מגיל ממש צעיר אמילי ואני היינו מבשלות ביחד, מכינות פסטה אחרי הלימודים. כשהתחלתי להתעסק באפייה, אמילי הייתה הטועמת הראשית והמבקרת של מה שהכנתי. היא תמיד דחפה אותי קדימה, ללמוד ולפתוח עסק. היא אפילו רשמה אותי לאודישנים של 'משחקי השף'. אני לא יודעת למה, אבל מכל העוגות שלי - זאת האהובה עליה, ואני ממש מחכה לפעם הבאה שאכין לה אותה.
עוגת השמרים של אמילי
המרכיבים
- 100 גרם חמאה, מומסת, לא חמה
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה + 2 חלמונים
- 500 גרם קמח, מומלץ קמח חלה או קמח ללחם
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- למלית: כ־1/2 קופסה ממרח בטעם חלב או ממרח שוקולד לבן
- להברשה: סירופ סוכר
ההכנה
1. שמים בקערית את החמאה המומסת והחלב ומערבבים היטב. טורפים בקערה נפרדת את הביצה והחלמונים. שמים בקערה (או בקערת המערבל, עם וו הלישה) את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ואת המלח ומערבבים.
2. מעבירים את תכולת קערת החמאה וקערת הביצים לקערת הקמח. אם יש מערבל, לשים כ־15 דקות. אם לשים ידנית, מערבבים במזלג עד שמתקבל בצק וממשיכים ללוש ידנית בתוך הקערה. אם הבצק דביק מדי, אפשר לכסות אותו ולהניח לכ־10 דקות, ואז להמשיך ללוש – זה יהיה הרבה יותר קל. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים עוד 10 דקות מכל הכיוונים (הבצק דביק, זה בסדר). מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח ולתפוח במשך כשעה.
3. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו למלבן דק. מורחים עליו את הממרח בנדיבות, בלי להשאיר שוליים נקיים. מגלגלים את הצלע העליונה והתחתונה של הבצק מעט פנימה, ואז מגלגלים את הבצק לגליל משמאל לימין. חוצים את הגליל, כורכים את שתי הרצועות זו בזו ומעבירים לתבנית. אפשר גם להעביר את הגליל לתבנית ובעזרת מספריים לחתוך בו חריצים לכל אורכו. מניחים לתפיחה שנייה במשך כ־40 דקות.
4. מחממים את התנור ל־160 מעלות במצב טורבו.
5. אופים כ־35 דקות, עד שהעוגה זהובה. מוציאים ומשקים את העוגה בסירופ. אוכלים ומדמיינים את אמילי חוזרת הביתה.