מאפינס עגבניות שרי וגבינות
כשר
חלבי
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מאפינס עגבניות שרי וגבינות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 ביצים, גודל L
3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
1 כפית מלח
100 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת)
100 גרם גבינת פטה, מפוררת
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
כ־20 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (10-8 יחידות גדולות)
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו, ומשמנים מעט את שקעי התבנית או שמניחים בהן עטרות נייר.
2. שוברים את הביצים לקערה גדולה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה, שמן הזית, המלח והגבינות ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים, רק עד שהוא נטמע בעיסה ולא יותר. מוסיפים מחצית מכמות העגבניות ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.
3. יוצקים את העיסה לשקעי התבנית, כך שתמלא אותם כמעט לגמרי (עד 1 ס"מ מהקצה). מפזרים את העגבניות הנותרות על המאפים.
4. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם מעט פירורים עליו. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.