קינוחים למסיבת רווקות

רד ולווט, בננה פודינג ועוד קינוחים אמריקאיים מושחתים למסיבת רווקות

מישל אלחנני ושירה ערן, הנשים מאחורי הקונדיטוריה המהממת "ספרינקלס" בתל־אביב, עוזרות לנו להתארגן למסיבת רווקות. הקינוחים אמריקאיים, ההכנה קלה, והתוצאה: מהממת

פורסם: 19.07.21, 08:16
מישל אלחנני ושירה ערן, חברות טובות מהצבא, הגשימו חלום ופתחו קונדיטוריה אמריקאית מעוצבת בתל אביב. חשבנו שיש מספיק קונדיטוריות צרפתיות בארץ, אז הקמנו אחת בסגנון אמריקאי" , מפסרת מישל. "ואנחנו מגישות בה את הקינוחים שאנחנו הכי אוהבות. המטרה שלנו הייתה שאנשים ייכנסו ויגידו, 'וואו! זה כמו בחו"ל'. אבל עשינו אדפטציה לעוגות, כדי שיתאימו לחך הישראלי ושהאנשים לא ימותו מולנו מעודף סוכר".
7 צפייה בגלריה
מישל אלחנני ושירה ערן, בעלות הקונדיטוריה "ספרינקלס"
מישל אלחנני ושירה ערן, בעלות הקונדיטוריה "ספרינקלס"
מישל אלחנני (מימין) ושירה ערן. בלי למות מעודף סוכר
(צילום: אסף קרלה)

שתיהן בנות 28, חברות מאז השירות הצבאי באוגדת איו"ש. מישל אלחנני נשואה ואמא לתינוק בן שמונה חודשים, גרה בנתניה, ושירה ערן רווקה וחיה בתל־אביב. לאחר השחרור הן למדו אצל אסטלה. שירה המשיכה ללמוד בצרפת ועבדה במסעדות בתל־אביב ("צפרה", "נולה"), ומישל עשתה שינוי: למדה מדעי המחשב ועבדה כמהנדסת תוכנה בחברת סטארט־אפ. באמצע משבר הקורונה, כשהאחת נשלחה לחל"ת והשנייה יצאה לחופשת לידה, הן הבינו שזה הרגע שלהן לשלב כוחות ולפזר ספרינקלס בעולם.
החלל המרווח והמעוצב בולט מאוד בין המסעדות באזור ההיי־טק במרכז תל־אביב: חד־קרן עצום שמתבקש להצטלם עליו, קיר עם פסלי עוגות ועוגיות מוגדלים פי מאה, צבעוניות פסטלית וויטרינה מלאה בכל טוב.
השותפות כבר יודעות להצביע על מצעד הלהיטים שלהן: למון בר במקום הראשון, ואחריו עוגת גזר אישית, רד ולווט, עוגת פררו רושה ועוגיית סמורס. "אנחנו לא עושות חצי עבודה", אומרת שירה. "אמרנו לעצמנו שאם אנחנו פותחות, אנחנו הולכות על מקום נעים ומרווח וגם עובדות עם חומרי הגלם הכי טובים שיש".
פתיחת עסק זה עניין מאתגר. עם מה התמודדתן בינתיים?
שירה: "עם מחסור בעובדים, עד שייגמר לכולם החל"ת. בינתיים אנחנו מסתדרות בעצמנו, אני אחראית על הקונדיטוריה ומישל על החנות. ככה נראים עכשיו חיי: אני קמה בחמש וחצי בבוקר, כל היום אופה, ויוצאת הביתה עם ריח של עוגייה".
מישל, לך כבר עשו מסיבת רווקות. היה חשפן?
"מה פתאום, זה לא הסגנון שלנו. זה היה לפני שלוש שנים, החברות הכי טובות עשו לי הפתעה בלופט עם בריכה וג'קוזי, אוכל, קינוחים, הרבה אלכוהול וצחוקים".
טיפ למי שעומדת לארגן מסיבה כזו?
"במסיבת רווקות לרוב הדגש הוא על הדרינקים, אבל גם באוכל ובקינוחים כדאי להשקיע".
אם היית צריכה לבחור רק קינוח אחד למסיבה?
"מגדל של קאפקייקס. הם קטנים ואישיים, אפשר לקשט אותם עם כל אלמנט שרוצים ולגוון בטעמים בלי יותר מדי עבודה. אבל הכי חשוב במסיבת רווקות, יותר מהשאלה איזה קישוט לשים על איזה קאפקייק, זה לבוא כדי ליהנות".
(מאת: דפנה ארד)

