קציצות דג חגיגיות ברוטב קארי מהיר

ניחוח אסייתי על שולחן החג: המתכונים שיגרפו מחמאות מהאורחים

קציצות דג חגיגיות, סלמון עם קרם מיוחד, כרעי עוף בניחוח נהדר וקינוח בננות וקוקוס - ארבע מנות טעימות ומנצחות לראש השנה וחגי תשרי, שישאירו טעם של עוד

מיכל לוי אלחלל, מוגש מטעם מזרח ומערב
פורסם:

קציצות דג חגיגיות ברוטב קארי מהיר

דגים ברוטב קארי פיקנטי, מנה קלה להכנה ומלאה בטעמים.

5 צפייה בגלריה
קציצות דג חגיגיות ברוטב קארי מהיר
קציצות דג חגיגיות ברוטב קארי מהיר
קציצות דג חגיגיות ברוטב קארי מהיר
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: נועה קנריק)

למתכונים נוספים: https://www.ewi.co.il/

המרכיבים ל-5-4 מנות:
  • 1/2 פרוסת לחם או 2 כפות פירורי לחם
  • 700 גרם פילה דג טרי (אפשר להשתמש בכל סוג דג שאוהבים), טחון
  • 3 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
  • 3 כפות שמן שומשום מזרח ומערב
  • 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
  • 2 מכלים (500 מ"ל) קרם קוקוס CHAOKOH
  • 4-3 כפות מחית קארי אדום MEAPLOY מזרח ומערב
  • 2 כפות רוטב טריאקי Maxchup מזרח ומערב
  • מלח
  • פלפל
ההכנה:
1. משרים את הלחם כשתי דקות בקערת מים. מוציאים מהקערה וסוחטים את המים שנספגו. מפוררים את הלחם לפיסות קטנות מאוד.
2. מניחים בקערה את הלחם (או את פירורי הלחם), את הדג, מחצית מהכוסברה וכף שמן שומשום. מתבלים בחצי כפית מלח וקורט פלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר כ-4 ס"מ.
3. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן שומשום. מטגנים את הקציצות על להבה גבוה כ-3 דקות מכל צד.
4. מוסיפים למחבת בצל ירוק ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים את קרם הקוקוס, מחית הקארי ורוטב טריאקי, טועמים ואם יש צורך מתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין. ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-6 דקות.
6. הגשה: מעבירים לכלי הגשה, מקשטים בכוסברה שנותרה ומגישים חם.

פילה סלמון בתבנית עם קרם תרד

סלמון מושלם אפוי בתבנית אחת עם רוטב קטיפתי של קרם תרד. מנה מרכזית וחגיגית במיוחד לשולחן החג.

5 צפייה בגלריה
פילה סלמון בתבנית עם קרם תרד
פילה סלמון בתבנית עם קרם תרד
פילה סלמון בתבנית עם קרם תרד
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: נועה קנריק)

המרכיבים ל-7-5 מנות:
  • 700 גרם פילה סלמון (מומלץ טרי), חתוך ל-7-5 נתחים
  • 1 שקית (כ-150 גרם) בייבי תרד או תרד רגיל
  • 1 מכל (250 מ"ל) קרם קוקוס CHAOKOH
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק Maxchup מזרח ומערב
  • 4 כפות רוטב סויה YAMASA
  • 4-3 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
2. מכינים תבנית מעט גדולה יותר מנתחי הדג ומפזרים בתוכה את התרד.
בקערה בינונית מערבבים קרם קוקוס, רוטב צ'ילי ורוטב סויה ומערבבים. יוצקים לתבנית מעל התרד ומפזרים את שיני השום.
3. מניחים בתבנית את נתחי הדג ומתבלים במעט מלח גס ופלפל.
4. צולים בתנור כ-15-12 דקות עד שהדג מזהיב (תלוי בעובי הנתחים ובמידת הצלייה הרצויה).
5. הגשה: מגישים למרכז השולחן את נתחי הדג עם הרוטב.

