
מיני בומב לוטוס
(צילום ומתכון: שרית נובק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
לבסיס:
4 ביצים
100 גרם סוכר
35 גרם שמן
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לקרם:
500 מ"ל שמנת להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
100 גרם שמנת חמוצה
למילוי:
ממרח לוטוס
לציפוי:
150 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים דקים
:רשימת קניות עבור המתכון
שרית נובק ("מיס פטל") יוצרת מיני בומב לוטוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjs11exksxlההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. הבסיס: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה ביצים וסוכר ומקציפים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קצף בהיר ואחיד. מסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים בעדינות עד שאין גושים.
3. שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהעוגה קפיצית ויציבה. מוציאים מהתנור ומצננים. קורצים מהעוגה עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בצלחת.
4. הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים. מזלפים מעל הבסיסים את הקצפת – עיגול שלם לכיסוי הבסיס, ומעל 2-3 שכבות של דפנות.
5. ממלאים את החלל באמצע בממרח לוטוס ומזלפים למעלה עוד קצפת, לסגירה. מפזרים מעל פירורי לוטוס ומכניסים להתייצבות במקרר.