איך לערוך מסיבת רווקות מוצלחת? 5 טיפים לחברה הטובה שמארגנת

לתאם. וילה עם בריכה? הקרנה ביתית של "יפה בוורוד"? מלכת דראג שתגלה סודות? הכל סבבה, הכל לגיטימי, אבל כדאי לתאם ציפיות מול הכלה וגם מול המשתתפות, יש לוודא שהתוכן יתאים לכולן וישמח את הכלה.
לתקצב. במסיבת רווקות (כמו לכל אירוע) יש נטייה להתחיל בקטן ולהתגלגל למשהו שאירית רחמים תשמח להפיק. למרות הפיתוי למיתוג, למתנות ולמופע סטנדאפ, כדאי לוודא שמסגרת התקציב הגיונית לכל המשתתפות ושאף אחת לא נאלצת לשבור תוכנית חיסכון.
לתעד, לתעד ולתעד - עם גבולות. נכון, בעידן האינסטה, הטיקטוק והרילס אנחנו לא צריכות להגיד לכן לתייג, אבל מבקשות להזכיר שהאשטג לאירוע זה נחמד וגם שכדאי לדעת מה לא כדאי לעלות לפיד. הכלה מקיאה בשירותים? מישהי מאבדת חלק עליון בבריכה? בואו נשמור את זה כזיכרון (או כמצגת לחתונה, מה שזורם לכן).
לגבש. יש סיכוי סביר שאתן לא חבורה מאז גן חדווה, אלא שהמשתתפות מתקבצות מחלקים שונים בחייה של הכלה. השקיעו בכמה משחקי חברה להפשרת הקרח ולהיכרות בסיסית. אתן תבינו כמה זה חשוב כשתצטרכו שמישהי תחזיק לכן את השיער ולא תזכרו את השם שלה.
אלכוהול. והרבה מים. וגם אלכוהול. ומים.
(מאת: הילה רגב)

המתכונים של מישל אלחנני ושירה ערן

=========================

קאפקייק בוסטון קרים פאי

קאפקייקס הם אחד הקינוחים הקלאסיים ביותר שיש למסיבת רווקות הן מבחינת המראה והן מבחינת הטעמים עצמם. זה שילוב פשוט נהדר וכל כך טעים.
טיפ שלנו: אפשר להוסיף לקישוט על הקאפקייקס דגלונים עם שם הכלה והחתן.
7 צפייה בגלריה
קאפקייק בוסטון קרים פאי
קאפקייק בוסטון קרים פאי
קאפקייק בוסטון קרים פאי
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (12-10 יחידות בתבניות מאפינס)
לבסיס
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
לקרם הווניל
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקרם השוקולד
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בעטרות נייר.
2. שמים בקערה את החלב, הסוכר, הביצים, החמאה והווניל ומערבבים. מוסיפים את השמנת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים למרקם אחיד.
3. יוצקים את העיסה לתבניות כך שתמלא 3/4 מגובהן. אופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר).
4. קרם הווניל: שמים את השוקולד הלבן בקערה מתאימה. מחממים את השמנת עד לרתיחה. יוצקים מחצית מהכמות לקערת השוקולד ומערבבים היטב. יוצקים את יתרת השמנת ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד 3 ימים).
5. קרם השוקולד: שמים את השוקולד המריר בקערה מתאימה. מחממים את השמנת עד לרתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
6. הרכבת הקאפקייקס: מעבירים את קרם הווניל ואת קרם השוקולד לשקי זילוף נפרדים (לווניל אין צורך בצנתר, לשוקולד מומלץ להרכיב צנתר כוכב). בעזרת כפית יוצרים חור במרכז כל מאפה, שיגיע עד לאמצע גובה העוגה. ממלאים אותו בקרם הווניל כמעט עד הסוף. מזלפים על המאפים את קרם השוקולד. מגישים.
איך שומרים? את הקאפקייקס המוכנים – עד יומיים, במקרר.

סוכריות גומי שמפניה

דובוני גומי משגעים שמקפיצים את המסיבה בטעם ובמראה.
7 צפייה בגלריה
סוכריות גומי שמפניה
סוכריות גומי שמפניה
סוכריות גומי שמפניה
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (כ־100 סוכריות קטנות)
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) יין לבן תוסס (שמפניה, קאווה, פרוסקו או אחר)
  • 1/4 כוס (40 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
ההכנה
1. יוצקים כוס מהיין התוסס לסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית, עד שהנוזל מצטמצם בכמחצית.
2. בינתיים מערבבים את יתרת היין התוסס עם הג'לטין. מאחסנים במקרר 5 דקות.
3. כשהיין מצומצם, מוסיפים לסיר את הסוכר ומערבבים. מוסיפים גם את היין עם הג'לטין. מבשלים תוך ערבוב, עד שכל הסוכר נמס וכמות הנוזל בסיר מצטמצמת בכשליש.
4. יוצקים לתבניות (למילוי מלא) ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

