משפחת בן יוסף. טועמים מהביס הישראלי

טעם של בית. המשפחה שעשתה עלייה בצל המלחמה ועכשיו לומדת מהו אוכל ישראלי אותנטי

מאת נעם פרל מוגש מטעם אסם בישולים
עודכן:
סטפני וג’ונתן (ג’יי ג’יי) בן יוסף תמיד אהבו את ישראל. ההורים של ג’ונתן נולדו כאן, והזיקה נשארה חזקה ואיתנה במהלך השנים. עד לפני כמה חודשים הם גרו בווירג’יניה, ארצות־הברית, עד שקיבלו הזדמנות פז בדמות הצעת עבודה מפתה לג’ונתן כאן בישראל, זו שאפשרה להם סוף־סוף להגשים את החלום ולעלות ארצה עם שתי בנותיהן המתוקות, ג’וליאנה בת ה־9, ודליה בת ה־6.
התזמון של העלייה, בשילוב פרוץ המלחמה, הפך אותה למאתגרת יותר, והם חיפשו להרגיש פה תחושה של בית. אסם נענתה לאתגר, וכך נולד הרעיון להכין למשפחת בן יוסף ארוחה ישראלית מחממת לב ולגרום להם להרגיש בבית ולהכיר את האוכל הישראלי האותנטי מקרוב. “הגענו הנה בספטמבר”, מספרת סטפני (42) בהתרגשות, “ואז פרצה המלחמה. ב־14 באוקטובר חזרנו לארצות־הברית לזמן מה כי אני חשבתי שאולי זה לא הזמן המתאים, בנובמבר ג’יי ג’יי חזר ובפברואר הבנות ואני עלינו הנה בפועל. תמיד אהבנו את ישראל, היא היוותה מקור של עניין עבורנו. רצינו ללמוד עברית, התחברנו לתרבות, למוזיקה, לטלוויזיה, הרגשנו שאנחנו רוצים להיות חלק. ההורים של בעלי היו מישראל, אבל לי לא היה קשר משפחתי, וזה חיבר אותי למקום שתמיד סקרן אותי ורציתי להיות חלק ממנו”.
האם הצלחתם להסתגל?
“עכשיו אני מאוד שמחה שחזרנו. חזרנו לחברים שכבר הספקנו להכיר לפני, והכרנו חברים נוספים, וכולם כל כך חברותיים. אנחנו אוהבים את האנשים כאן, הערכים, החיים פה טובים לילדות. אנחנו גאים להיות ישראלים ולהיות במדינה היהודית. ישראל היא נהדרת”.
אי אפשר לדבר על ישראל ולא לדבר על הביס הישראלי, אז מה כבר טעמתם כאן?
“אנחנו מאוד אוהבים פלאפל, חומוס, סביח. מצחיק שבעלי חשב במשך שנים שהוא אלרגי לפלאפל וחומוס, אבל כאן, למרבה השמחה, גילה שלא. נראה לי קצת מצחיק להיות אלרגי דווקא לדברים האלה בישראל, לא? אנחנו ממש מתחברים למדינה דרך האוכל המעולה שכאן”.
וכאן נכנסת לתמונה חן מזרחי, בלוגרית אוכל, והיא בחרה להכין שלוש מנות שבעיניה מייצגות את הביס הישראלי בצורה הטובה ביותר. גללו למטה למתכונים.

5 צפייה בגלריה
אין כמו פתיתים
אין כמו פתיתים
אין כמו פתיתים
(אסף מזרחי)
“המנה הראשונה שבחרתי להכין היא מנת פתיתים ברוטב אדום בוהק עם קציצות קטנטנות. זו מנה פשוטה ומהירה בזכות פתיתי אסם שמתבשלים בצ’יק צ’אק. פתיתים הם מאכל בסיסי בישראל, אין בית שאין בו פתיתים. אפילו קוראים להם ’אורז בן גוריון’, וכולנו מכירים את הסיפור מימי הצנע של המצאת הפתיתים.

5 צפייה בגלריה
שיפודי שניצל עם פירה וסלט ישראלי
שיפודי שניצל עם פירה וסלט ישראלי
שיפודי שניצל עם פירה וסלט ישראלי
(צילום: אסף מזרחי)
“המנה השנייה היא שיפודי שניצל עם פירה וסלט קצוץ, הצלחת הישראלית הקלאסית שכל ילד ומבוגר אוהבים לאכול ובמיוחד כשזה מגיע על שיפוד באווירה של יום העצמאות. מוסיפים קטשופ לבלילה של השניצל, וזה הופך למושלם. על שולחן הארוחה נשים גם חומוס צבר שכל כך מזוהה עם ה’צברים’ שאנחנו.
5 צפייה בגלריה
משפחת בן יוסף ואסם
משפחת בן יוסף ואסם
קינוח בטעם ביתי
(צילום: אסף מזרחי)
“למנת הקינוח הכנתי עוגה שמשלבת שתי קלאסיקות בעוגות הישראליות שאני הכי אוהבת, עוגת תפוזים רכה ועסיסית עם שכבת מרנג מתפצחת כמו בעוגת קצף וקצפת. פירות הדר הם סממן ישראלי, התפוזים שגדלים ביפו הם היפים ביותר ומיוצאים לכל העולם מכאן ממש.
“אוכל ישראלי בעיניי הוא אוכל טעים של בית, אוכל נגיש ומוכר שמכינים למשפחה, שמעניק הרגשה חמימה ומנחמת. אם אתה אוכל משהו אצל מישהו – אתה ישר מתחבר אליו, במיוחד האוכל הישראלי שמכיל בתוכו מטבחים מכל המסורות היהודיות בכל העולם. המוצרים שהשתמשנו בהם גם הם מסמלים את הישראליות ומיוצרים במפעל אסם שדרות, ואני שמחה להשתמש בהם דווקא עכשיו, בימים האלה, ולעודד את התעשייה הישראלית בארץ ובשדרות בפרט”.
סטפני, מה המסר שלכם לאנשים פה בישראל?
“האנשים פה בישראל חיבקו אותנו והפכו לחברים שלנו במהירות. הישראלים הם אנשים חמים, כולם היו ממש נחמדים, ואם אני אצטרך עזרה, אני יודעת שיש לי גב”.
משרד העלייה והקליטה מציין כי מאז 7 באוקטובר עלו כ־13 אלף עולים, ובהם משפחת בן יוסף, שלמרות המלחמה והחששות הרבים החליטו לעלות לארץ ממניעים ציוניים והזדהות עמנו. "יש עלייה דרמטית בפתיחת תיקי העלייה ממדינות המערב, ואנו מחכים להם בארץ עם שלל תוכניות ובהן לימודי עברית במגוון אמצעים", נאמר מטעם המשרד.

