מילפיי אוראו

מעוגת קדאיף ועד מילפיי ובלונדיז: חמישה קינוחים לשבועות עם עוגיות אוראו

אתם טיפוסים של עוגות בחושות, או בכלל של עוגיות? עם הקינוחים של אוראו לכבוד החג אתם לא צריכים להתלבט, כי הם מהירים וקלים להכנה, נראים מרשימים במיוחד, והטעם - מושלם!

מוגש מטעם אוראו
פורסם:

מילפיי אוראו

מתכון: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel
זמן הכנה: 20 דקות דרגת קושי: קל
6 צפייה בגלריה
מילפיי אוראו
מילפיי אוראו
מילפיי אוראו
(צילום וסטיילינג: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel )

המרכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה בצק עלים, מופשר
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
לקרם:
  • 2/3 גביע (100 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 6 עוגיות אוראו במילוי וניל, טחונות לפירורים דקים במעבד מזון
לעיטור:
  • אבקת סוכר
  • עוגיות אוראו קראנצ'י ביס אורגינל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. פורשים את הבצק על גבי נייר אפייה. מרדדים אותו במערוך כדי שיהיה דק יותר וישר (בעובי כ-2 מ"מ) ומעבירים לתבנית תנור ביחד עם נייר האפייה. מפזרים מעל הבצק באמצעות מסננת שכבה של אבקת סוכר. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומעליו עוד תבנית שתשמש כמשקולת, כדי שהבצק לא יתפח. מכניסים לתנור ואופים 30-25 דקות, עד שהבצק מזהיב מלמעלה (מדי פעם מרימים בזהירות את התבנית העליונה ומציצים פנימה). מוציאים מהתנור ומצננים.
3. קורצים מהבצק האפוי עיגולים בקוטר כ-10 ס”מ עם קורצן עוגיות (או חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה).
4. שמים בקערת המערבל את הגבינה עם 3 כפות שמנת להקצפה ומערבלים עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים את יתרת השמנת להקצפה ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקרם רך ויציב. מערבבים פנימה את פירורי האוראו ומכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
5. להרכבה: מניחים עיגול בצק אפוי על צלחת הגשה ומזלפים מעליו תלוליות מהקרם. חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בעיגול בצק אפוי מעל הכל. מפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה, מניחים עוגיות אוראו קראנצ'י ביס ומגישים.

עוגת קדאיף במילוי קרם גבינה ופיסטוק

מתכון: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני
6 צפייה בגלריה
עוגת קדאיף במילוי קרם גבינה ופיסטוק
עוגת קדאיף במילוי קרם גבינה ופיסטוק
עוגת קדאיף במילוי קרם גבינה ופיסטוק
(צילום וסטיילינג: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel )

המרכיבים (תבנית מוארכת 10X30 ס”מ):
לקדאיף:
  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
למלית הגבינה:
  • 1 + 1/3 גביעי (200 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 2 מכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות מחית פיסטוק
  • 6 עוגיות אוראו במילוי וניל, טחונות דק
לעיטור:
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים דק
  • עוגיות אוראו קראנצ'י ביס אורגינל
אופן ההכנה:
1. חותכים את אטריות הקדאיף לרצועות באורך כ-5 ס”מ. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את אטריות הקדאיף ואת אבקת הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-10-8 דקות, עד שהאטריות משחימות ומתקשות מעט. מסירים מהלהבה.
2. מלית הגבינה: מערבבים היטב את גבינת הפילדלפיה עם החלב הממותק עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. בקערת מערבל מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה. מאחדים בעדינות בין שתי הקערות (הקרם והקצפת). מחלקים את העיסה שהתקבלה לשני חלקים שווים. מערבבים חלק אחד עם מחית פיסטוק ואת החלק השני עם פירורי אוראו.
3. הרכבת העוגה: מניחים שליש מכמות הקדאיף בתחתית התבנית ומהדקים. יוצקים מעל את קרם הפיסטוק ומיישרים. מכניסים את העוגה למקפיא ל-10 דקות להתייצבות חלקית. מפזרים מחצית מכמות הקדאיף שנותרה ומהדקים מעט. יוצקים מעל את הקרם עם פירורי האוראו ומסיימים בשכבה של יתרת הקדאיף. מפזרים מלמעלה פיסטוקים קצוצים ומכניסים למקפיא להתייצבות לכ-5 שעות. מעטרים בעוגיות אוראו קראנצ'י ביס ומגישים.

