שף
שף
אורז מוקפץ

מה עושים עם שאריות אורז? 5 מנות מוקפצות בנוסח אסייתי

שוב יש סיר עם שאריות אורז קרות במקרר? כמה דקות של ערבוב במחבת, והן יהפכו למנות משביעות (וכן, ברור שאפשר לבשל אורז במיוחד בשבילן. זה אפילו כדאי)

עודכן:
5 טיפים לפני שמתחילים:
  1. כל המנות מתאימות לשימוש ב־2 כוסות של אורז מבושל. כל סוג אורז יתאים להכנת המנות, גם אורז מלא.
  2. אם משתמשים בשאריות אורז מהמקרר, מומלץ להפריד ולפורר אותו כדי להקל על ההקפצה.
  3. אם מכינים אורז במיוחד להכנת המנות, יש לבשל 1 כוס אורז יבש.
  4. השתמשו במחבת גדולה, על להבת הכיריים הכי גדולה שיש.
  5. בכל המנות יש שימוש ברוטב סויה. אני ממליצה להתחיל בכמות המוזכרת במתכון ובסוף לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף עוד.

נאזי גורנג: אורז מוקפץ אינדונזי

Nasi Goreng הוא אורז מוקפץ בסגנון אינדונזי. בתיבול שלו יש, בנוסף לסויה ולרוטב דגים, גם כורכום. זו מנה פופולרית מאוד באינדונזיה, שמוגשת למרכז השולחן בכלים המכילים גם ביצי עין בכמות המתאימה למספר הסועדים.
6 צפייה בגלריה
נאזי גורנג: אורז מוקפץ בסגנון אינדונזי
נאזי גורנג: אורז מוקפץ בסגנון אינדונזי
נאזי גורנג: אורז מוקפץ בסגנון אינדונזי
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות)
  • 2 בצלים סגולים קטנים, קלופים וחתוכים לטבעות דקות (כ־2 מ"מ)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס + 6 כפות שמן קנולה
  • 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 2 כפות רוטב סויה + אפשרות לעוד
  • 1 כף רוטב דגים
  • 4 ביצים
  • מלח
ההכנה
1. שמים בקערית את טבעות הבצל, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
2. מחממים את 1/2 כוס השמן במחבת גדולה או בווק (השמן אמור להיות עמוק יחסית). מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה, כ־3 דקות. מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג. מנקים את המחבת.
3. מחממים באותה מחבת 2 כפות שמן, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים על להבה גבוהה 5-4 דקות, עד שהם זהובים ועשויים. מעבירים לצלחת הבצל.
4. מחממים באותה מחבת (אין צורך לנקות) עוד 2 כפות מהשמן. מוסיפים את השום והכורכום ומטגנים כדקה. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ־3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הדגים, מערבבים ומבשלים עוד 3-2 דקות. מוסיפים את הבצל והעוף ומטגנים במשך 3-2 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד 2-1 כפות רוטב סויה.
5. במחבת נפרדת מחממים את 2 כפות השמן הנותרות. מטגנים ביצי עין, לדרגת המוכנות המועדפת עליכם. ממליחים קלות ומסירים מהכיריים.
6. מחלקים את התבשיל לצלחות ומניחים ביצה בכל צלחת. מגישים חם.
  • איך שומרים? את התבשיל, ללא הביצים, עד 3 ימים, במקרר.

אורז ועוף מוקפצים בסגנון חמוץ־מתוק

כיף של מנה. השילוב הזה מזכיר לי בטעמיו גיוזה משובחת.
6 צפייה בגלריה
חמוץ מתוק: אורז ועוף מוקפצים
חמוץ מתוק: אורז ועוף מוקפצים
חמוץ מתוק: אורז ועוף מוקפצים
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות)
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 6-5 כפות רוטב סויה
  • אפשרות: 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 3 כפות שמן קנולה (או עוד שמן שומשום)
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 2 כוסות אורז מבושל (מומלץ אורז בסמטי)
  • 1 כף חומץ
  • 4-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
ההכנה
1. שמים בקערה את העוף הטחון, שמן השומשום, 2 כפות מרוטב הסויה ואת הג'ינג'ר (אם רוצים) ומערבבים.
2. מחממים במחבת גדולה או בווק 2 כפות משמן הקנולה (או שמן שומשום). מוסיפים את העוף ומטגנים עד הזהבה, כ־5 דקות.
3. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד כ־2 דקות. מוסיפים את כף השמן הנותרת ומוסיפים את האורז. מטגנים 2 דקות. מוסיפים עוד 3 כפות מרוטב הסויה ואת החומץ ומטגנים כ־2 דקות נוספות. לבסוף, מוסיפים 3 כפות מרוטב הצ'ילי וחצי מכמות הבצל הירוק, ומטגנים כדקה. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד כף סויה ו/או צ'ילי מתוק.
4. מסירים מהכיריים, מפזרים את יתרת הבצל הירוק ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל לפני ההגשה.

