שף
שף
ג'חנון  תוצרת בית עם רסק עגבניות וביצה

עונג שבת: ג'חנון ביתי בגרסה חלבית או פרווה

אם תשאלו אותנו, יש גאווה מיוחדת בלהכין את המאפה התימני האהוב לגמרי לבד (כולל רסק העגבניות והביצה החומה, כמובן). הצטיידו בסיר מתאים וצאו לדרך

עודכן:
אין כמו לקום בשבת לריח נפלא של ג'חנון שנאפה כל הלילה בתנור. אבל לפני שיוצאים לדרך, הנה כמה טיפים שיהפכו אותו למושלם:
ג'חנון צריך לאפות בסיר אלומיניום. סיר ייעודי תמצאו בחנויות לכלי בית וכמובן,
הרסק:  מגררים ‭ 7-6‬ עגבניות  (ללא הקליפה), ממליחים ומגישים
אוהבים ג'חנון כהה? השתמשו בסילאן ולא בדבש כדי שהג'חנון יהיה רך, חשוב להוסיף לו לחות – בתוך הסיר ומחוצה לו
רוצים ביצים? בשלו אותן כ־10 דקות במים רותחים והניחו על נייר האפייה העליון

המרכיבים

(12-11 יחידות)

  • 1 ק"ג קמח, מומלץ קמח ללחם או פוקצ'ה
  • 600 מ"ל מים
  • 80 גרם סוכר חום בהיר
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 20 גרם מלח
  • 15 גרם אבקת אפייה
לשימון
  • 1/4 כוס שמן (קנולה או אוחר)
  • 250-200 גרם חמאה מומסת או מרגרינה או 200 מ"ל שמן
לאפייה
  • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מי ברז

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק. לשים 5-4 דקות, עד שנוצר בצק לח ונוח למגע (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים, או יותר, לפי הצורך). מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומשאירים את הבצק למנוחה ל־1/2 שעה לפחות (עד 4 שעות).
2. מכינים תבנית מתאימה ומשמנים אותה בכ־2 כפות מהשמן. מחלקים את הבצק ל־12-11 חלקים שווים, יוצרים מהם כדורים ומניחים בתבנית. משמנים אותם ביתרת השמן (הם יכולים להיות צמודים זה לזה, השמן ימנע מהם להידבק). מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה נוספת במשך שעה (ואפשר 6-5 שעות).
3. מורחים על משטח העבודה מעט מהחמאה המומסת (או המרגרינה או השמן). בעזרת מערוך (ואפשר גם בידיים, אם מצליחים) פותחים כל כדור למלבן גדול (כ־30X20 ס"מ) ודק, כמעט שקוף. מורחים גם את פני מלבן הבצק בחמאה או בשמן. מחלקים בדמיון את הבצק לארבעה חלקים שווים. מקפלים את הרבעים הימני והשמאלי פנימה, על אלה הצמודים להם, כך שיגיעו עד למרכז הבצק. מגלגלים את הבצק המקופל מלמטה למעלה. מניחים בצד. מכינים כך את כל כדורי הבצק, משמנים את משטח העבודה לפני כל רידוד.
4. מחממים את התנור ל־110-105 מעלות (מומלץ במצב טורבו). מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים.
5. גוזרים שני ניירות אפייה כך שיהיו בערך בקוטר הסיר. מרטיבים אחד מהם במים ומרפדים בו את תחתית הסיר. משכיבים עליו את גלילי הבצק. מרטיבים את הנייר הנוסף ומניחים עליהם. אם רוצים, מניחים על הנייר העליון ביצים. מכסים את הסיר.
6. אופים 10 שעות לפחות, עד 15 (את כלי המים אפשר להוציא כשהוא מתרוקן). מוציאים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.
פורסם לראשונה: 23:30, 18.02.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button