השניצלונים של קרן

שניצלונים מושלמים שאי-אפשר להפסיק לזלול

איילת הירשמן בטוחה שחברתה המוכשרת פיצחה את הסוד לשניצלונים פריכים - וחולקת אתכם את הקסם

פורסם: 12.01.22, 08:11
חברתי המוכשרת קרן שנהב-ניב מכינה בכל שבוע כמויות גדודיות של שניצלונים, שאי־אפשר להפסיק לזלול. זה משהו בתמהיל של המשרה, בתיבול ובצורת הטיגון - לא בטוחה מה, אבל זה פשוט קסם. מה חשוב? לנקות היטב את הנתחים ולטגן בשמן עמוק. דווקא ככה שניצלים תופסים פחות שמן, זה מהיר יותר והפריכות - זהב.

המרכיבים:

  • 1 קילו חזות עוף מוכנים לשניצלים (פרוסים דק), טריים
למשרה:
  • 1 כף מיונז (או ביצה)
  • 1 כף חרדל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף רוטב טריאקי או דבש
לציפוי:
  • 2 כוסות קמח
  • 3 ביצים טרופות + 5 כפות מים
  • 1/4 כוס שומשום
  • 3/4 כוס פירורי לחם, מומלץ מסוג פנקו
  • מעט מלח
לטיגון:
  • שמן קנולה או אחר

ההכנה:

  1. בסכין חדה, חותכים את נתחי העוף לרצועות בגודל 3 ס"מ, מנקים משאריות גידים ושומן.
  2. המשרה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מוסיפים את הנתחים ומערבבים. משרים 5 שעות (עד לילה), במקרר.
  3. הציפוי: שמים את הקמח בקערה אחת, בקערה שנייה טורפים את הביצים עם המים, ובקערה שלישית מערבבים את השומשום, פירורי הלחם והמלח. טובלים את הנתחים לפי הסדר - בקמח, בביצה ובתערובת הציפוי.
  4. הטיגון: יוצקים לסיר גדול שמן כך שיהיה בגובה 7 ס"מ ומביאים לרתיחה. בעזרת מלקחיים, מניחים בזהירות את השניצלונים בשמן ומטגנים עד הזהבה. מוציאים בכף מחוררת או במלקחיים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות. מגישים.
  • טיפ: את הנתחים המצופים, לפני הטיגון, אפשר להקפיא (כשהם מופרדים זה מזה). מפשירים שעתיים־שלוש במקרר ומטגנים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.