שף
שף
טארט אגוזים מהיר

טארט אגוזים מהיר

כל מיני שאריות פיצוחים מסתובבות במזווה? ערבבו את כולן ותכף העוגה מוכנה

פורסם:
אילו אגוזים יתאימו למלית? כמעט כולם: לוז, פקאן, מקדמיה, פיסטוקים , בוטנים, ברזיל ושקדים

המרכיבים
(תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ)
לקלתית
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) קמח שקדים
  • 1/3 כוס (כ־65 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה בגודל M או L
  • 1 כף דבש
למלית
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • כ־260 גרם תערובת אגוזים (לא קלויים), קצוצים גס

ההכנה
1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון (או המיקסר עם וו הגיטרה) את כל מרכיביה ומעבדים לפירורי בצק גדולים. עוצרים. מעבירים למשטח העבודה ומאחדים בעדינות לבצק אחיד. משטחים אותו לדסקית, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד יממה).
2. המלית: שמים בקערה בינונית את הביצים, הסוכר והדבש (או הסילאן) וטורפים עד שנוצר קצף והסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
4. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר הגדול בכ־3 ס"מ מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית, מהדקים לבסיס ולדפנות ומסירים עודפי בצק. מוסיפים את המלית ומיישרים.
5. אופים כ־35 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון במשך 20 דקות לפחות. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • רמת קושי: בינונית
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button