עוגה בחושה במילוי אוראו

מתכון: מיכל לוי אלחלל, בעלת הבלוג MICHI
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
6 צפייה בגלריה
עוגה בחושה במילוי אוראו
עוגה בחושה במילוי אוראו
עוגה בחושה במילוי אוראו
(צילום: דני לרנר)

המרכיבים (תבנית מוארכת כ-25 ס”מ):
לעוגה:
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
  • 1 כף סילאן או סירופ מייפל
  • 1 מכל (150 גרם) יוגורט 3%
  • 125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
למלית:
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 2 כפות סילאן או סירופ מייפל
לציפוי:
  • 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס והשוליים בנייר אפייה.
2. לעוגה: מערבבים בקערה את הקמח והמלח. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הסילאן והיוגורט. שמים בקערת מערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד להטמעתן. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבל, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים רק עד שהמרקם אחיד.
3. למלית: טוחנים במעבד מזון את עוגיות האוראו עם הסילאן לפירורים. שומרים כשתי כפות של פירורים גדולים בצד לעיטור העוגה.
4. יוצקים לתבנית העוגה חצי מכמות הבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי האוראו ויוצקים מעליו את הבלילה שנותרה לכיסוי מלא. אופים בתנור כ-40-35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש.
5. לציפוי: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה, מורחים באופן אחיד על פני העוגה ומעטרים מעל בפירורי האוראו שנשמרו בצד.

בלונדיז אוראו

מתכון: שרית נובק בעלת הבלוג miss petel
זמן הכנה: 35 דקות דרגת קושי: קל
6 צפייה בגלריה
בלונדיז אוראו
בלונדיז אוראו
בלונדיז אוראו
(צילום וסטיילינג: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel )
המרכיבים ל-15 יחידות (תבנית בגודל 20X30 ס"מ):
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום (לא דמררה)
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 12 עוגיות אוראו במילוי וניל, קצוצות גס
לעיטור:
  • עוגיות אוראו קראנצ'י ביס אורגינל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מכניסים לקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבלים למשך 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת (מטמיעים היטב לפני הוספת הביצה הבאה). מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים בקצרה רק עד להטמעה (לא לערבב יותר מדי). מוסיפים את עוגיות האוראו הקצוצות גס ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים מלמעלה עוגיות אוראו קראנצ'י ביס.
4. מכניסים לתנור ואופים כ-25-20 דקות.
5. מצננים וחותכים לריבועים.

באונטי עם עוגיות אוראו

מתכון: מיכל לוי אלחלל, בעלת הבלוג MICHI
זמן הכנה: 25 דקות דרגת קושי: קל
6 צפייה בגלריה
באונטי עם עוגיות אוראו
באונטי עם עוגיות אוראו
באונטי עם עוגיות אוראו
(צילום: דני לרנר )

המרכיבים ל-20-24 יחידות (תבנית מוארכת 30 ס”מ):
  • 250 גרם קוקוס טחון
  • 1 פחית (400 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 200 גרם מילקה דארקמילק 40% קקאו
  • 1/2 מכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול
אופן ההכנה:
1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה כולל הדפנות. משמנים מעט את התבנית כדי להדביק את הנייר.
2. מבשלים יחד בסיר בינוני, תוך כדי ערבוב, את הקוקוס והחלב המרוכז, עד שכל הקוקוס לח ויציב. ממשיכים לבשל כ-4-3 דקות, עד שהחלב התאדה מעט והעיסה יציבה. מעבירים אל התבנית ומהדקים היטב לבסיס באופן סימטרי ואחיד. מעבירים לצינון במקפיא.
3. שמים במעבד מזון את עוגיות האוראו וטוחנים בפולסים לפירורים בגודל בינוני (אפשר גם לקצוץ ידנית עם סכין).
4. מחממים יחד בסיר קטן את השוקולד והשמנת, תוך כדי ערבוב איטי, עד להמסת כל הגושים. מסירים מהלהבה ומשהים בטמפרטורת החדר.
5. להרכבה: מפזרים את פירורי האוראו מעל הבסיס ומהדקים מעט. יוצקים מעליהם את השוקולד המומס, ומזיזים את התבנית כך ששכבת השוקולד תצפה הכל באופן אחיד. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. מוציאים וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ בערך. מומלץ לשמור במקפיא חתוך ולהגיש קר.

למתכונים נוספים: http://oreocake.co.il/
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button