
מעורב עוף, פטריות וכרובית
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 ראש
כרובית, מופרדת לפרחים (כ־350 גרם)
2 כפיות
פפריקה מתוקה
1 כפית
כורכום
2 כפיות
כמון
מלח, פלפל שחור
6 כפות
שמן קנולה
3 בצלים, קלופים ופרוסים דק
250 גרם
חזה עוף, חתוך לרצועות
2 חבילות
פטריות שמפיניון פרוסות (או שמפיניון ופורטובלו)
אפשרות להגשה: פיתות, סלט טחינה, ירקות חתוכים
:רשימת קניות עבור המתכון
מעורב עוף, פטריות וכרובית: אפשר גם בלי פיתה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bywmsb00vxxההכנה
1. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית וחולטים 5-4 דקות, עד ריכוך קל. מסננים.
2. בינתיים שמים בקערית את כל התבלינים, מערבבים ומניחים בצד.
3. מחממים 2 כפות מהשמן במחבת גדולה על להבה גבוהה ומטגנים בצל אחד עד הזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים כשליש מתערובת התבלינים ומערבבים היטב. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ושומרים בצד.
4. מוסיפים לאותה המחבת (אין צורך לנקות) עוד 2 כפות מהשמן ומחממים. מוסיפים עוד בצל אחד ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ועוד שליש מתערובת התבלינים ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לכלי אחר.
5. מוסיפים לאותה מחבת (עדיין אין צורך לנקות) את 2 כפות השמן הנותרות ואת הבצל האחרון ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הכרובית ואת יתרת תערובת התבלינים ומטגנים עד הזהבה.
6. מחזירים למחבת את הפטריות ואת רצועות העוף (ללא הנוזלים שהצטברו בכלי) ומחממים ביחד כ־2 דקות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, ממלאים בפיתה עם תוספות. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








