לביבות כרוב. מהר לפני שיגמר

לביבות כרוב שכיף לאכול גם כשהן קרות

הלביבות האלה נחטפות, באחריות, מכל שולחן חנוכה. הן טעימות חמות או בטמפרטורת החדר (כן, מכינים מראש!) וגם קרות

פורסם: 01.12.21, 08:12
לביבות המשלבות בין מזרח אירופה למזרח אסיה: הכרוב המטוגן עם הבצל מיבשת אחת, הסויה ושמן השומשום והחריפות הקלילה מהשנייה. הן טעימות חמות או בטמפרטורת החדר (כן, מכינים מראש!) וגם קרות.
המרכיבים
  • 3 כפות שמן זית או שמן אחר
  • 1/2 כרוב ירוק, פרוס דק (3 כוסות)
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח,
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית דבש או סוכר חום
  • 1/2 כפית חרדל חלק
  • 2 ביצים
  • אפשרות: 1/2 כפית (או לפי הטעם) רוטב חריף (סרירצ'ה, טבסקו וכדומה)
  • לטיגון: שמן
ההכנה
1. מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הכרוב והבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים אבל לא מתרככים מדי. מעבירים לקערה ומניחים לצינון.
2. מוסיפים לקערה את כף שמן הזית הנותרת ואת כל שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
3. הטיגון: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (שיגיע לחצי מגובה הלביבות). בעזרת 2 כפות יוצרים מהעיסה לביבות. מטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־3 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והעיסה מתייצבת. הופכים ומטגנים עוד 3-2 דקות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הלביבות, מוסיפים שמן לטיגון לפי הצורך. מגישים (אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר. אם רוצים, מחממים לפני ההגשה).
אפשר לאפות? כן, בתנור שחומם ל־180 מעלות. 7-5 דקות על צד אחד, עד הזהבה, ועוד כ־3 דקות על הצד השני.
אפשר לטבען? כן, במקום הביצים מוסיפים 2/3 כוס של מחית קטניות מבושלות או 1/2 כוס שקדים טחונים או קמח עדשים או חומוס. תחליפים נוספים: 100 גרם טופו רך או טחינה גולמית.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.