שף
שף
חיתוכיות תמרים קוקוס

חיתוכיות תמרים וקוקוס

פיסת אנרגיה מתוקה וטעימה מאוד, מצוינת ליד התה הראשון אחרי הצום, ובכלל.

פורסם:
המרכיבים
(12 ריבועים, בתבנית 25X20 ס"מ)
  • 200 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) חלב
  • 1 קופסה (350 גרם) ממרח תמרים
לציפוי פירורי הקוקוס
  • 100 גרם חמאה, חתוכה גס
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 250 גרם פתיתי קוקוס
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 ביצה

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומערבלים לקרם חלק. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. עוצרים, מוסיפים את הקמח ואת החלב, ומערבבים ידנית לבצק אחיד. מעבירים אותו לתבנית ומשטחים.
3. אופים 10-7 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים.
4. בינתיים מכינים את הציפוי: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקוקוס והקמח ומערבבים־מעבדים בקצות האצבעות לפירורים גדולים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שהיא נטמעת בפירורים.
5. מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים עליה בזהירות את ממרח התמרים, בשכבה אחידה. מפזרים את פירורי הקוקוס.
6. מחזירים לתנור ואופים עוד 30-25 דקות, עד ששכבת הפירורים מזהיבה, העוגה מתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו פירורים. אם הפירורים מזהיבים והעוגה עדיין לא מוכנה – מכסים ברדיד אלומיניום
וממשיכים לאפות. מוציאים ומצננים. חותכים ומגישים (אפשר לשמור עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד 5 ימים במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button