אורז מוקפץ עם ביצה וירקות מוחמצים מהירים

החמצה מהירה של ירקות, ללא בישול, היא יופי של בסיס לאורז מוקפץ. בדרך כלל החומץ במנות האלה מדגיש טעמים אחרים, הפעם הוא מרכז המנה. אפשר לשנות את תמהיל הירקות שמשתמשים בהם ולהשתמש גם, למשל, בכרובית, לפת, כרוב סגול או בצל. בסך הכל, להכנת המנה צריך כ־800 גרם ירקות.
6 צפייה בגלריה
אורז מוקפץ עם ביצה וירקות מוחמצים מהירים
אורז מוקפץ עם ביצה וירקות מוחמצים מהירים
אורז מוקפץ עם ביצה וירקות מוחמצים מהירים
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות)
לנוזל ההחמצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית מלח גס
לירקות
  • 1/4 כרוב לבן, חתוך לפרוסות בעובי בינוני
  • 1 פלפל אדום או ירוק, חתוך למקלות
  • 2-1 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות
  • אפשרות: 1 פלפל אדום חריף
  • 1/2 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ופרוס
לבישול המנה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 2 כפות שמן שומשום או שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות רוטב סויה + אפשרות לעוד קצת
  • אפשרות להגשה: 1 כף שומשום שחור
ההכנה
1. נוזל ההחמצה והירקות: שמים את כל מרכיבי הנוזל בקערה או בצנצנת ומערבבים היטב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הירקות ודוחסים כך שהנוזל יכסה אותם לגמרי. מכסים ומאחסנים כ־15 דקות במקרר (עד יומיים).
2. מסננים את הירקות ושומרים את נוזל ההחמצה בנפרד.
3. בישול המנה: מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו 4-3 דקות, עד שהוא מזהיב קלות בקצוות. מזיזים את האורז לצד המחבת.
4. מוסיפים את שמן השומשום (או עוד שמן קנולה) ויוצקים את הביצה לחלק הפנוי של המחבת. מקשקשים אותה במשך כ־2 דקות.
5. מערבבים את הביצה עם האורז. מוסיפים את רוטב הסויה ו־1 כף מנוזל ההחמצה וממשיכים לערבב על להבה גבוהה כ־2 דקות. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב עוד 3-2 דקות. טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד 2-1 כפות רוטב סויה. מסירים מהכיריים.
6. אם רוצים מפזרים שומשום שחור. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל.

אורז מוקפץ עם טופו בחמאת בוטנים

טופו בחמאת בוטנים זה פשוט מעדן, ועם אורז מוקפץ זו פשוט ארוחה.
6 צפייה בגלריה
אורז מוקפץ עם טופו בחמאת בוטנים
אורז מוקפץ עם טופו בחמאת בוטנים
אורז מוקפץ עם טופו בחמאת בוטנים
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות)
  • 1חבילה (300 גרם) טופו במרקם קשה, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2-1 כפות מים חמים
  • 3-2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 2 ראשי באק צ'וי, פרוסים לרצועות רחבות
  • 1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
  • 2 כוסות אורז מבושל
לרוטב
  • 3 כפות רוטב סויה + אפשרות לעוד קצת
  • אפשרות: 1 כף רוטב דגים
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר גס
  • להגשה: 2 כפות בוטנים גרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה ושמן השומשום ומערבבים. אם התערובת אינה נוזלית מספיק, מוסיפים בהדרגה את המים. מוסיפים את רצועות הטופו ומערבבים בעדינות כך שיכוסו בתערובת.
3. מעבירים את רצועות הטופו לתבנית. אופים 15-12 דקות, עד הזהבה. מוציאים.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל מרכיביו.
5. מחממים מחבת גדולה או ווק. מוסיפים 2 כפות משמן הקנולה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הבאק צ'וי ואת הפלפל החריף ומטגנים עוד 2 דקות. אם צריך, מוסיפים עוד כף שמן. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־3 דקות. יוצקים את הרוטב ומטגנים 2-1 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד 2-1 כפות רוטב סויה. מוסיפים את הטופו ומערבבים בעדינות. מסירים מהכיריים.
6. מפזרים בוטנים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.

טבעוני: אורז מוקפץ עם ג'ינג'ר מוחמץ ואדממה

מוקפץ מופלא עם מרכיבים מעולמות הסושי והחטיפים הבריאים – מושלם יחד.
6 צפייה בגלריה
טבעוני: אורז מוקפץ עם ג'ינג'ר מוחמץ ואדממה
טבעוני: אורז מוקפץ עם ג'ינג'ר מוחמץ ואדממה
טבעוני: אורז מוקפץ עם ג'ינג'ר מוחמץ ואדממה
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות)
  • 1/2 חבילה (80 גרם) ג'ינג'ר מוחמץ
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 שיני שום, קלופות פרוסות דק
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1/2 כוס פולי אדממה מבושלים (ללא התרמיל)
  • 4-3 כפות רוטב סויה
  • 3-2 כפות רוטב טריאקי
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים למקטעים באורך 3 ס"מ
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר דק
ההכנה
1. מסננים את הג'ינג'ר המוחמץ ושומרים את הנוזלים בנפרד.
2. מחממים את שמן השומשום במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה על להבה גבוהה. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ־3 דקות.
3. מוסיפים את הג'ינג'ר המוחמץ, פולי האדממה וכף מנוזלי הג'ינג'ר ששמרנו ומערבבים. מטגנים עוד 4-3 דקות, עד שכל מרכיבי התבשיל חמים. מוסיפים 3 כפות מרוטב הסויה ו־2 כפות מרוטב הטריאקי ומערבבים היטב. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד כף סויה ו/או כף טריאקי. מוסיפים את הבצל הירוק ואת הג'ינג'ר המגורר ומסירים מהכיריים. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.
פורסם לראשונה: 08:18, 15.05.22
The Butterfly Button