שף
שף
עוגת קוקוס ותפוזים

עוגת קוקוס ותפוזים

השילוב הטעים בעוגה מושלמת לימים חורפיים

עודכן:
המרכיבים (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
  • 2 ביצים, גודל L
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה מאוד
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
לזיגוג
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי, בטמפרטורת החדר
  • 25 גרם חמאה, מומסת

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית ומקמחים אותה.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים, החמאה (או המרגרינה) והסוכר ומערבלים היטב לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את הקוקוס ואת קליפת התפוז ומערבלים עוד קצת.
3. בקערה נפרדת שמים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל שליש מכמות הקמח ושליש מכמות מיץ התפוזים ומערבלים. מוסיפים עוד שליש מהקמח ומהמיץ, ומערבלים. מוסיפים את השליש האחרון ומערבלים, רק עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מעבירים לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים קלות.
5. הזיגוג: שמים את אבקת הסוכר במסננת קטנה ומנפים לתוך קערה. מוסיפים את מיץ התפוזים והחמאה המומסת ומערבבים במזלג עד לקבלת נוזל חלק. יוצקים על העוגה הפושרת ומורחים בזריזות ובעדינות על פניה. מצננים כשעה. חותכים למרובעים ומגישים.
  • משך ההכנה: כשעה, כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר
פורסם לראשונה: 08:56, 29.01.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button