שף
שף
עוגת מוחיטו: בחושה עם לימון, רום ונענע

לשבור את החום: מתכונים מרעננים עם נענע - מקציצות דגים ועד עוגת מוחיטו

נכון שלנענע, צמח התבלין הכי נפוץ באדנית, יש השפעה מקררת? זה בדיוק הזמן לשלב אותה בשלל מנות ולהפוך את הקיץ לטעים יותר וגם נעים יותר

פורסם:

קציצות דגים עם צ'אטני נענע ועשבי תיבול

דרך טעימה במיוחד ליהנות מדגים. יתאימו להכנת המנה סלמון ודגים לבנים (לברק, דניס, בס או קרפיון). הצ'אטני הוא תוספת בוסט ירוק, רענן וחריף (תחליטו אתם עד כמה חריף), והיוגורט הקריר מאזן אותו. לא רוצים לטגן? אפשר גם לאפות את הקציצות, לאחר שהוברשו היטב בשמן זית, בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות.


6 צפייה בגלריה
קציצות דגים עם צ'אטני נענע
קציצות דגים עם צ'אטני נענע
קציצות דגים עם צ'אטני נענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (6-4 מנות)
לקציצות
  • 4-3 ענפי בצל ירוק
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות: 1 כף פלפל חריף קצוץ
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 700-600 גרם פילה דג טרי או מופשר
לצ'אטני
  • 2 כוסות עלי כוסבר‏ה
  • ‏2 כוסות עלי נענע‏
  • 3/4 כוס בצל ירוק, החלק הירוק בלבד
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • אפשרות: 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • לטיגון: שמן
  • להגשה: יוגורט
ההכנה
1. הצ'אטני: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים בהפסקות (פולסים), עד שמתקבלת תערובת קצוצה דק. מעבירים לכלי נפרד ומאחסנים במקרר עד לשימוש (אין צורך לשטוף את מעבד המזון).
2. הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקציצות, למעט הדג. מעבדים לתערובת קצוצה דק.
3. אם צריך, מסירים את העור מהדג. חותכים את נתחי הדג לחתיכות גסות. מוסיפים למעבד המזון ומעבדים בהפסקות, רק עד שהדג קצוץ גס. יוצרים מהעיסה קציצות קטנות (בגודל שזיף).
4. מחממים במחבת מעט שמן. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים את הקציצות חמות, לצד הצ'אטני ויוגורט.
  • איך שומרים? את הקציצות ואת הצ'אטני - עד 3 ימים, במקרר.

סלט מלון, מלפפונים, רוקט ונענע

סלט רענן וקיצי במיוחד. בהגשה אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת.
6 צפייה בגלריה
סלט מלון, מלפפון ונענע
סלט מלון, מלפפון ונענע
סלט מלון, מלפפון ונענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (4 מנות)
  • 1/2 מלון
  • 3 מלפפונים
  • 1 כוס עלי רוקט
  • 1/2 כוס עלי נענע
לרוטב
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מיונז
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל
  • להגשה: 2 כפות צנוברים קלויים
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת ההגשה המיועדת לסלט וטורפים היטב (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בצנצנת במקרר).
2. קולפים את המלון וחותכים לקוביות. את המלפפונים חותכים, בעזרת קולפן ירקות, לרצועות דקות וארוכות. מעבירים לקערת הרוטב ומוסיפים את הרוקט והנענע. מערבבים. זורים צנוברים ומגישים.

