שף
שף
עוגת גבינה כנאפה סטייל

מזרח תיכון חדש: עוגת גבינה כנאפה

שערות קדאיף כבסיס (וגם כהפתעה בתוך העוגה), מלית טעימה שמערבבים בקערה, ולסיום: קרם שוקולד לבן לציפוי ושקדים ופיסטוקים מסביב. כבר מדמיינים את הביס?

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
לבסיס
  • 350 גרם שערות קדאיף, מופשרות
  • 130 גרם חמאה, מומסת
  • משקולות אפייה או קטניות יבשות
למלית
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי 16% שומן ומעלה
  • 3 כפות (75 גרם) גבינה לבנה 3% שומן ומעלה (מומלץ 9% שומן)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 4 כפות (40 גרם) קמח או קורנפלור
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
לציפוי
  • 200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה 15% שומן ומעלה
  • חופן פיסטוקים או שקדים מולבנים או אגוזי מלך גרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. הבסיס: שמים בקערה את שערות הקדאיף והחמאה ומערבבים היטב, בעזרת הידיים, עד שהשערות מופרדות ומצופות היטב בחמאה. מפרידים כרבע מהכמות ומפזרים בתבנית התנור המרופדת. מעבירים את היתרה לתבנית הקפיץ, ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מניחים עליהן נייר אפייה ומפזרים עליהן משקולות אפייה (ייעודיות או קטניות יבשות).
3. מכניסים את שתי התבניות לתנור ביחד ואופים כ־25 דקות. מוציאים את תבנית הקפיץ. מערבבים בעדינות את האטריות שבתבנית התנור ואופים עוד כ־5 דקות. מוציאים גם אותה. מניחים את שתי התבניות לצינון מלא. מורידים את חום התנור ל־170 מעלות.
4. המלית: שמים בקערה את שני סוגי הגבינות, השמנת החמוצה והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח (או את הקורנפלור), את אבקת הפודינג ואת קליפת הלימון ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבלילה ולא יותר.
5. שוברים את שערות הקדאיף שבתבנית התנור לחתיכות קטנות, מוסיפים לבלילה ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים את הבלילה על הקלתית ומיישרים.
6. אופים 45-40 דקות, עד שדופנות העוגה מתייצבות אבל המרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים ומניחים לצינון במשך כשעה. מעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.
7. הציפוי: שמים את השוקולד בכלי מתאים. שמים את השמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה (על הכיריים או במיקרוגל). יוצקים על השוקולד ומניחים לכ־5 דקות. מערבבים לקרם חלק. יוצקים על העוגה ומיישרים. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות. מפזרים את הפיסטוקים (או השקדים או האגוזים). מגישים.

  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button