שף
שף
עוגת שוקולד וריבה

עוגת שוקולד וריבה

בחושה בקערה אחת, עם טאץ' עדין ורענן של פירות 

פורסם:
המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס (300 גרם) ריבת תפוזים, אוכמניות או אחרת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 2/3 כוס חלב רגיל או צמחי, בירה או מים
  • 4 ביצים
  • 1/3 1 כוס (175 גרם) קמח תופח
אפשרות: ציפוי שוקולד
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן
  • לפיזור: אבקת קקאו

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שמתקבל קרם חלק.
3. מוסיפים את השמן (או החמאה) והריבה וטורפים. מוסיפים את הסוכר, הווניל, הקקאו, המלח והחלב (או כל נוזל נבחר) וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם קרם סמיך מאוד או עם פירורים לחים. מוציאים.
5. אם רוצים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (במיקרוגל או בסיר אדים כפול), מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מורחים על העוגה. אם רוצים, אפשר גם לבזוק אבקת קקאו. מגישים.
טיפ: אם הריבה עשויה מ־100% פרי, הוסיפו עוד 1/4 כוס סוכר למתכון.
  • משך ההכנה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button