שף
שף
טעימה, קלילה וללא בישול. הלזניה של איילת

לזניה ירקות וגבינות מושלמת למשלוחי עידוד לבידוד

גרסה מהירה ללא בישול רטבים. מה הסוד? בצל מטוגן, שנותן חיזוק לטעם, וירקות מוקפאים (או משימורים) שעושים את החיים הרבה יותר קלים

פורסם:
גרסה טעימה וקלה, ללא בישול רטבים. איך?
א. בצל מטוגן, שנותן חיזוק לטעם.
ב. ירק מבושל מראש (מהקפאה או משימורים).
ג. תוספת ביצים לגבינות, ליציבות ולטעם.
המרכיבים:
  • (תבנית 30X25 ס"מ)
  • 400 גרם ירק מוקפא או משומר, למשל, ארטישוק, אפונה, גזר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג' או ריקוטה
  • 400 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מכל סוג, פרוסה או מגוררת
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור
  • 2 צנצנות (800 גרם) רוטב עגבניות מוכן (לפסטה או אחר)
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • אפשרות: 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • לציפוי: 150 גרם גבינה צהובה, מוצרלה או פרמזן, מגוררים
ההכנה:
  1. אם משתמשים בירק מוקפא, מוציאים אותו כ־20 דקות מראש, להפשרה קלה.
  2. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  3. שמים את שמן הזית, הבצל והסוכר במחבת. מטגנים על להבה בינונית־נמוכה כ־10 דקות, עד שהבצל זהוב. מסירים מהכיריים.
  4. מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' (או הריקוטה) והגבינה הצהובה. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. מורחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות ומניחים שכבת עלי לזניה. יוצקים מחצית מרוטב העגבניות הנותר. מפזרים עליו מחצית מכמות הבצל ומחצית מכמות הירק, ועליהם מניחים מחצית מתערובת הביצים־גבינות. אם רוצים, מפזרים גם בזיליקום. יוצרים שכבה נוספת: עלי לזניה, רוטב, בצל, ירק וגבינות. מסיימים בעלי לזניה. זורים מעל את הגבינה המגוררת.
  6. אופים כ־30 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וזהובה. מוציאים ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button