פס עוגת גבינה אפויה עם לוטוס ושוקולד לבן

ענבל לביא ("פיית העוגיות") מכינה פס עוגת גבינה אפויה עם לוטוס ושוקולד לבן

ביקשנו מהבלוגריות המובילות לבחור את הקינוח המושלם שלהן לחג. התוצאה - קינוחי לוטוס עשירים, מפנקים ומרגשים, כדי שגם אתם תוכלו להתפנק עם השילוב המושלם בין לוטוס לחג הלבן. והפעם: ענבל לביא, בעלת הבלוג "פיית העוגיות"

ענבל לביא, מוגש מטעם לוטוס
פורסם:
זה לא שבועות בלי עוגת גבינה אפויה. והפעם אופים פס עוגת גבינה-שוקולד לבן ולוטוס בחושה! עוגה קלה, מהירה וטעימה במיוחד, שמכינים בתבנית אינגליש קייק רק בחצי שעה של עבודה. היא מתקבלת רכה, קרמית, נימוחה וסופר מרשימה, ובכל זאת כל כך פשוטה להכנה, שתוכלו לאפות אותה אפילו בבוקר ערב החג.

2 צפייה בגלריה
פס עוגת גבינה אפויה עם לוטוס ושוקולד לבן
פס עוגת גבינה אפויה עם לוטוס ושוקולד לבן
(צילום: ענבל לביא)

בינוני | 30 דקות הכנה | תבנית אינגליש קייק 10x30 ס”מ
המרכיבים:
לתחתית:
  • 100 גרם עוגיות לוטוס
  • 1/3 כוס (30 גרם) פקאן טחון
  • קורט קינמון
  • קורט מלח
  • 35 גרם חמאה, מומסת
לעוגה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3 ביצים L
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
לציפוי:
  • 1/2 צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס
לקצפת לוטוס:
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 + 1/2 כפות (15 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס, בטמפ’ החדר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות במצב סטטי (חום עליון ותחתון). משמנים את תחתית התבנית ומרפדים אותה ברצועת נייר אפייה.
2. לתחתית: טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס עם הפקאן, הקינמון והמלח לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת פירורים לחים. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
3. לעוגה: מערבבים בקערה גדולה גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים ביצים ומערבבים בעזרת מטרפה לבלילה חלקה. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מוסיפים לבלילה ומערבבים בעזרת מטרפה להטמעה. יוצקים את הבלילה מעל תחתית הפירורים ואופים 55-60 דקות. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו לחצי שעה. פותחים חריץ בדלת התנור ומצננים לרבע שעה נוספת. מעבירים למקרר לכמה שעות עד לילה.
4. לציפוי: ממיסים את ממרח הלוטוס כ-10 שניות במיקרוגל עד שהוא הופך נוזלי, יוצקים על העוגה ומטלטלים קלות את התבנית כך שהעוגה תצופה לחלוטין. מקפיאים לשעה להתייצבות.
6. מעבירים סכין בצמוד לדופנות העוגה, הופכים את התבנית בעדינות כך שהעוגה תיחלץ החוצה ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה.
7. לקצפת לוטוס: בקערת מיקסר מקציפים את כל מרכיבי הקצפת, עד לקבלת קצפת יציבה.
8. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כ-1-1.5 ס”מ ומעטרים את העוגה בתלוליות קצפת. שומרים את העוגה במקרר עד ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button