והרי הוא לפניכם: הביס הישראלי

מתכונים: חן מזרחי בעלת הבלוג "חן במטבח"

5 צפייה בגלריה
סטפני (משמאל) והבלוגרית חן מזרחי
סטפני (משמאל) והבלוגרית חן מזרחי
סטפני (משמאל) והבלוגרית חן מזרחי
(צילום: טל שחר)
פתיתים ברוטב אדום עם קציצות קטנטנות:
המצרכים ל-6-8 מנות:
2 בצלים קלופים וקצוצים
2-3 כפות שמן זית
מלח
לקציצות:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
1 עגבנייה מגורדת
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כפית כמון
1/2 כפית ראס אל חנות
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
לפתיתים:
1 חבילת פתיתים אסם (500 גרם)
2 שיני שום כתושות
כ-1/3 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
2 קופסאות רסק עגבניות (סה"כ 200 גרם)
2 כפות סילאן
1/2 כף אבקת מרק עוף אסם
2 ליטר מים רותחים (8 כוסות)

אופן ההכנה:
• בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית, מוסיפים בצל ומעט מלח ומטגנים כ-10 דקות, עד להזהבה. מעבירים לצלוחית בצד.
הקציצות: מניחים את כל המצרכים לקציצות בקערה. מוסיפים מחצית מכמות הבצל המטוגן ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות קטנטנות. מחממים את השמן שנותר בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות הקטנטנות ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים.
• מוסיפים לסיר את הפתיתים והשום הכתוש, מערבבים כמה שניות ומוסיפים את הבצל המטוגן שנשאר, פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
• מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן ואבקת מרק עוף ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מעבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים לאש הכי נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש, מערבבים מעט, מכסים ומשהים 10 דקות ומגישים.

שיפודי שניצל עם פירה תפו"א וקטשופ
כ-20-25 שיפודי שניצל
מצרכים:
1 קילו חזה עוף
1 כפית מלח
4 ביצים
כ-1/2 כוס קמח
1 כף חרדל
1 כף מיונז
1 כף קטשופ אסם
400-500 גרם פירורית זהב אסם
שמן לטיגון חצי עמוק
שיפודי עץ בינוניים
לפירה תפו"א:
6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1/4 כפית כורכום, 1 כפית מלח, פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:
• חותכים את חזה העוף לרצועות עבות ומניחים בקערה. מוסיפים מלח ומערבבים. מניחים בצד 2-3 דקות.
• מניחים את פירורי הלחם בתבנית שטוחה ורחבה.
• מניחים את הביצים בקערה, מוסיפים את הקמח, חרדל, מיונז וקטשופ ומערבבים וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
• מוסיפים את חזה העוף ומערבבים עד לציפוי מלא בתערובת. משפדים את הרצועות לאורך על השיפודים.
• מצפים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית רחבה.
• מחממים במחבת רחבה (שאורך השיפוד נכנס אליה) שמן חצי עמוק ומטגנים את השיפודים על אש גבוהה עד להשחמה משני הצדדים. מוציאים לרשת מרופדת בנייר סופג.
פירה תפו"א: מחממים בסיר מים כף מלח עד לרתיחה, מוסיפים את תפו"א ומבשלים עד שיהיו רכים. מסננים ממי הבישול ומשאירים מעט נוזלים בצד, מועכים לפירה ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים שמן ומעט ממי הבישול ומערבבים.
הגשה: מגישים את שיפודי השניצל עם פירה וקטשופ ליד.

עוגת תפוזים בחושה עם מרנג וניל
תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:
לעוגת תפוזים:
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל L
1 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם (40 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (2 כפיות)
1/4 כפית מלח
למרנג:
3 חלבונים גודל L
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
לשוקולד:
30 גרם שוקולד מריר
1 כפית קקאו
2 כפות מים

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב טורבו.
העוגה: מניחים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל. מקציפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אינסטנט פודינג וניל, אבקת אפייה ומלח. מערבבים לתערובת אחידה ולא מעבר. יוצקים לתבנית.
המרנג: מניחים את החלבונים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף לבן, מבריק ויציב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עוד 1-2 דקות.
• מניחים מעל תערובת העוגה תלוליות של המרנג ועם כף משטחים מעט ובעדינות.
• מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שהמרנג מזהיב (לאפייה בתבנית מלבנית נמוכה זמן האפייה כ-30-35 דקות).
לשוקולד: מניחים בצלוחית את השוקולד, הקקאו והמים. ממיסים במיקרוגל כדקה ומערבבים. בעזרת כפית מזלפים את השוקולד על העוגה.

למתכונים נוספים כנסו לאתר אסם בישולים
פורסם לראשונה: 16:11, 06.05.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button