זוקיני בסיר אורז ונענע

במקום למלא זוקיני בסגנון חורפי, הנה תבשיל שמשלב את אותם מרכיבים בהכנה קיצית ופשוטה, ובתוספת נענע ויוגורט לרענון. אם תרצו לדלג על שלב הצלייה בתנור (ראו במתכון), התחילו את הבישול בצריבה קצרה בשמן זית של צידם החתוך של הקישואים, הוציאו אותם והמשיכו בהתאם למתכון.
6 צפייה בגלריה
תבשיל זוקיני על אורז ונענע
תבשיל זוקיני על אורז ונענע
תבשיל זוקיני על אורז ונענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות נענע יבשה או 4 כפות נענע טרייה
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות פרמזן מגורר או גבינה ארומטית אחרת
  • 1 כף צימוקים קצוצים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 5-4 זוקיני (קליפה כהה), חצויים לאורכם
לרוטב
  • 240-200 גרם יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק־דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל
  • להגשה: 1/4 כוס צנוברים קלויים
ההכנה
1. מחממים בסיר שמתאים גם לשימוש בתנור 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה (8-7 דקות). מוסיפים את האורז, השום, מלח ופלפל ומטגנים 8-7 דקות נוספות.
2. מוסיפים את הנענע והמים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות (רק חלק מהמים ייספגו).
3. פותחים את הסיר ומוסיפים את הגבינה, הצימוקים והפטרוזיליה ומערבבים. מניחים בסיר את חצאי הזוקיני, כשצידם החתוך פונה מעלה, ומשקעים אותם קלות בלבד בתוך האורז. מפזרים עליהם מלח ופלפל. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ־15 דקות נוספות, עד שכל הנוזלים נספגים, האורז עשוי והזוקיני רכים.
4. בינתיים מחממים את התנור ל־250 מעלות במצב גריל.
5. פותחים את הסיר, מזליפים את יתרת שמן הזית על האורז והקישואים. מכניסים את הסיר לתנור (ללא מכסה) וצולים 15-10 דקות, עד שהזוקיני וחלק מהאורז משחימים.
6. בינתיים מכינים את הרוטב: אם היוגורט סמיך מאוד, מוסיפים לו 3-2 כפות מים ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
7. מוציאים את הסיר, בוזקים את הצנוברים ומזליפים חלק מהרוטב על המנה. מגישים חם, לצד יתרת הרוטב.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.

גלידת נענע קוקיז

מכורי גלידת המנטה־שוקולד, התפקדו (אני!). בגלידה הזו אין צבעי מאכל ותמציות טעם, אלא טעם עדין של נענע ושברי עוגיות שוקולד והיא תענוג רענן ומתוק. את עוגיות השוקולד אפשר להחליף בעוגיות שוקולד צ'יפס, ואפשר גם לדלג על העוגיות ולהוסיף רק שוקולד צ'יפס או שבבי שוקולד קצוץ.
6 צפייה בגלריה
גלידת קוקיז ונענע
גלידת קוקיז ונענע
גלידת קוקיז ונענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (כלי בנפח 1/2 1 ליטרים)
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 צרור נענע, נקי
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז
  • 1 כוס עוגיות שוקולד קצוצות גס
ההכנה
1. שמים בסיר את השמנת ואת צרור הנענע, מכסים ומחממים על להבה קטנה עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומניחים, בסיר מכוסה, לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
2. מוציאים את הנענע וסוחטים אותה היטב מעל הסיר, כך שתמצית העלים והשמנת שעליהם ייזלו לתוכו. מאחסנים במקרר 6 שעות לפחות, עד שהשמנת קרה מאוד (לחלופין, אפשר להקפיא במשך כשעה).
3. מקציפים את שמנת הנענע לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ואת שברי העוגיות ומערבבים בתנועות קיפול.
4. מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.

עוגת מוחיטו

בחושה מהסוג הקליל שמכינים עם קערה ומזלג בכמה דקות ועם טעם קוקטייל רענן שהוא קומבינציית מוחיטו:
לימון, רום ונענע. אם אין רום, גם אמרטו יהיה נפלא בעוגה הזו. הזיגוג מוסיף שכבת טעם ומרקם נוספת לעוגה,
אבל אפשר לוותר עליו ולהסתפק בפידור באבקת סוכר.
6 צפייה בגלריה
עוגת מוחיטו: בחושה עם לימון, רום ונענע
עוגת מוחיטו: בחושה עם לימון, רום ונענע
עוגת מוחיטו: בחושה עם לימון, רום ונענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק רחבה)
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 1/4 כוס משקה רום
  • 1/4 כוס עלי נענע קצוצים דק־דק
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
לזיגוג
  • 1/4 כוס משקה רום
  • 100 גרם אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את כל שאר מרכיבי העוגה, חוץ מהקמח, וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בעיסה, ולא יותר.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.
4. הזיגוג: שמים בקערה את הרום ואבקת הסוכר ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים על העוגה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר (בחורף אפשר בטמפרטורת החדר) או עד 3 חודשים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button