כשלמדתי בישול בפריז, גיליתי שאמא שלי בישלה לנו כל חייה מרק גורמה: הצרפתים גילו לי שכדי שציר העוף יתקבל ארומטי וטעים, צריך לבשל אותו ברתיחה עדינה לא יותר משעה – בדיוק כמו שאמא שלי עשתה. כך עצמות העוף לא מעבירות לנוזל הציר טעם מריר, זה קורה רק כשהבישול ארוך יותר. לאחר סינון המרק אפשר להחזיר אליו את הירקות שבושלו בו וגם להוסיף, לבישול קצר, ירקות נוספים כמו פרחי כרובית, קישואים או דלעת חתוכה לקוביות קטנות.

מרק עוף צלול וטעים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 ק"ג חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים, גרונות), עם העור
אפשרות: 400-250 גרם גרונות הודו (להעצמת הטעם)
16 כוסות (4 ליטרים) מים
1 כרשה, חתוכה למקטעים באורך כ־5 ס"מ או 1 בצל גדול, קלוף ומחולק לרבעים
4 גזרים, קלופים וחצויים
5 ענפי סלרי אמריקאי, פרוסים גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי
1 עגבנייה, חצויה
2 שיני שום, קלופות
מלח, פלפל שחור
אפשרות: 1 ענף תימין, 3-2 כפות רוטב סויה
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עוף צלול וטעים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjjfeardggההכנה (כ־3 ליטרים)
1. מניחים בסיר גדול את העוף והגרונות (אם משתמשים), יוצקים את המים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את כל הירקות ואת השום, ואם רוצים – גם את התימין. מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים בסיר פתוח במשך שעה. מדי 20 דקות מקַפּים את המרק: מסירים בעזרת כף מחוררת את הקצף שמצטבר על פניו (הדבר יבטיח מרק צלול).
2. בסיום הבישול מסירים מהכיריים ומסננים את המרק, מומלץ דרך מסננת דקה (או מסננת רגילה שרופדה בבד חיתול). מחזירים רק את ציר המרק לסיר, מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה חוזרת. מתבלים במלח ובפלפל, ואם רוצים מוסיפים רוטב סויה (להעמקת הצבע ותוספת מליחות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15-10 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.








