לביבות אורז מתוק וקוקוס

מטוגנות או אפויות: לביבות טבעוניות ומתוקות לחנוכה

עם תפוחים וקינמון או עם אורז מתוק וקוקוס - שני מתכונים ללביבות ללא ביצים ולא מוצרים חלב, שתשמחו לאכול גם בשאר ימות השנה

טליה הדר
פורסם: 30.11.21, 05:48

טבעוניות ומטוגנות: לביבות אורז מתוק וקוקוס

מכינים אותן בקלות מפתיעה, ויש בהן, בעצם, בעיקר אורז. אם רוצים, מוסיפים בהגשה פרי אקזוטי וקוקוס, ומרגישים ממש כמו בגן עדן (או בתאילנד). מדובר בלהיט: מעטה קריספי מבחוץ, מרקם אורז רך מבפנים
המרכיבים
  • 1 כוס אורז לבן עגול, שטוף ומסונן
  • 2 כוסות (480 מ"ל) קרם קוקוס (אפשר להמיר כוס אחת בחלב שקדים/קוקוס/אורז)
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • 2 כפות סוכר
  • לטיגון: שמן קוקוס
  • אפשרות להגשה: פתיתי קוקוס, ממרח שקדים
ההכנה
1. שמים בסיר בינוני את קרם הקוקוס וממרח השקדים ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את האורז, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 4-3 דקות, עד שמתקבל בעבוע קל. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות, שבמהלכן מערבבים פעם או פעמיים. מסירים מהכיריים, מניחים מגבת על המכסה ומשאירים את הסיר כך כ־10 דקות. פותחים את הסיר ומצננים, עד שהטמפרטורה מאפשרת לעבוד עם האורז בידיים (אפשר להכין את האורז יום מראש. אם מכינים ממנו לביבות כשהוא קר, מומלץ לעבוד בידיים רטובות).
2. מחממים במחבת מעט שמן קוקוס. יוצרים מהאורז, בידיים, לביבות מהודקות. מניחים במחבת ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים כ־5 דקות, להתייצבות.
3. מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה. אם רוצים, מפזרים פתיתי קוקוס ומזלפים מעט ממרח שקדים. מגישים.
  • איך שומרים? המנה במיטבה בסמוך להכנה, אך אפשר לשמור את הלביבות עד 4 ימים במקרר.
טיפ: לגרסה לא טבעונית, אפשר להחליף את ממרח השקדים ב־2 כפות של חלב מרוכז/

טבעוניות ואפויות: לביבות תפוחים וקינמון

הלביבות האלה יכולות להחליף קינוח, בייחוד אם הן מוגשות לצד גלידת וניל, אבל הן נפלאות גם סתם כך, כשלעצמן, ליד הקפה של הבוקר.
2 צפייה בגלריה
לביבות תפוחים וקינמון
לביבות תפוחים וקינמון
לביבות תפוחים וקינמון
(צילום: בועז לביא)
המרכיבים
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, מגוררים וסחוטים
  • אפשרות: 3 כפות אגוזי מלך קצוצים דק (אפשר להחליף בשקדים או בפקאן)
לבלילה
  • 1/2 כוס (100 גםר) סוכר חום
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ תפוחים (או חומץ רגיל 5%)
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1 כף גדושה קינמון טחון
  • 2 כפות שמן חמניות או שמן קוקוס
  • אפשרות: 1/2 כפית הל טחון ו/או אגוז מוסקט ו/או ציפורן, או 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • לפיזור: מעט סוכר חום
  • אפשרות להגשה: סירופ מייפל, גלידה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיביה (כולל התבלינים, אם משתמשים) וטורפים. מוסיפים את התפוחים ואת האגוזים (אם משתמשים) ומערבבים קלות למרקם אחיד.
3. מניחים תלוליות מהעיסה בתבנית ומעצבים אותן בעדינות לעיגול (לעיצוב מוקפד יותר, מניחים קורצן עוגיות עגול בתבנית, יוצקים לתוכו מהבלילה ומהדקים. מסירים את הקורצן, מניחים בסמוך, יוצרים עוד לביבה, וחוזר חלילה). בוזקים על הלביבות מעט סוכר חום.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהלביבות מתייצבות ומשחימות. מוציאים ומניחים כ־5 דקות, להתייצבות וצינון קל. מגישים כשהן חמימות, מומלץ לצד מייפל וגלידה.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה.
טיפ:ל גרסה לא טבעונית, מחליפים את רסק התפוחים, החומץ ואבקת האפייה ב-2 ביצים/
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.