בננה פודינג

אחד הקינוחים האהובים והמוכרים בניו־יורק הוא קינוח קליל, קרמי ומתוק של קרם בטעם וניל, בישקוטים ופרוסות בננה טריות. ההכנה פשוטה, לא דורשת הרבה זמן, והתוצאה מענגת.
7 צפייה בגלריה
בננה פודינג
בננה פודינג
בננה פודינג
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (12-10 מנות אישיות)
  • 1 פחית (כ־400 גרם) חלב מרוכז
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 3 בננות בשלות
  • 1 חבילה (200 גרם) בישקוטים
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את החלב המרוכז, השמנת, גבינת שמנת, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
2. פורסים את הבננות לפרוסות, שוברים את הבישקוטים לפי הצורך. יוצרים שכבות בצנצנות - קרם, בישקוטים, בננות – כך עד למילוי. מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות. מגישים
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

רוקי רוד פינק למונייד

רוקי רוד (Rocky Road) הוא חטיף אמריקאי מושחת שמבוסס על שוקולד משובץ תוספות. אנחנו הלכנו על שוקולד לבן עשיר עם עוגיות, מרשמלו וממתקים. אפשר כמובן להחליף את התוספות ולגוון באגוזים, בפירות יבשים, בקורנפלקס או בכל חטיף אחר. למראה עשיר במיוחד, אפשר לפזר עוד מהתוספות על תערובת הממתק המוכנה (ראו במתכון). אפשר גם להחליף את השוקולד הלבן במריר.
7 צפייה בגלריה
רוקי רוד פינק למונייד
רוקי רוד פינק למונייד
רוקי רוד פינק למונייד
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (תבנית 20X20 ס"מ)
  • 500 גרם שוקולד לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • צבע מאכל ורוד
  • 1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים
  • 4 יחידות עוגיות סנדוויץ' (כמו אוראו)
  • 4 אצבעות שוקולד (כמו קינדר)
  • 1/4 כוס מיני־מרשמלו
  • אפשרות: עוד מהעוגיות והממתקים
ההכנה
1. שמים את השוקולד בקערה מתאימה. מחממים את השמנת עד לרתיחה, מוסיפים את החמאה ומערבבים. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לקרם אחיד.
2. מעבירים את הקרם החם לבלנדר (אפשר גם להשאיר בקערה ולטרוף ידנית), מוסיפים את קליפת הלימון וצבע המאכל (כמה טיפות, בהתאם לעוצמת הצבע הרצויה) ומעבדים למרקם חלק. מניחים לצינון.
3. שוברים לחתיכות נוחות את הביסקוויטים והעוגיות ואת אצבעות השוקולד. מוסיפים אותם ואת המיני־מרשמלו לקרם ומערבבים.
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים את התערובת ומיישרים. אם רוצים, מפזרים עוד עוגיות וממתקים ונועצים אותם קלות. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות. חותכים למלבנים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

רד־ולווט בר

עוגת קטיפה אדומה (Red Velvet) היא אחת מהעוגות הכי אמריקאיות שיש. מדובר בעוגת שוקולד עסיסית בצבע אדום עם קרם שמנת במרקם קטיפה. המראה מהמם וההכנה פשוטה. ניתן לקשט את הציפוי עם ספרינקלס, שיוסיפו גם צבע לשולחן.
טיפ: אפשר להחליף את צבע המאכל בתמצית סלק טבעית.
7 צפייה בגלריה
רד־ולווט בר
רד־ולווט בר
רד־ולווט בר
(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (12 יחידות בתבנית 20X20 ס"מ)
לבסיס
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • צבע מאכל אדום
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 250 גרם גבינת שמנת, 30% שומן
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לעיטור: סוכריות, ספרינקלס, נצנצנים אכילים וכדומה
ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ במצב טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים בקערה את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת הסודה ואבקת האפייה ומערבבים.
3. שמים בקערת המערבל (אפשר גם לטרוף ידנית) את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ורך. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים למרקם אחיד. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים מעט צבע מאכל (לפי הטעם, אך המטרה היא שיתקבל צבע חזק וזוהר) ואת הווניל. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הקרם: שמים בקערת המערבל את החמאה והגבינה ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, המלח ותמצית הווניל ומקציפים היטב (סך הכל כ־5 דקות הקצפה).
6. יוצקים את הקרם על שכבת הבסיס ומיישרים. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות. אם רוצים, מעטרים בסוכריות מתאימות.
7. חותכים למלבנים ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

  • ספרינקלס, יגאל אלון 94 תל־אביב, טל': 054-7044665. Sprinkles Bakery TLV
  • אביזרים למסיבות: הילולה, איינשטיין 10 (טל': 054-9240889) ופינסקר 67 (טל': 054-9044460), תל־אביב
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.