קדירת כרעי עוף וכרובים צבעונית בניחוח תפוז וצ’ילי מתוק

איך נגוון את העוף לחג שיהיה מרשים וטעים במיוחד? עם מנה עיקרית צבעונית במיוחד, שאופים בתבנית אחת וללא מאמץ.
המנה מבוססת על משרה שמשלב צ’ילי מתוק, תפוז ופפריקה וזה יוצר עוף מושלם וירקות בניחוח ברביקיו.

5 צפייה בגלריה
קדירת פרגיות וכרובים
קדירת פרגיות וכרובים
קדירת פרגיות וכרובים
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: נועה קנריק)

המרכיבים ל-5-6 מנות:
  • 1 ק"ג כרעי עוף (5-6 יחידות)
  • 1 כרוב לבן קטן, חתוך לשמיניות
  • 1/2 כרוב סגול חתוך לשמיניות
למשרה:
  • מיץ מ—2 תפוזים (1 כוס) + גרידת תפוז
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק Maxchup
  • 1/3 כוס רוטב סויה YAMASA
  • 2 ענפי טימין מופרדים לעלים וחתוכים דק
  • 5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 3 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
  • 2 כפות רוטב סריראצ'ה מזרח ומערב — אם רוצים טעם פיקנטי
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למשרה. מוציאים 1/4 מכמות המשרה לקערה קטנה נוספת ומניחים בצד.
3. מוסיפים את כרעי העוף לקערת המשרה הגדולה ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הכרעיים. מעבירים מכוסה למקרר עד לשימוש.
4. בתבנית מלבנית מסדרים את כרעי העוף והכרובים צמודים זה לזה. מברישים את הכרובים במשרה ששמרנו בצד.
5. מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים נייר כסף. מכניסים לתנור ל—45 דקות. מסירים את נייר האפייה והכסף, מברישים שוב את כרעי העוף במשרה שנותר ואופים 25—20 דקות נוספות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.

טרייפל בננות וקרם קוקוס

קינוח מושלם המוגש לשולחן החג כמנה מרכזית ומרשימה, עם שכבות נפלאות של עוגה, קרם ובננות.

5 צפייה בגלריה
טרייפל בננות וקרם קוקוס
טרייפל בננות וקרם קוקוס
טרייפל בננות וקרם קוקוס
(צילום: בועז לביא, סטיילינג: נועה קנריק)

המרכיבים לקערת טרייפל שקופה בקוטר כ-20 ס"מ (8-6 מנות):
לעוגת הספוג העגולה בקוטר 20-18 ס"מ:
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס + 2 כפות (220 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 3 בננות רכות, מעוכות היטב במזלג
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) קרם קוקוס CHAOKOH
לקרם הקוקוס:
  • 1/2 2 מכלים (625 מ"ל) קרם קוקוס CHAOKOH
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 כוס דבש
לשכבת הבננות:
  • 2 בננות קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20-18 ס"מ ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. עוגת הספוג העגולה: שמים בקערת מיקסר חמאה, סוכר חום ותמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק ובהיר. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים עד שהן נטמעות בבלילה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים עד שהם נטמעים בבלילה. יוצקים את הבלילה לתבנית.
3. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים למשך 15 דקות לפחות.
4. חוצים את העוגה לרוחב כך שיתקבלו שני בסיסים עגולים. חותכים את הבסיסים כך שיתאימו לקוטר קערת ההגשה.
5. קרם הקוקוס: בקערת מיקסר מקציפים קרם קוקוס עם אינסטנט פודינג וניל כ-4-3 דקות, עד שמתקבל קרם יציב (ולא יציב מדי).
6. הרכבת הטרייפל: מחממים מעט את הדבש במיקרוגל. מניחים בסיס עוגה בתחתית כלי ההגשה ומברישים במחצית מכמות הדבש החם. מסדרים פרוסות בננה בהיקף ובמרכז. יוצקים מעליהן מחצית מכמות הקרם. מניחים מעל את בסיס העוגה הנוסף, מברישים שוב בדבש החם שנותר ומצפים בשכבת קרם. מעבירים למקרר מכוסה לקירור של שעה לפחות. מגישים קר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button