עוגת שבלולי שמרים וריבה

ערב של שושנים: שבלולי שמרים וריבה שכיף לתלוש ולאכול

עוגה יפהפייה שמורכבת משבלולים של שמרים וריבה. כל מה שצריך הוא לסדר אותם יפה בתבנית, ותקבלו צורת פרח משגעת וריח שימשוך את כל בני הבית

עודכן: 18.01.21 , 14:51
המרכיבים (2 עוגות בקוטר 20 ס"מ)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמימים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב חמים
  • קורט מלח
למלית
  • 1– 1/4 1 (330–400 גרם) כוסות ריבה יציבה וחלקה בטעם פטל או תות
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
לסירופ הסוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח והשמרים ומערבבים בכף. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים בעזרת וו הלישה במשך כ־7 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מקמחים קערה ומעבירים אליה את הבצק – מומלץ בידיים מקומחות. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מוציאים את האוויר מהבצק, אוספים אותו ומחלקים לשני חלקים שווים. מניחים את אחד החלקים על נייר אפייה ומרדדים לעלה בגודל 35X30 ס"מ. מורחים במחצית מהריבה. מגלגלים, בעזרת נייר האפייה, לגליל הדוק. חותכים את הגליל למקטעים בעובי 5 ס"מ. מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומעבירים אליהן בעדינות את חלקי הבצק. מכסים ומתפיחים עוד 30-20 דקות. מכינים באותו האופן את מחצית הבצק הנותרת.
3. כשהעוגות תופחות, מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. מברישים בעדינות את העוגות בביצה. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגות זהובות ויציבות (מומלץ לאפות כל עוגה בנפרד, אלא אם אפשר להניח את שתיהן באותו מדף בתנור).
5. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
6. מוציאים את השבלולים מהתנור, מברישים מיד בסירופ ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא.
פרסום ראשוני: 14:23 , 14.01.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.