו מזו, פשוט מפוזרות בתבנית תנור.
7 צפייה בגלריה
לחמניות תלישה להמבורגר
לחמניות תלישה להמבורגר
לחמניות תלישה להמבורגר
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (16 יחידות בתבנית בגודל 40X25 ס"מ)
  • 1 קילו קמח לבן
  • 15 גרם שמרים יבשים או 45 גרם טריים
  • 2 כפות מלאות (30 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (1/2 ליטר) מים, בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה (או עוד 50 מ"ל מים, לגרסה טבעונית)
  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כף גדושה (15 גרם) מלח
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
  • לעיטור: כ־50 גרם שומשום
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והביצה ולשים כ־3 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד כ־6 דקות, לבצק יציב ורך. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ־40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק, מחלקים אותו ל־16 חתיכות, ויוצרים מכל אחת מהן כדור. מניחים בתבנית משומנת במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה. מכסים ומתפיחים עוד כ־20 דקות.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
4. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויציבות למגע (גם במרכז התבנית). מוציאים, מצננים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ: לגרסה טבעונית, המירו את הביצה בבצק ב־50 מ"ל מים, והברישו את הלחמניות בעוד מעט מים.

צ'יפס אפוי וצבעוני

שלושה ירקות שהופכים לצ'יפס מושלם – מינימום קלוריות, מקסימום קראנץ'.
7 צפייה בגלריה
צ'יפס אפוי צבעוני
צ'יפס אפוי צבעוני
צ'יפס אפוי צבעוני
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים (5-4 מנות)
  • 2 קולורבי בינוניים
  • 1 בטטה גדולה
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: רוזמרין
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. קולפים את הירקות וחותכים אותם למקלות צ'יפס ברוחב כ־1/2 ס"מ ובאורך 6-5 ס"מ.
3. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, הפפריקה, המלח והפלפל. מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב, לציפוי מלא.
4. מעבירים את הירקות לתבנית ומניחים אותם בשכבה אחת, במרחק קטן זה מזה.
5. אופים 35-30 דקות (אין צורך להפוך), עד שהירקות קראנצ'יים מבחוץ ורכים מבפנים. מוציאים. אם רוצים, מפזרים עליהם מחטי רוזמרין. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים 5–6 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות.

ממרח חרדל בניחוח טקילה

חרדל מופלא שמכינים בקלות בבית ונותן להמבורגרים טעם מיוחד, מעט אלכוהולי, שתורם לחגיגה.
7 צפייה בגלריה
המבורגר בשרי וממרח חרדל
המבורגר בשרי וממרח חרדל
ממרח חרדל ביתי בניחוח טקילה
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (כלי בנפח 450 מ"ל)
  • 150 גרם גרגירי חרדל
  • 2 כפות (30 מ"ל) מים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) טקילה, ג'ין, או אלכוהול חזק אחר
  • 1/2 כוס (160 גרם) דבש
  • עלים מ־1 ענף רוזמרין, קצוצים
  • 1 כף שמן
ההכנה
1. שמים את גרגירי החרדל בקערת הבלנדר או מעבד המזון וטוחנים אותם קלות. מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים את המים, מכסים ומניחים לחצי שעה.
2. מעבירים את החרדל עם המים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים לקבלת ממרח. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד שבועיים). מגישים.


רוטב ברביקיו


7 צפייה בגלריה
המבורגר טבעוני ורוטב ברביקיו
המבורגר טבעוני ורוטב ברביקיו
רוטב ברביקיו ביתי
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (כלי בנפח כ־400 מ"ל)
  • לטיגון: 1 כפית שמן קנולה
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך גס
  • 2 כפות מלאות (40 גרם) סוכר חום
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 1/3 3 כפות (50 מ"ל) בירה
  • 1/3 3 כפות (50 מ"ל) חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד הזהבה (6-5 דקות). מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים עוד 2-1 דקות.
2. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, כך שתתקבל רתיחה קלה, ומבשלים 10-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
3. מעבירים את הרוטב לקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים שעה לפחות במקרר (עד שבוע). מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.