שבלולי שמרים גבינת עם שמנת וזיתים

אחד מלוח אחד מתוק: שני מתכונים קלים להכנה וטעימים במיוחד לכבוד שבועות, עם גבינת השמנת של פילדלפיה

יש לנו הצעה נפלאה לשולחן החג שלכם: מתחילים בשבלולי שמרים במילוי גבינת שמנת וזיתים שכל המשפחה יכולה לאכול יחד, ומקנחים עם עוגת גבינה לימונית בציפוי קרם שוקולד מילקה לבן, שלא תצליחו לעמוד בפניה

מוגש מטעם פילדלפיה
פורסם:
מתכונים: קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה

שבלולי שמרים עם גבינת שמנת וזיתים

(תבנית עגולה גדולה בקוטר 26-28 ס"מ)
4 צפייה בגלריה
שבלולי שמרים גבינת עם שמנת וזיתים
שבלולי שמרים גבינת עם שמנת וזיתים
(צילום וסטיילינג: קרן אגם, בעלת הבלוג "נשואה למאפייה" )

המרכיבים:
לבצק:
  • 1/3 4 כוסות (600 גרם) קמח לחם לבן (או קמח שמרים ואז אין צורך להוסיף את השמרים היבשים)
  • ¼ 1 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר לבן
  • כפית מלח גדושה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1-¼ 1 כוסות (250-300 מ״ל) מי ברז
למלית:
  • 2 מכלים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 1 חבילה ( 250 גרם) גבינת טוב טעם
  • 200 גרם גבינת גאודה, קצוצה או מגורדת
  • 1 כוס זיתים פרוסים
  • 1 כף שום כתוש
  • ½ כפית מלח
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והמלח. מוסיפים
את שמן הזית ומחצית מכמות המים וממשיכים ללוש. תוך כדי מוסיפים מים לפי מידת הצורך, עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
2. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ומשאירים 1/4 כוס גבינת גאודה מגורדת בצד. שומרים את התערובת במקרר עד לשימוש.
3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה מעט משומן.
4. לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מעט מקומח. לשים אותו להוצאת האויר ומרדדים לעלה גדול.
מורחים מהמלית לכל רוחב הבצק בשליש התחתון שלו ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס״מ ומניחים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מעלה לצורת שושנה. מכסים את התבנית בניילון נצמד רופף או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ-30 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מברישים את השושנים בביצה טרופה, מפזרים מעליהן את 1/4 כוס גבינת הגאודה שנותרה ואופים כ-30-25 דקות, עד שהשושנים שחומות למראה. מוציאים ומגישים מיד חם.

עוגת גבינה לימונית בציפוי קרם שוקולד מילקה לבן

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)
4 צפייה בגלריה
עוגת גבינה לימונית בציפוי שוקולד לבן
עוגת גבינה לימונית בציפוי שוקולד לבן
(צילום וסטיילינג: קרן אגם, בעלת הבלוג "נשואה למאפייה" )

המרכיבים:
לתחתית:
  • 200 גרם (26 יחידות) ביסקוויטים, טחונים דק
  • 100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
  • 6 ביצים גודל L, מופרדות ובטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 מכלים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה, בטמפרטורת החדר
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (רצוי אחוזי שומן גבוהים)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • מיץ מלימון שלם
  • 3/4 כוס (100 גרם) קורנפלור
  • קורט מלח
לקרם שוקולד לבן:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם שוקולד לבן, מומס
  • 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. התחתית: מערבבים בקערה את הביסקוויטים הטחונים והחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה ומכניסים לקירור.
3. מערבבים את החלמונים ו-100 גרם סוכר לבן עם גבינת שמנת פילדלפיה, הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, תמצית הווניל, גרידת ומיץ הלימון לתערובת אחידה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר. כשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מוסיפים את המלח ו-100 גרם סוכר לבן. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית מעל התחתית ואופים כ-50-45 דקות.
5. מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן למשך חצי שעה. לאחר מכן מוציאים את העוגה
ומצננים לחלוטין. מכניסים למקרר ושומרים בקירור לפחות שעתיים לפני שמצפים את העוגה בקרם.
6. לפני ההגשה מכינים את קרם השוקולד הלבן: בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצף יציב. בקערה נפרדת מערבבים את השוקולד הלבן המומס וגבינת השמנת לתערובת אחידה. מאחדים את שתיהן בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת קרם אחיד. יוצקים את הקרם מעל העוגה ומיישרים. ניתן לשמור את העוגה בקירור עד חמישה ימים.
4 צפייה בגלריה
עוגת גבינה לימונית בציפוי שוקולד לבן
עוגת גבינה לימונית בציפוי שוקולד לבן
(צילום וסטיילינג: קרן אגם, בעלת הבלוג "נשואה למאפייה" )
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button