שף
שף
מרק תירס אסייתי

מחמם ומפנק: מרק קרם תירס אסייתי

דנה רייכר מנבחרת הבלוגריות של "שף" עם הקערה הנכונה לעכשיו: מרק תירס במרקם מושלם, עם טעמים עשירים ועקצוץ של חריפות

פורסם:
בכל שנה, כשמתחיל החורף, זה המרק הראשון שאני רצה להכין. הוא פשוט וקליל להכנה והטעמים שלו מנחמים ומפתיעים. לאחרונה סיפרו לי שיש חיילים שחוזרים הביתה ומתפנקים עם מתכונים שלי, וזה שימח אותי מאוד. אז אני חושבת עליהם כשאני מכינה את המרק הזה ומקווה שכל החיילים ייהנו מפינוקים ומחום ביתי ממש בקרוב.
טיפים:
  • אני אוהבת לטחון חצי מכמות המרק טחינה נוספת בבלנדר או בנינג'ה. המרקם יהיה יותר חלק וקרמי.
  • למרק עשיר יותר, אפשר להוסיף בסיום הבישול 1/2 כוס שמנת לבישול.
  • אני ממליצה מאוד לא לוותר על עלה קפיר ליים ועל השימוש ברוטב דגים, כי הם מוסיפים המון טעם למרק. אבל אם אין - הכינו בלעדיהם.
  • את המרק המוכן אפשר לשמור 3-4 ימים במקרר.

המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מחית קארי אדום
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות גרגירי תירס טרי או קפוא
  • 1 פחית (550 גרם) תירס מתוק, מסונן
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2 כפות רוטב דגים
  • מלח לפי הטעם
  • 1 עלה קפיר ליים טרי
להגשה
  • אטריות שעועית
  • עלי כוסברה
  • פלפל צ'ילי חריף, פרוס
  • שפריץ שמן שומשום
ההכנה
1. נשים בסיר את השמן והקארי האדום, נערבב ונחמם על להבה בינונית כדקה. לאחר ש"פתחנו" את הקארי, נמזוג את המים. נוסיף גם את שני סוגי התירס ונביא לרתיחה. ננמיך מעט את האש, נכסה ונבשל 15–20 דקות.
2. נוסיף את קרם הקוקוס ואת רוטב הדגים ונביא לרתיחה חוזרת.
3. נטחן את המרק בעזרת בלנדר מוט ונוסיף מלח לפי הטעם. אם יש קפיר ליים, נוסיף אותו לסיר ונחמם על להבה נמוכה 3–4 דקות.
4. ההגשה: נשרה את אטריות השעועית במים רותחים במשך כ־6 דקות. נסנן, נשטוף ונגזור אותן, לאכילה נוחה.
5. נחלק את המרק לקערות. נוסיף אטריות ונעטר בכוסברה, צ'ילי ושפריץ שמן שומשום.

  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button