קבב בשר מתובל

על הגריל, בתנור או במחבת: 5 מתכונים לקבבים עסיסיים (כולל גרסה צמחונית)

מבשר, עוף, דג או ירקות – כל קציצה יותר טעימה כשהיא הופכת לקבב. עמית דונסקוי מגלה טיפים לקיבוב מוצלח ומציידת בחמישה מתכונים - מנוסח אסייתי ועד ים תיכוני

פורסם: 29.04.21 , 08:45

טיפים לקיבוב מוצלח


1. זה הזמן להשקיע בבשר טרי (ולא קפוא), לקבלת תוצאה משובחת במיוחד
2. כשיוצרים את הקבבים, עבדו בידיים רטובות (הניחו לידכם קערה עם מים, הכי נוח) – כך הקבב יֵצא מושלם
3. ניתן להכין את כל הקבבים גם במחבת פסים וגם בתנור:
במחבת: מרססים או מברישים בשמן את המחבת ואת השיפודים עצמם. מחממים את המחבת על להבה גבוהה, מניחים את השיפודים וצולים צלייה ראשונית מכל הצדדים. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לצלות ולהפוך.
בתנור: מחממים ל־200 מעלות, משמנים את התבנית וגם את הקבבים, וצולים עד הזהבה
4. כשצולים על הגריל, חשוב לצלות את הקבב על רשת גבוהה, שאינה קרובה מדי למקור החום, ולצלות לאט ובסבלנות, מכל הצדדים
5. הקבבים במיטבם כשהם טריים, אבל שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם במיקרוגל.

קבב בשר מתובל

הקבב הזה הוא המועדף עליי, הניחוח של הקינמון והפיסטוק הופכים אותו לטעים במיוחד.
6 צפייה בגלריה
קבב
קבב
קבב בשר מתובל
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )

המרכיבים
(כ־12 יחידות)
  • 800 גרם בשר שפונדרה טרי טחון (אפשר להחליף בנתחי צוואר או צלעות)
  • אפשרות: 100 גרם שומן כבש
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק־דק
  • 1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק־דק
  • 2 כפות נענע קצוצות דק־דק
  • 1/2 כוס פיסטוק קלוף וקלוי, שלם
  • 1/2 כוס פיסטוק קלוף וקלוי, גרוס
  • 3 כפות שמן
  • מלח , פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית כמון
  • אפשרות לשיפוד: מקלות קינמון
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות (לא יותר מ־4 שעות).
2. יוצרים מהעיסה קבבים ומשפדים אותם על מקלות קינמון או על שיפודי עץ או מתכת.
3. מניחים את הקבבים על הגריל (או במחבת פסים לוהטת או בתנור) וצולים מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים (אם משתמשים במקלות קינמון – שימו לב שהם לא נשרפים). מגישים, מומלץ על לאפה עם הרבה טחינה.

קבב טלה ים־תיכוני


6 צפייה בגלריה
קבב טלה ים תיכוני
קבב טלה ים תיכוני
קבב טלה ים תיכוני
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )

המרכיבים
(כ־10 יחידות גדולות)
  • 800 גרם בשר טלה טחון
  • אפשרות: 100 גרם שומן כבש
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק־דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כוס צנוברים קלויים וגרוסים גס
  • מלח , פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 2 כפות שמן זית
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות (לא יותר מ־4 שעות)
2. יוצרים מהעיסה קבבים ומשפדים אותם על שיפודי עץ או מתכת.
3. מניחים את הקבבים על הגריל (או במחבת פסים לוהטת או בתנור) וצולים מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים. מגישים חם, מומלץ לצד ירקות קלויים.

קבב עוף אסייתי


6 צפייה בגלריה
קבב עוף אסייתי
קבב עוף אסייתי
קבב עוף אסייתי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )

המרכיבים
(כ־10 יחידות גדולות)
  • 400 גרם עוף טחון
  • 400 גרם פרגית טחונה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק־דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק־דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק־דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית צ'ילי חריף
  • 3 כפות שמן
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות לשיפוד: 5–10 בצלים ירוקים גדולים, כולל החלק הלבן
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר שעה־שעתיים, להתייצבות (לא יותר מ־3 שעות).
2 יוצרים מהעיסה קבבים ומשפדים אותם על שיפודי עץ או מתכת, או מניחים במרכזם בצל ירוק וסוגרים את הקציצות מעליו.
3. מניחים את הקבבים על הגריל (או במחבת פסים לוהטת או בתנור) וצולים מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים. מגישים חם או קר, מומלץ לצד רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק.

קבב דגים על שיפודי רוזמרין

מנה עדינה ומיוחדת. אפשר כמובן להשתמש בשיפודים רגילים, אך מומלץ לנסות את שיפודי הרוזמרין, שמעשירים את המנה בניחוח נהדר.
6 צפייה בגלריה
קבב דגים על שיפודי רוזמרין
קבב דגים על שיפודי רוזמרין
קבב דגים על שיפודי רוזמרין
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )

המרכיבים
(5 מנות)
  • 800 גרם דג טחון (דניס, מוסר או לברק, ללא עצמות ועור)
  • 1 בצל, קצוץ דק־דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש
  • אפשרות לשיפוד: 10 גבעולי רוזמרין עם העלים
ההכנה
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות (עד 3 שעות).
2. יוצרים מהעיסה קבבים ומשפדים על גבעולי הרוזמרין (או על שיפודי עץ או מתכת).
3. מניחים את הקבבים על הגריל (או במחבת פסים לוהטת או בתנור) וצולים מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים. מגישים חם, מומלץ לצד צ'יפס.


קבב צמחוני עם כרובית ותפוחי אדמה

את הקבב הזה מומלץ לצלות בתנור או במחבת פסים. אם שמים אותו על הגריל, מומלץ לצלות אותו ללא שיפוד כדי להבטיח שלא יתפרק.

6 צפייה בגלריה
קבב צמחוני עם כרובית ותפוחי אדמה
קבב צמחוני עם כרובית ותפוחי אדמה
קבב צמחוני עם כרובית ותפוחי אדמה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )

המרכיבים
(6 מנות)
  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא או קמח לבן
  • מלח, פלפל לבן
  • לצלייה: מעט שמן

ההכנה
1. מניחים את הכרובית ותפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים עד כיסוי, מוסיפים מעט מלח, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים היטב. מסננים.
2. מעבירים את הירקות לקערה ומועכים במזלג למחית. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות (אפשר עד יומיים).
3. צולים את הקבבים בתנור שחומם ל־200 מעלות (ראו הנחיות בתחילת הכתבה) במשך 25–30 דקות, או במחבת פסים לוהטת. מגישים חם.

עוד שמנו על האש?
ארטישוקים חצויים שהברשנו היטב (אפשר אפילו לטבול) בשמן זית, ופיזרנו עליהם קצת מלח גס, שום כתוש ופלפל שחור. אפשר באותו אופן לצלות ירקות נוספים – כרוב, שומר, עגבניות, פלפלים ועוד
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.