אנחנו אוהבות להכין את הסיר הזה עם בורגול, אבל כשבאות אלינו חברות של ליבי, הבת שלי, הן מעדיפות אותו עם פתיתים. שתי האפשרויות מוצעות במתכון שלהלן.

בסיר אחד: פתיתים אדומים עם בשר וירקות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
שמן זית
2
בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
500
גרם
בשר בקר טחון
3
עגבניות, קצוצות
5
שיני שום, כתושות
2
כפיות
פפריקה מתוקה
1
כפית
עלי תימין או אורגנו, יבשים או טריים
1
כפית
מלח
פלפל שחור
1
קופסה
רסק עגבניות
100 גרם
3
כוסות
מים רותחים
2
כוסות
פתיתים או בורגול עבה ושטוף (אין צורך לשרות)
2
זוקיני, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3
פלפלים, מומלץ בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
:רשימת קניות עבור המתכון
סיר של פתיתים אדומים ובשר עם ירקות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1nrjvmezlההכנה (6-4 מנות)
1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־3 דקות, לריכוך קל. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק (בעזרת כף עץ), עד שהוא מפורר ועשוי (כ־5 דקות). מוסיפים את העגבניות, השום והתבלינים ומטגנים עוד 3-2 דקות.
2. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות.
3. מוסיפים לסיר את הפתיתים (או הבורגול). מכסים ומבשלים כ־15 דקות עד שהנוזלים נספגים והפתיתים מתרככים כמעט לגמרי. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
4. מוסיפים את הזוקיני והפלפלים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה עוד כ־10 דקות, עד שהפתיתים מוכנים והירקות רכים. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








